Com comprar accions: una guia pas a pas per invertir al mercat de valors

Invertir en accions és la forma més accessible per a la persona mitjana de participar en el creixement de l’economia. Durant més de cent-cents anys, el mercat de valors ha superat les altres classes d’actius, com ara bons, matèries primeres i béns immobles. Sí, hi ha milers d’accions disponibles per als inversors i invertir pot ser complicat, però realment no ho ha de ser. Hi ha maneres molt senzilles d’invertir i podeu començar amb relativament poc capital. Si creieu que la idea de comprar accions és descoratjadora, el següent procés pas a pas us ajudarà a començar.

1. Decidiu la vostra estratègia d’inversió

El primer pas és decidir una estratègia d’inversió, ja que això us ajudarà a decidir quin és el millor agent per a les vostres necessitats. Si teniu previst utilitzar un enfocament pràctic, com ara la inversió passiva o de compra, realitzareu molt poques operacions, de manera que la comissió que pagueu no tindrà un gran impacte al vostre compte. Tampoc no necessitareu una plataforma molt sofisticada per executar operacions, tot i que pot ser útil l’accés a algunes investigacions.

D’altra banda, si teniu previst adoptar un estil d’inversió pràctica, com ara l’impuls o la inversió en creixement, cotitzareu amb més freqüència i les vostres comissions de negociació se sumaran. Per tant, el tipus de comissió serà un factor important a l’hora d’escollir un corredor. És possible que també necessiteu una plataforma amb més funcions i accés a investigacions actualitzades.

També és important distingir entre invertir i negociar. Si inverteix, us preocupa el valor de les accions, si augmentarà el valor i la diferència del preu de les accions del seu valor. Normalment, el vostre període de temps oscil·larà entre un i cinc anys i no reaccionareu als moviments de preus a curt termini.

El comerç consisteix en l’acció a curt termini, l’oferta i la demanda i el preu. Els comerciants tenen períodes de temps molt més curts, que van des de minuts fins a mesos. Els comerciants sovint també utilitzen palanquejament per millorar els seus rendiments.

El comerç pot ser molt rendible, però comporta més riscos i consumeix molt més temps. Si teniu previst operar activament, és possible que vulgueu triar un corredor que també us doni accés a un compte de marge o derivats.

2. Trieu un corredor

Per comprar accions en una empresa cotitzada, necessitareu un compte amb un agent de borsa. En sentit estricte, és possible comprar accions d’altres maneres, però és molt més fàcil amb un compte de negociació en un corredor. Els corredors de valors són empreses que pertanyen a borses i s’encarreguen d’enviar la vostra comanda de compra a la borsa, on es farà coincidir amb una comanda de venda d’un client d’un altre broker. Els corredors de borsa també són responsables de liquidar l’operació un cop coincideixi.

Actualment, els corredors en línia són gairebé sempre el camí a seguir. Les comissions són més baixes i, en alguns casos, gratuïtes, i les plataformes de comerç en línia us donen molt control sobre les vostres comandes. Si esteu disposat a pagar més, podeu obrir un compte amb un agent de servei complet, que us permetrà fer comandes per telèfon i demanar consell..

Diversos corredors fins i tot ofereixen comptes sense comissions ara, tot i que és possible que hagueu de pagar altres comissions per mantenir el compte.

A l’hora d’escollir un corredor, haureu de tenir en compte les comissions i altres honoraris, la plataforma, les eines i la investigació que ofereixen i el nivell de suport que podeu esperar. Intenteu trobar algunes ressenyes independents sobre cada corredor per esbrinar quins són els seus punts forts i els seus punts febles. Aleshores hauríeu de poder prendre una decisió sobre el corredor adequat a les vostres necessitats.

Un corredor que recomanem és Firstrade.

Com comprar accions: una guia pas a pas per invertir al mercat de valors Com comprar accions: una guia pas a pas per invertir al mercat de valors Com comprar accions: una guia pas a pas per invertir al mercat de valors
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

El nostre equip editorial determina les valoracions de Securities.io. La fórmula de puntuació per als corredors de valors té en compte desenes de factors, incloses les comissions i mínims del compte, les plataformes de negociació, l’atenció al client, els organismes reguladors i les opcions d’inversió..

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

El nostre equip editorial determina les valoracions de Securities.io. La fórmula de puntuació per als corredors de valors té en compte desenes de factors, incloses les comissions i mínims del compte, les plataformes de negociació, l’atenció al client, els organismes reguladors i les opcions d’inversió..

