Què és la mineria de Bitcoin? Una guia per a principiants per a nous usuaris

No us heu d’aventurar massa en el mercat de criptografia abans d’ensopegar amb el terme miners de Bitcoin. Comprendre la mineria de Bitcoin, a quins propòsits serveix i com convertir-se en un és una part important per familiaritzar-se amb la tecnologia blockchain. Els miners de Bitcoin són el nucli de la cadena de blocs més gran del món. A continuació s’explica com mantenen els usuaris segurs i contribueixen a promoure l’adopció de Bitcoin.

Blockchain

Per entendre què és un miner de Bitcoin, primer heu d’entendre la tecnologia blockchain. Una cadena de blocs és una xarxa d’ordinadors que treballen conjuntament per actualitzar i verificar un llibre digital. A diferència dels sistemes centralitzats com el vostre banc, blockchain es basa en un protocol descentralitzat per mantenir el llibre major protegit.

Què són els miners de Bitcoin?

En un escenari bancari tradicional, la vostra institució financera centralitzada rebria la vostra sol·licitud de transacció i després l’aprovaria o la denegaria en funció de com s’adeqüés a la seva agenda particular. A la xarxa de Bitcoin, el banc central és substituït per usuaris habituals. Els usuaris habituals treballen junts per verificar simultàniament blocs de transaccions. Aquests usuaris són el que es coneix com a miners de Bitcoin.

El terme miner es refereix a la quantitat de temps i recursos necessaris per encunyar amb èxit el nou Bitcoin. Igual que la mineria d’or, hi ha una despesa associada a la creació de l’actiu. D’aquesta manera, cada nou Bitcoin neix amb un valor inherent.

Granja minera de Bitcoin

Granja minera de Bitcoin

A la cadena de blocs de Bitcoin, cada miner (també conegut com a node) treballa juntament amb la xarxa per verificar cada transacció. No obstant això, només un miner rep la recompensa i pot afegir el bloc real a la cadena de transaccions, ampliant així la cadena de blocs.

Prova del treball

La xarxa de Bitcoin introdueix un protocol conegut com a prova de treball (PoW) per determinar quin node obté la recompensa pels seus esforços. Aquest sistema és una equació matemàtica avançada. L’equació és tan difícil que és més lògic que el vostre equip faci suposicions aleatòries en lloc de completar l’equació directament.

Aquesta endevinació aleatòria empeny el processador al màxim. Aquest esforç computacional es tradueix en despeses en forma de costos d’electricitat. Els informes han situat el consum d’energia de Bitcoin al voltant dels 120 gigawatts (GW) per segon. Això es converteix en aproximadament 63 terawatts-hora (TWh) a l’any.

SHA-256

La xarxa Bitcoin depèn d’un algorisme matemàtic conegut com SHA-256. El SHA significa algoritme de hash segur. Aquesta funció de hash criptogràfic unidireccional garanteix que totes les transaccions de Bitcoin siguin verificades i confirmades per diverses fonts abans de la seva incorporació. Per proporcionar una seguretat addicional, Bitcoin aplica dues vegades la funció SHA-256. Aquest procés es coneix com a doble SHA-256.


Recompenses

Bitcoin premia els miners pels seus esforços amb el Bitcoin recentment encunyat. En particular, aquesta és l’única vegada que el nou Bitcoin entra al mercat. D’aquesta manera, Bitcoin funciona com un subministrament monetari previsible. Els primers dies, els miners de Bitcoin van rebre una recompensa de 50 BTC pels seus problemes. Tot i que avui pot semblar una fortuna, aleshores només feia un parell de dòlars.

Ajust automàtic de la dificultat

Per tal d’assegurar l’emissió constant de Bitcoin, el sistema utilitza un algorisme d’ajust difícil. Aquest protocol requereix que la resposta a l’equació SHA-256 tingui un cert nombre de zeros al davant per ser elegible com a resposta correcta. La dificultat d’aquesta equació es pot augmentar o disminuir si es requereixen més o menys zeros al prefaci de la resposta.

Intensament, l’algorisme d’ajust de la dificultat es basa en la potència total de la xarxa. Com més miners participin, més difícil serà l’equació. A més, com més potents siguin les plataformes mineres, més difícil serà l’equació. Això garanteix que el nou Bitcoin entri al mercat en intervals de deu minuts.

Què són els miners de Bitcoin

Què són els miners de Bitcoin?

