Ник Бъргава, съосновател на GROUNDFLOOR – Interview Series

ПРИЗЕМЕН ЕТАЖ, ПАРТЕР е американски пазар за кредитиране на недвижими имоти. Това беше първата компания за краудфандинг на недвижими имоти, която получи квалификация SEC, използвайки Регламент A +, откакто регламентът влезе в сила чрез Закона за JOBS. GROUNDFLOOR е нарочно създаден, за да обслужва инвеститори, насочени към самоуправление, вместо институционални

Вие сте едновременно режисьор и един от съоснователите на GROUNDFLOOR. Какво беше вдъхновението за стартирането на тази платформа за масово финансиране?

Съоснователят ми Брайън Дали имаше дългогодишен опит да направи телекомуникационните услуги по-достъпни за всекидневните хора. Междувременно имах голям опит в ценните книжа и регулаторната индустрия. Искахме да комбинираме съответните силни страни по начин, който отвори възможности за инвестиции с висока доходност за всички, а не само за 1%. В крайна сметка започнахме с еднофамилни жилищни жилища, защото повечето хора са запознати с този вид активи, тъй като самите те са собственици на жилища.

Когато идеята беше замислена, нямахме представа дали ще има пазар за нея. Първо трябваше да намерим достъпна регулаторна рамка, която да им позволи да тестват бизнес концепцията. Открихме освобождаването Invest Georgia Exemption (IGE), създадено през 2011 г., за да помогне на малкия бизнес да получи достъп до капитал. Като правило за вътрешнодържавно предлагане, то беше достъпно само за компаниите в Джорджия, така че и двамата се качихме и се преместихме в Атланта, за да стартираме GROUNDFLOOR. Поради IGE успяхме да финансираме 2 милиона долара заеми в Грузия, ясно демонстрирайки търсенето на платформата GROUNDFLOOR.

С течение на времето GROUNDFLOOR нараства значително и вече е отворен за инвеститори във всичките 50 държави.

Можете ли да обясните как GROUNDFLOOR свързва инвеститорите с разработчиците на недвижими имоти?

Ние сме фокусирани върху предоставянето на инвеститори на дребно с възможности за инвестиции с висока доходност. Кредитополучател на недвижими имоти, някой, който разработва недвижими имоти за препитание, осигурява заем чрез GROUNDFLOOR, а не традиционна банка или заемодател с твърди пари за финансиране на проект за жилищни недвижими имоти. Този кредитополучател подава заявление за заем и ние проверяваме лицето и проекта, за да определим дали трябва да предоставим заем. Нашето поемане се основава на минали преживявания, количество кожа в играта и много други фактори. Ако бъде одобрен, на заема се присвоява заем Клас от А до G и съответна ставка, където заемите от степен А са най-малко рискови, с най-ниска норма на възвръщаемост, а заемите от степен G са най-рискови, с най-висока доходност.

Подадохме предлагане с Комисията за борса с ценни книжа (SEC), чрез която продаваме ценни книжа. Приходите от тези ценни книжа се използват за финансиране на заемите, които отпускаме. Резултатът от тези ценни книжа и съответната норма на възвръщаемост са обвързани с основния заем. Инвеститорите могат да избират в кои ценни книжа и следователно в какви заеми желаят да инвестират.

Инвеститорите могат да изберат да инвестират до 10 щатски долара за финансиране на заема. След като кредитът бъде напълно финансиран, кредитополучателят тегли пари съгласно график за теглене и завършва новия проект за строителство, ремонт или рехабилитация. Тогава имотът обикновено е обявен за продажба. Когато проектът се продава или е рефинансиран, което обикновено е 6-12 месеца от момента, в който инвеститорът инвестира, заемът се изплаща. Основната инвестиция на инвеститора, плюс всички натрупани лихви, се депозира в инвеститорската сметка на инвеститора в GROUNDFLOOR. Салдото в пари в индивидуална сметка на инвеститора GROUNDFLOOR може да бъде изтеглено или реинвестирано в други проекти.

Съществуват ли някакви видове ограничения или контрол на качеството, за да се гарантира, че предприемачите на недвижими имоти могат да изплащат заемите?

Когато кредитополучателят подаде заявление за заем, нашият екип по подписване работи в тясно сътрудничество, за да провери проектите и кредитополучателя. Ние също така вземаме предвид местния пазар на недвижими имоти. Ние не отпускаме заеми на пазари, които не харесваме. Когато е даден заем, ние поддържаме редовен контакт с кредитополучателя, за да гарантираме, че проектът спазва срокове, и споделяме редовни актуализации с инвеститорите. Тегленията не се раздават, ако кредитополучателят не постига достатъчен напредък или се е отклонил от плана. Ако смятаме, че може да има закъснения или кредитополучателят наруши условията на споразумението, можем да решим да се намесим и да поставим заема по подразбиране, което може да доведе до по-силен резултат за инвеститора, тъй като преминаваме през наказателни лихви. Повечето КРЕДИТНИ заеми са първо право на залог, така че заемът е обезпечен с физически актив, който е земята и структурата.


Кои са някои от видовете възвръщаемост, които могат да се очакват от инвеститорите?

За последните шест години участниците в GROUNDFLOOR заеми за недвижими имоти са спечелили годишна възвръщаемост средно 10 до 12 процента за период от 6 до 12 месеца.

Понастоящем всички инвестиции ли са в САЩ? Има ли предпочитания към определени градове или щати? Ако да, бихте ли описали тези.

Докато всеки в страната може да инвестира в GROUNDFLOOR само с 10 долара, компанията фокусира кредитирането си в 30 държави.

Бяхте ранен защитник на Закона за заетостта, бяхте ли доволен от начина на писане на Закона за заетостта? Имаше ли нещо, което трябваше да бъде пропуснато?

По принцип съм доволен от начина, по който се получи актът. Различните разпоредби са предназначени да помогнат на компании с различни размери и всяка от тях предоставя стойност за компании в различни ситуации. Не мисля, че някоя конкретна разпоредба трябваше да бъде пропусната.

 

Какво бихте искали да видите променено в бъдеща версия на Закона за заетостта?

Виждали сме Рег. A се използва интензивно при издаването на недвижими имоти. Мисля, че има стойност отвъд този случай на употреба, особено за средни частни компании, които искат да получат достъп до капитала на публичния пазар. Ограничението за Регламент А скоро ще се промени на 75 милиона долара, което ще бъде по-привлекателно за компании с такъв размер. Мисля, че бихме могли да видим някои нови предложения в това пространство.

Има ли нещо друго, което бихте искали да споделите за ПЪРВИ ЕТАЖ?

Няма друга компания, която да предлага това, което GROUNDFLOOR прави за индивидуални инвеститори и кредитополучатели. Създадохме нова категория и предлагаме напълно нови продукти.

Защо никой не ни е копирал? Една от причините е, че регулаторните иновации. Предоставянето на инвестиции, пряко обвързани с този вид висококачествен, високодоходен кредит за недвижими имоти, не е нещо, което е направено за инвеститора на дребно. GROUNDFLOOR беше първата компания, квалифицирана от ценните книжа & Комисия за борса да предложи този вид инвестиция чрез Reg A за не акредитирани и акредитирани инвеститори, и поради огромното количество инфраструктура, която сме въвели, можем да продължим да повтаряме нашия продукт, когато другите не могат.

Наистина ми хареса да науча повече за вашата компания, може да посетят читатели и / или инвеститори, които желаят да научат повече ПРИЗЕМЕН ЕТАЖ, ПАРТЕР.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map