★★★★★ ★★★★★ Revisió de Public.com

El nostre equip editorial determina les valoracions de Securities.io. La fórmula de puntuació per als corredors de valors té en compte desenes de factors, incloses les comissions i mínims del compte, les plataformes de negociació, l’atenció al client, els organismes reguladors i les opcions d’inversió..

Tarifes

Comissió zero

Tarifes

Comissió zero

Tarifes

Comissió zero

Compte mínim

Cap

Compte mínim

100 dòlars

Compte mínim

Cap

Promocions

Accions gratuïtes *

* Consulteu el lloc web per obtenir més informació.

Promocions

Cap

Promoció

Cap

3. Obriu i finançeu el vostre compte

Un cop hàgiu decidit per un agent de borsa, haureu d’obrir un compte. La majoria dels corredors ho fan tan fàcil com sigui possible. Haureu de proporcionar algunes dades personals i uns quants documents per demostrar que sou qui dieu que sou. Tot el procés no hauria de trigar més d’uns minuts.

Un cop verificat i aprovat el vostre compte, podreu finançar-lo. Normalment, la transferència bancària és la forma més ràpida d’ingressar diners al vostre compte comercial, però també podeu finançar-lo mitjançant xec.

4. Apreneu a utilitzar la plataforma de negociació

Normalment, un corredor en línia us permetrà obrir un compte de demostració. Aquest és un compte amb diners ficticis, però amb accés a preus en viu i totes les mateixes eines que un compte en directe.

La raó principal dels comptes de demostració és que els comerciants actius practiquen el comerç, també conegut com a comerç en paper. Això és més rellevant per als operadors a curt termini que per als inversors, però també us dóna l’oportunitat de conèixer la plataforma. Podeu practicar la introducció de comandes, configurar una llista de seguiment i esbrinar quines eines voleu utilitzar en el futur.

Quan introduïu “ordres de pràctica”, és important assegurar-vos que hàgiu iniciat la sessió al vostre compte de demostració i no al vostre compte en viu..

Abans de començar, val la pena conèixer els termes següents, que apareixeran sovint:

 • Oferta: una oferta és una comanda per comprar accions.
 • Preu de l’oferta: el preu de l’oferta més alta és el preu de l’oferta de mercat.
 • Oferta: una comanda per vendre una acció és una oferta. El preu d’una oferta és el preu de compra.
 • Preu de consulta: el preu de la petició / oferta més baix és el preu de venda del mercat.
 • Spread: el spread és la diferència entre el preu de l’oferta de mercat i el preu de venda, també conegut com a “spread de l’oferta de l’oferta”. El preu d’oferta i de compra també es coneix com el “doble”.
 • Ordre de mercat: una ordre de mercat s’executa immediatament al preu de mercat actual. Una ordre de compra del mercat s’executarà al preu de venda, mentre que una ordre de venda del mercat s’executarà al preu de l’oferta.
 • Ordre límit: una ordre límit és una ordre per comprar o vendre una acció a un preu específic o límit. Les ordres límit només s’executen quan s’introdueix al mercat una ordre corresponent al preu límit.
 • Ordre stop-loss: s’executa una ordre stop-loss si el preu supera un nivell llindar. Si compreu una acció, podeu introduir una comanda stop-loss per vendre si el preu baixa per sota d’un preu determinat. Això es fa per limitar les pèrdues.
 • GTC: fins que no es cancel·lin les comandes cancel·lades.
 • GFD: és bo per a comandes diàries al mercat durant la resta del dia de negociació.
 • FOK: les ordres d’omplir o matar es cancel·len automàticament si no s’omplen immediatament.

5. Creeu una llista de seguiment d’accions

Una llista de seguiment és una llista d’accions o altres valors, juntament amb els seus preus, ja sigui preus en viu o preus de tancament diaris. Tots els corredors en línia us ofereixen la possibilitat de configurar una llista de seguiment. A més del preu, podeu afegir altres columnes com el volum, el preu de l’oferta, el preu de venda i el canvi percentual diari de preu a la vostra llista de seguiment.

