Как да закупите частични акции

Дробните акции стават все по-популярни сред търговците днес. Наблюдава се огромен ръст в сектора и броят на брокерите, предлагащи възможност за закупуване на частични акции.

Има редица ситуации, при които купуването на тези частични акции може да ви бъде от полза, независимо дали сте нов или опитен търговец.

Тук ще разгледаме по-отблизо точно какво да очакваме и ще предоставим пълна информация как да закупите частични акции с някои от най-добрите брокери.

Какво представляват частичните акции?

Частичният дял много просто е сума, по-малка от тази на акция в определена компания. Традиционно не би било възможно да се закупи тази сума на акции във фирма, тъй като брокерите улесняват само закупуването на акции в единици от 1 или повече. Единственото изключение би било при сливания и поглъщания, когато компаниите постигат сделки, които могат да включват части от акции.

В днешно време обаче търговията с частични акции е удобна и бърза. Вместо да се налага да правите покупки на акции въз основа на единичната стойност на акциите, сега можете да закупите колкото искате или малко от акциите, на базата на сумата в долари, която трябва да похарчите.

Как да закупите частични акции

Днес има много брокери за онлайн търговия с акции, които ви предлагат шанса да закупите частични акции. Те включват някои основни играчи, които правят много за иновации в сектора. Тук ще разгледаме стъпка по стъпка как можете да започнете да търгувате частични акции с две от най-популярните услуги в бранша, M1 Финанси, и Public.com.

Търговия с M1 Finance

Как да закупите частични акции

M1 Финанси съществува от 2015 г. и сега е един от най-популярните начини да започнете да инвестирате в частични акции. Те са изключително добре регулирани и надеждни с лесна за използване, интуитивна платформа за търговия и редица изключително иновативни функции, които приличат на хибриден робо-съветник, като ви позволяват да отключите капитала от портфолиото си чрез тяхната функция за отпускане и много повече . Първите стъпки и поставянето на сделка са толкова лесни, колкото тези стъпки:

  1. Започнете процеса на финансиране от три стъпки, като се насочите към M1 Finance страница за регистрация да се регистрирате при брокера. Тук ще ви трябват само няколко основни подробности като вашия имейл адрес и телефонен номер, които можете да проверите.
  2. Ще получите текст или обаждане, за да потвърдите самоличността си чрез въведения от вас телефонен номер, а също така ще трябва да въведете още лична информация. След като завършите това, ще можете да финансирате сметката си и да направите депозит чрез предлаганите от тях методи.
  3. Можете да инвестирате в единични акции и ETFs с M1, но основната концепция се основава на инвестиционни „пайове“. Можете да научите повече за тях в нашия пълен преглед на M1 Finance. Вашата цел обаче ще бъде да изберете от кураторите на M1 Finance или да създадете свои собствени. Можете да използвате удобната лента за търсене на платформата M1, за да намерите и изберете любимите си акции и ETF, които да добавите, ако решите да персонализирате.
  4. След това ще трябва да изберете теглото на всеки запас във вашата баница. Това е сумата, която ще бъде разпределена за тази конкретна акция или ETF и е зададена като равна по подразбиране, въпреки че можете лесно да промените това. Не забравяйте, че при частична търговия с акции всичко това ще бъде разпределено въз основа на сумата в щатски долари във вашия баланс.

Как да закупите частични акции

Последната стъпка от покупката с M1 Финанси е действително да изпълнява сделките, но тъй като това се извършва автоматично от системата, не можете да решите точното време за изпълнение на вашите покупки. Вместо това те се разпределят в рамките на търговски прозорец, който се провежда ежедневно между 10:00 и затварянето на пазара.

Търговия с Public.com

Публично е сравнително ново предложение, когато става въпрос за частична търговия с акции, но там изцяло базирана на приложения услуга наистина започна през последните 12 месеца. Те предлагат напълно без комисионни и без такси услуги за търговия с множество социални функции и функции за търговия с копия, вградени в приложението за потребителско изживяване, което в крайна сметка е много гладко и лесно за започване с.

Как да закупите частични акции

  1. Първата ви стъпка с Public ще бъде да изтеглите приложението. Той е достъпен както за iOS, така и за Android и можете да въведете телефонния си номер в Начална страница на Public.com за да получите връзка за изтегляне веднага.
  2. След като изтеглите приложението, просто завършете стъпка по стъпка процеса на регистрация, както е указано от екранните подкани. Това може да се направи за няколко минути и можете да направите депозита си, въпреки че обработката на това може да отнеме няколко дни в зависимост от избрания от вас метод. За повече информация относно методите за публично депозиране и други, не се колебайте да разгледате пълния ни публичен преглед.
  3. След като бъде финансирано, всичко се контролира в публичното ви приложение. Това означава извършване на сделки, достъп до новини, диаграми и цялата социална страна на платформата, включително услугата за съобщения за комуникация с други търговци. След това можете лесно да разглеждате приложението, където ще намерите селекция от подбрани портфейли от теми, в които можете да разглеждате и инвестирате, или отделните акции и ETF, които можете да закупите.
  4. Купуването на акция или ETF чрез приложението е толкова лесно, колкото щракването върху бутона за купуване, избирането на сумата (Public нарича частичните акции като „филийки“) и извършването на търговията. След това сумата, която купувате, ще бъде добавена към вашето портфолио на Public.com, което също се вижда от приложението.

Как да закупите частични акции

С Публично, ако решите да направите депозит и не разпределите всички депозирани средства в акции или ETF, тогава парите ще останат във вашите парични средства и ще натрупат лихва от 2,5%, докато са там.

Финални мисли

Първите стъпки в онлайн търговията с акции никога не са били по-лесни от сега с появата на частични акции и наличието на толкова лесни за използване услуги, които могат да осигурят всичко – от надеждна търговия до автоматизирано реинвестиране и непрекъсната инфраструктура за обучение.

Отворете вашите търговски сметки днес в M1 Финанси или Public.com или проверете повече от нашите топ борсови брокери.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me