Com a part de l’ajust de la dificultat, les recompenses mineres de Bitcoin disminueixen a la meitat amb el pas del temps. Aquesta disminució es correspon amb l’augment del valor de la moneda al mercat. Aquests esdeveniments són coneguts com a mitges per la comunitat minera. Són esdeveniments enormes que solen anar seguits de guanys estratosfèrics en el valor de Bitcoin. L’última meitat es va produir l’11 de maig de 2020.

Els miners avançats entren al mercat

A mesura que augmentava el valor de Bitcoin, també augmentava l’interès dels miners per esbrinar maneres de resoldre millor l’equació SHA-256. Aquests esforços van conduir a la creació de plataformes mineres a mida dissenyades específicament per aprovar les transaccions de Bitcoin. Aquestes plataformes mineres van començar com a projectes construïts a casa. Avui, la indústria de les plataformes mineres engloba milers de milions de dòlars.

GPU Miners

La primera gran actualització de les plataformes mineres va arribar quan els miners es van adonar que les targetes gràfiques són molt més ràpides a l’hora de resoldre la tasca repetitiva de l’equació SHA-256. La vostra CPU és bona per a moltes coses, però no és fantàstica per a res. Tot i que les targetes gràfiques són excel·lents en tasques específiques, però no són realment útils per a cap altre propòsit que no s’adapti al seu cas d’ús principal.

Finalment, els miners es van adonar que les targetes GPU eren molt més eficaces en completar l’algorisme de prova de treball en comparació amb els ordinadors normals. Aquesta comprensió va conduir a una pressa del mercat per a aquestes targetes. Empreses com Nvidia van començar a veure tot el subministrament de targetes comprades per explotacions mineres que buscaven obtenir un valuós poder de resum a la xarxa.

Finalment, es van produir grans retards i temps d’espera en aquests productes. El problema es va tornar tan greu que els fabricants es van queixar que els seus clients previstos podien aconseguir els seus productes a causa de l’alta demanda dels miners..

ASIC Miners

Tot anava bé per als miners de GPU fins que el fabricant de plataformes mineres Bitcoin més gran del món, Bitmain va augmentar l’avantatge. L’empresa va canviar el mercat per sempre amb la introducció de la primera plataforma minera ASIC (Application Specific Integrated Circuit). Els miners ASIC són milers de vegades més ràpids en resoldre l’algorisme SHA-256 en comparació amb les targetes GPU.

Bitmain Mining Rigs

Bitmain Mining Rigs

El secret de l’eficàcia de les plataformes ASIC és el fet que es construeixen a mida per resoldre l’algorisme SHA-256 i res més. Aquest xip de mineria Bitcoin creat específicament va crear una afluència de potència de hash que va augmentar la dificultat encara més per als miners habituals. És important destacar que només podeu utilitzar miners ASIC per a les criptomonedes previstes. No poden canviar el seu algorisme de mineria a altres opcions.

Adéu-adéu al miner mitjà

Aviat es va fer evident que la mineria de CPU ja no era una opció viable. Encara podeu processar la meva CPU avui, però les possibilitats de superar aquestes plataformes d’alta potència són poques. No impossible, però altament inversemblant. Tot i això, hi ha molts al mercat que volen tornar als dies en què qualsevol usuari podria ajudar a protegir la xarxa de Bitcoin i obtenir beneficis.

Bitmain

Com a fabricant de plataformes mineres i operador de piscines mineres més gran del món, Bitmain té una influència considerable al mercat. La plataforma va flexionar els músculs quan va donar suport a la creació de Bitcoin Cash durant la forquilla dura de finals de 2017. El seu suport va ajudar a consolidar la moneda com una alternativa viable al mercat.

Grups de mineria de Bitcoin

Els grups de mineria de Bitcoin van sorgir com una manera d’equilibrar de nou el terreny de joc. Un grup de mineria combina tot el poder hash dels usuaris i divideix els beneficis entre els usuaris en funció de les seves contribucions. Avui en dia, les piscines mineres són els miners de Bitcoin més grans del mercat. Els estudis han demostrat que aquestes piscines mineres estan assolint nivells perillosos de concentració amb un informe revelant que les tres piscines mineres més grans controlen més del 65% del poder total de hash de Bitcoin.

Actualment, la piscina minera de Bitcoin més gran del món és F2Pool. Per descomptat, només aquest grup controla el 20% de la potència de hash col·lectiu de la xarxa. Cal destacar que operar una piscina minera és una tasca complicada. F2Pool afirma que ha experimentat llargues sequeres on la piscina no va rebre cap recompensa. En més d’un cas, la plataforma va perdre més de 100 BTC en termes d’haver de pagar als miners sense blocs miners. Tanmateix, quan es veu el panorama general, les piscines mineres acaben sent enormement rendibles per a les empreses que les operen i poden suportar aquestes sequeres..