També heu d’afegir uns quants índexs a la vostra llista de seguiment perquè pugueu comparar el rendiment de cada acció amb el rendiment del mercat general. Els índexs importants a veure són els S&P 500 i el Nasdaq 100. Si no podeu afegir el mateix índex a la vostra llista de seguiment, podeu afegir un ETF que en faci un seguiment. L’actuació de l’SPY (S&P 500) i els ETF QQQ (Nasdaq 100) seran gairebé idèntics als índexs dels quals fan un seguiment.

Les existències de la vostra llista de seguiment són aquelles que podreu fer un seguiment i obtenir més informació, però que no necessàriament comprareu. Comenceu per empreses que us agradin i admireu, perquè són les empreses que probablement coneixeu una mica.

Un cop tingueu un grapat d’accions a la llista de seguiment, podreu començar a comparar el seu rendiment amb el mercat. També hauríeu de començar a aprendre més sobre les empreses i el seu rendiment. Esbrineu si creixen els seus ingressos i quant són rendibles en comparació amb empreses similars. Mentre feu aquesta investigació, probablement trobareu altres valors que val la pena investigar i també podeu afegir-los a la vostra llista de seguiment.

Si no esteu segur de seleccionar accions individuals, podeu considerar els ETF. Un ETF, o fons negociat en borsa, és una cistella d’accions que es pot negociar igual que una acció. Podeu aprendre tot el que necessiteu saber-ne a partir de la nostra sèrie d’articles en profunditat sobre els ETF.

6. Decidiu quant assignar a cada estoc

Els inversors són recompensats per assumir riscos, però cal gestionar-los. Independentment de la quantitat d’investigacions que feu, mai no podeu estar segur del futur. El pas més important que podeu fer per gestionar els riscos és assegurar-vos que una mala inversió no esborri la vostra cartera. Diversificar les vostres inversions en una cartera d’estocs equival a assegurar-vos que no teniu tots els ous en una cistella.

Hi ha dues regles generals que podeu utilitzar per decidir quina part de la vostra cartera assignareu a cada acció. La primera és que una cartera adequadament diversificada hauria de tenir almenys de 15 a 20 accions. Això vol dir que no heu d’invertir més del 6,7% del vostre compte en cada acció.

La segona regla general és que no hauríeu d’arriscar més del 2% en cada estoc. Això implica que, si esteu disposat a perdre fins al 20% del valor d’una sola acció, heu de limitar aquesta acció al 10% de la vostra cartera (el 20% del 10% arriba al 2% de la cartera). Aquest enfocament és més adequat per als comerciants actius que utilitzen stop loss.

Per reduir encara més el risc, hauríeu de repartir les vostres inversions en uns quants sectors diferents. Les existències de cada sector tendeixen a estar altament correlacionades, de manera que el vostre risc és més gran si totes les vostres accions provenen del mateix sector. Una manera encara més senzilla de diversificar és invertir la major part de la vostra cartera en un ETF. D’aquesta manera estendreu el vostre risc a tot el mercat. Encara podeu conservar del 20 al 40% del vostre compte per a accions individuals que realment vulgueu posseir i invertir la resta en un ETF.

7. Decidiu quines existències adquirireu i quan les comprareu

A hores d’ara hauríeu de tenir una bona idea de les accions que vulgueu tenir o que vulgueu tenir en el futur. En lloc de sortir corrents i comprar aquestes accions, haureu de formular un pla. El vostre pla s’hauria de basar en els motius pels quals heu comprat les accions i en el vostre horitzó temporal.

En termes generals, hi ha tres enfocaments que podeu utilitzar:

 • Inversions a llarg termini en accions blue-chip

Les accions de Blue chips són les accions d’empreses de molt alta qualitat amb antecedents llargs i guanys relativament previsibles. Solen ser líders en les seves indústries amb un avantatge competitiu clar. Normalment, els preus d’aquestes accions no s’aprecien molt cada any, sinó que s’incrementen constantment a llarg termini. La compra d’accions de xip hauria de suposar un compromís a llarg termini de deu anys o més.

Si esteu comprant borses blaves per mantenir durant molt de temps, hi ha poc a guanyar en intentar cronometrar la vostra entrada. Si no voleu comprar-los d’una sola vegada, podeu escalonar la compra durant uns quants mesos, però, en última instància, el vostre objectiu és ser propietari de les accions durant molt de temps i no té cap sentit repensar el preu d’entrada.

