Какво представляват частичните акции?

Покупката на частични акции става все по-често срещано явление, тъй като все повече нови търговци се стремят да се включат в търговията с акции. И така, какво точно представляват частичните акции, защо те могат да ви бъдат от полза и как можете да закупите и да се включите в търговията с частични акции?

Точно това ще разгледаме тук, за да ви помогнем да разберете какво точно да очаквате от търговията с този тип активи.

Основи на дробните акции

Както подсказва името, частичен дял е сума, по-малка от една цяла акция в компания, в която бихте искали да инвестирате. Това означава, че можете да закупите процентна част от една акция въз основа на наличната сума пари.

Този тип възможности и търговията с частични акции нараства популярността, тъй като все повече хора се включват в търговията с акции, особено за първи път. Шансът да закупите парче от определена компания, което може да е по-малко от цял ​​дял, може да доведе до редица ползи в зависимост от вашите търговски цели.

Когато традиционно частичните акции бяха редки и се създаваха само в ситуации като сливания и поглъщания, те се превръщат във все по-популярен тип активи, предлагани от няколко водещи онлайн брокери, често с търговия без комисионна и други предимства.

Ползи от дробната търговия с акции

Този тип търговия носи със себе си няколко предимства, които го правят идеален избор за мнозина. Това са някои от причините, поради които много търговци се интересуват повече от онлайн търговията с частични акции и защо този вид търговия може да продължи да расте по отношение на привлекателността.

Правене на търговия с акции по-достъпна

Някои от най-популярните акции на компании за инвеститори, особено когато става въпрос за големи технологични имена като Amazon, Google и други, могат да имат много високи цени за една акция. Тези цени, които често могат да надхвърлят 3000 долара за една акция, могат да направят изграждането на портфолио от акции много скъпо.

Наличието на възможност за закупуване на частични акции може значително да намали тези разходи от самото начало. Например, закупуването на цяла единична акция в Amazon по време на писането ще ви струва $ 3256. Дробни акции означават, че все още можете да притежавате част от този дял, да речем 1/10, за много по-достъпни $ 325.

По същество частичните акции отварят вратата към вас, притежаващи всички ваши любими акции на компанията, но въпреки това оставате в рамките на вашия бюджетен диапазон.

Помощ за разнообразяване на портфолиото

Дробните акции не само ви позволяват да се включите в действието на любимите си акции, независимо от цената, но те също така означават, че можете да изградите диверсифициран портфейл по вашите възможности.


Където може традиционно да се е налагало да отделяте голяма част от общия си бюджет за определен запас, ако той е имал по-висока цена, с частични акции можете да поддържате баланса на портфейла си, като мащабирате инвестицията си по подходящ начин според доларовата стойност на определени акции.

Вече не трябва да изграждате портфолиото си около няколко изключително скъпи единични акции, вместо това можете да разпределите определена сума за всяка компания, в която бихте искали да инвестирате, и да оставите частичната търговия да се погрижи за действителните суми на акциите, които можете да закупите за това бюджет.

Максимално използване на капитала

При брокери, които не предлагат търговия с частични акции, може да се случи доста често да намерите по-малки остатъчни средства, които не могат да бъдат разпределени за определен запас, тъй като може да не е достатъчно за закупуване на пълна единична акция.

Това вече не трябва да е проблем с частичните акции. Вместо тези остатъци от средства да не бъдат инвестирани, те вместо това могат да бъдат разпределени към избрания от вас запас за покупка на по-висока фракция или към друг запас по ваш избор.

Кой търгува с частични акции?

Всеки може да търгува с частични акции, стига да са предложени за търговия от вашия брокер. Предимствата, споменати по-горе, също могат да се прилагат еднакво за всеки търговец на всички нива, независимо от вашия бюджет, въпреки че има няколко вида търговци, за които частичните акции са идеални.

Ако сте нов в търговията, този вид търговия е идеалният начин да се включите в търговията с акции на любимите си компании, като същевременно управлявате риска си. Започването с по-малки количества капитал е препоръчително, когато сте нов търговец и ви дава идеалната възможност да научите повече за търговията и фондовия пазар, като същевременно имате част от любимите си акции.

Работата в рамките на по-малък бюджет като случаен търговец означава, че частичните акции също могат да са идеални за вас. Моделът отново ви позволява да притежавате любимите си фирмени акции с всички предимства, които носи, и дори да имате добре диверсифицирано портфолио. Всичко това, докато оставате във вашите финансови граници.

Къде да купя частични акции

Както споменахме, частичните акции бързо се превръщат в тенденция на пазара днес. Това означава, че можете да ги намерите, предлагани от редица брокери. Въпреки че е важно винаги да правите дължимата грижа, преди да направите избор на брокер, що се отнася до таксите и условията за търговия, има двойка, която се откроява сред тълпата.

Public.com е сравнително нов, но много добре регулиран и доверен играч в сектора. Те предлагат стотици най-добри акции и ETF, за да търгувате напълно без комисионни чрез тяхното собствено мобилно приложение, което също включва много страхотни функции за социална търговия.

M1 Финанси е друга чудесна услуга, която можете да използвате, за да започнете във фракционна търговия и много повече, включително услуга за цифрово банкиране и възможност за вземане на заеми срещу портфолиото си от частични акции на много конкурентни цени.

И двамата брокери харесват много в сектора, когато става въпрос за частични акции, предлагат търговия без комисионна и до голяма степен без такса. Това засилва ключовите предимства на този тип търговия, тъй като е едновременно достъпна, гъвкава и много достъпна.

За повече информация относно тези брокери, търговията с частични акции и как да правите своите сделки, не се колебайте да разгледате нашето ръководство за това как да закупите частични акции.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map