Genobank ще внесе поверителност в ДНК тестването с Blockchain

Свързаност

Живеем в епоха на свързаност. Технологията ни позволи да поддържаме постоянен контакт със света в реално време. Тази свързаност обаче надхвърли комуникацията и промени начина, по който виждаме връзката си с другите.

Една компания, на име Genobank, предоставя на своите клиенти възможността да открият своя произход и връзка с другите. Това става чрез изследване на ДНК.

Това, което отличава Genobank от конкуренцията, е техният подход към собствеността на данните / поверителността.

ДНК

Дезоксирибонуклеиновата киселина (ДНК) се отнася до молекулите, държани от всички хора, които съдържат уникалното им генетично кодиране. Изследвайки този код, можем да научим за предците на индивида, предразположеността към психически и физически заболявания и др..

ДНК се популяризира за първи път и битов термин, когато започва да се използва като средство за идентификация – особено на местопрестъпления.

Подробностите

В опит да продължат да развиват своите продукти / услуги и да определят своето място в индустрията, в момента Genobank е домакин на кампания за краудфандинг чрез инвестиционна платформа за дялово участие, Република.

Това събитие, при което Genobank донесе приблизително 175% от минималната си цел, по време на писането, е планирано да остане на живо до 14 март 2020 г..

Инвеститорите, участващи в събитието, ще бъдат компенсирани с „Crowd Simple Agreement for Future Equity (Crowd SAFE)“. Това е форма на споразумение, създадено от Република, по-добре структурирано за използване в кампании за масово финансиране от традиционното SAFE.

По същество тези, които притежават БЕЗОПАСНО, не придобиват веднага капитал във фирмата. Прехвърлянето на собствен капитал става само когато са изпълнени определени предварително зададени параметри по отношение на бъдещия напредък / развитие.

поверителност


Разбирането ни за прозренията, които изследването на нашата ДНК може да ни предложи, доведе до бум в компании като Ancestry Health, 23andMe и други. Данните, генерирани от услуги като тези, представляват най-важните и интимни данни от всички – те представляват вас.

За съжаление, през последните години виждаме от време на време, че данните се злоупотребяват, крадат и обикновено се злоупотребяват. Естествено, това доведе до големи движения, застъпващи се за по-добри практики за поверителност, свързани с генерирането и използването на данни.

Овластяването на вашите собствени данни е движещата сила зад Genobank. Компанията отбелязва, че те специално използват блокчейн технологии, за да анонимизират използването на своята платформа – позволявайки на клиентите да открият повече за себе си, като същевременно запазват властта над най-интимните си данни.

Компанията заявява,

„Използваме блокчейн с пълния му потенциал, като регистрираме вашите ДНК данни като уникален цифров актив, известен също като a незаменим знак (NFT). Това ви предоставя изключителна собственост върху него. “

За добро или лошо

Въпреки че липсата на неприкосновеност на личния живот може основателно да изплаши мнозина, има случаи, при които достъпът до ДНК бази данни се е оказал не само ценен.

Перфектен пример за това се случи през 2018 г., когато беше идентифициран и заловен един от най-скандалните серийни убийци в САЩ. Известен като „Golden State Killer“, Джоузеф Де Анджело е идентифициран, когато негов роднина е използвал ДНК услуга.  След това тези данни бяха в състояние да бъдат подложени на кръстосано изследване с ДНК, намерена на местопрестъплението му – предоставяйки на властите достатъчно информация, за да установят кой е техният убиец.

Въпреки че този конкретен случай има положителен резултат, той повдига въпроси, свързани с достъпа до такива данни. Ако лица, които дори никога не са използвали такава услуга, вече могат да бъдат идентифицирани и проследени, някой от нас наистина ли е в безопасност?

Въпреки че може да не сте в състояние да контролирате действията на другите, можете да контролирате собствените си данни. Genobank играе на това, заявявайки,

„Тъй като има само един частен ДНК портфейл на потребител, трети страни никога няма да имат достъп до вашите ДНК данни без вашето изрично съгласие (цифров подпис). Само вие можете да предоставите / отнемете достъп и да промените / изтриете биоданни & записи. ВИЕ контролирате! “

Банкомат

Докато Genobank има различни планове за използване на средства, събрани чрез кампанията им за краудфандинг, един от по-интересните им планове е пускането на банкомати за ДНК комплекти.

Тези павилиони биха доставили точно това, което подсказва името им – комплект, позволяващ анализирането на нечия ДНК. Целта на която е да предостави тези услуги на всички, тъй като не се изисква лична информация.

Genobank посочва, че тези банкомати представляват един от двата им прогнозирани потока от приходи. Другата ще бъде версия с бели етикети на техните комплекти, която се продава на здравни клиники, болници и т.н..

Genobank

Основана през 2014 г., Genobank поддържа седалище в Пало Алто, Калифорния. Компанията е специализирана в разработването на решения, които позволяват да се анализира ДНК по начин, ориентиран към поверителността.

Понастоящем изпълнителният директор Даниел Урибе ръководи операциите на компанията.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map