 • Comprar accions de creixement i accions amb impuls

Les accions que solen apreciar-se més en períodes més curts són les d’empreses de ràpid creixement. Sovint, només l’impuls del preu atraurà més compradors i provocarà que continuï l’impuls. La compra d’aquest tipus d’accions requereix un enfocament més pràctic, ja que és poc probable que l’impuls continuï per sempre. Si el preu és massa alt, és probable que la rendibilitat a llarg termini no sigui molt bona i el preu de les accions pugui baixar substancialment.

Si esteu comprant accions de creixement i impuls, haureu de pesar el creixement dels beneficis de l’empresa, la valoració i l’impuls del preu de les accions. Sovint, haureu de comprar les accions quan el preu ja estigui en una tendència alcista. Si el preu deixa d’augmentar, haureu de prestar molta atenció al creixement i a la valoració de l’empresa per decidir si continuareu invertint.

 • Comprar després d’una correcció del preu de les accions

El millor moment per comprar la majoria dels tipus d’accions és després d’una caiguda del mercat o d’una forta correcció. En aquest moment, tot el mercat tindrà una “venda única”. Aquest és el millor moment per comprar accions de qualsevol empresa amb un bon model de negoci i sense massa deute.

Les accions individuals també poden oferir una oportunitat quan les seves accions cauen en desgràcia davant els inversors i el preu de les accions disminueix substancialment. Però no totes les accions es recuperen, de manera que heu de tenir en compte les perspectives a llarg termini de l’empresa. També és una bona idea esperar que el preu s’estabilitzi abans de comprar: els preus poden baixar molt més del que es podria pensar.

Abans de comprar una acció, també heu de decidir els criteris que utilitzarà per sortir de l’acció. Tenir un pla abans de comprar les accions us impedirà prendre decisions impulsives més endavant.

Els vostres criteris de sortida també haurien d’estar relacionats amb les raons per les quals heu comprat les accions. Si compreu segons l’impuls del preu, és possible que vulgueu sortir si l’impuls s’atura. Però, si compreu segons els fonaments de l’empresa, només hauríeu de vendre si canvien aquests fonaments, no per l’acció de preus.

8. Introduïu la vostra primera comanda de compra

Tard o d’hora, una acció complirà tots els vostres criteris per invertir i serà el moment de fer la vostra primera inversió. El primer que heu de fer és calcular el nombre d’accions que comprareu. Ja heu decidit quant assignareu a cada acció, de manera que només heu de dividir aquesta quantitat pel preu de l’acció. Assegureu-vos de dividir un import en dòlars pel preu del dòlar i no el preu en cèntims.

Abans d’introduir la vostra comanda de compra, haureu de decidir si feu servir una comanda límit o una comanda de mercat. Normalment, un ordre límit és més segur. Una comanda de mercat pot comportar un pagament excessiu si el diferencial de l’oferta de l’oferta augmenta quan introduïu la comanda. Però, si el mercat avança molt de pressa, és possible que sigui més adequat un ordre de mercat.

Decidiu un preu raonable tenint en compte el rang de negociació dels darrers dies i del dia actual. Aquest serà el preu límit de la vostra comanda. En la majoria dels casos, el vostre límit serà un preu que creieu que té un 80% de possibilitats d’omplir-se.

Un preu límit superior us donarà més possibilitats que la vostra comanda s’ompli, però us afectarà els beneficis.

Un preu límit inferior us donarà menys possibilitats que la comanda s’ompli, cosa que pot fer que hagueu de pagar un preu encara més alt. Tot i això, si el vostre horitzó temporal és curt i voleu obtenir beneficis ràpids, és possible que hàgiu d’apuntar a un preu més baix.

Ara que heu comprat les primeres accions, heu de gestionar la posició segons els criteris que heu utilitzat per comprar-lo. Podeu començar a dubtar de la vostra decisió si baixa el preu de les accions. És possible que també tingueu la temptació de vendre si augmenta el preu i us trobeu amb beneficis. No oblideu tenir present el vostre pla a llarg termini i respectar-lo: el preu augmentarà o baixarà cada dia, però això no vol dir que hagueu d’actuar..

Conclusió

Ara que heu comprat les primeres accions, podeu continuar afegint accions noves a la vostra cartera lentament. No hi hauria d’haver presses: invertir és un joc a llarg termini. També heu de seguir aprenent i llegint tot el que pugueu sobre inversions i accions. Comenceu amb ETF i accions de xip blau i afegiu accions una mica més arriscades més endavant. Tingueu present el vostre pla a llarg termini i eviteu decisions impulsives: el mercat premia els inversors pacients.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map