Mineria al núvol

Per a qualsevol persona que vulgui convertir-se en miner de Bitcoin però que no vulgui dedicar temps a aprendre els aspectes tècnics de la tècnica o a investigar com construir o comprar una plataforma d’alta qualitat, hi ha mineria al núvol. Les plataformes de mineria al núvol lloguen el seu poder hashing als usuaris per un preu acordat. La mineria al núvol és una de les maneres més fàcils de participar als nous usuaris en el sector miner sense una inversió inicial important.

Hi ha algunes preocupacions que cal atendre a l’hora de decidir-se per un servei de mineria al núvol. Heu de complir només els proveïdors de serveis de mineria al núvol més reputats. Hi ha hagut desenes d’estafes de mineria al núvol perpetrades al mercat durant els darrers onze anys. En la majoria de les estafes de mineria al núvol, la plataforma agafarà els fons dels nous usuaris per pagar inicialment els rendiments promesos als usuaris antics. Una vegada que es diu que la plataforma és legítima, la catifa de la companyia fa servir tot el Bitcoin de l’usuari.

Les estafes de mineria al núvol són prevalents

Aquest any van sortir a la llum múltiples estafes mineres. En un exemple, un grup de estafadors que dirigien una empresa amb el nom de Mining City Cloud Mining de Filipines va enganyar usuaris de milions. La firma va afirmar pagar 92 dòlars diaris de benefici per participar als miners. En particular, a Filipines, es tracta d’una quantitat considerable de finançament que va servir com l’esquer perfecte per als nous usuaris de criptografia.

Els reguladors van posar fi a la frau aquest any al setembre. Els funcionaris van declarar que “Mining City no està registrada a la Comissió i funciona sense la llicència i / o l’autoritat necessàries per sol·licitar, acceptar o prendre inversions / ubicacions del públic ni emetre contractes d’inversió i altres formes de valors”. També van acusar l’empresa de dirigir un esquema Ponzi.

Preocupacions mineres de Bitcoin

Hi ha una gran varietat de preocupacions relacionades amb la mineria de Bitcoin que s’enfronta actualment al mercat. Per una banda, hi ha nivells de centralització sense precedents al mercat. La centralització és dolenta per a Bitcoin perquè erosiona la seguretat de la xarxa. A més, permet a un grup dictar la seva voluntat sobre altres usuaris pel que fa a aprovar actualitzacions i canvis de protocol.

Consum d’electricitat

Una altra gran preocupació al voltant del sector de la mineria de Bitcoin és la sostenibilitat. Bitcoin requereix una quantitat insana d’electricitat per seguir funcionant. Els informes situen el consum elèctric de Bitcoin a l’igual que els països europeus desenvolupats. Aquesta demanda d’energia ha portat a molts a buscar opcions més sostenibles.

Energia renovable

Una opció popular emprada per al voltant del 39% de la comunitat minera de Bitcoin és energia renovable. L’ús de sistemes d’electricitat geotèrmica, eòlica i aquàtica permet als miners de Bitcoin assegurar els seus beneficis sense desperdici. Les empreses elèctriques que ofereixen descomptes a les explotacions mineres de Bitcoin han frenat l’esforç per passar a alternatives més ecològiques.

Plataforma minera de Bitcoin alimentada per energia verda

Plataforma minera de Bitcoin alimentada per energia verda

El futur de la mineria de Bitcoin

Qualsevol és la suposició del futur de la mineria de Bitcoin. No hi ha dubte que els fabricants continuaran avançant els límits de processament en termes de plataformes mineres. També hi ha moltes possibilitats que l’adopció institucional de Bitcoin provoqui un major ús de la xarxa també en els propers mesos. Totes aquestes preocupacions comporten més dificultats per part dels miners.

A més, hi ha el fet que un dia s’extreuran els 21 milions de Bitcoin. Ningú no està segur de què passarà amb la xarxa en aquest moment, però la majoria dels analistes coincideixen que Bitcoin tindrà un valor significatiu en aquest moment. A la taxa d’emissió de Bitcoin actual, l’últim Bitcoin s’extreurà al voltant de 2140. Per sort, hi ha molt de temps perquè els desenvolupadors esbrinin les coses..

Alteracions tècniques

També hi ha la possibilitat que Bitcoin decideixi abandonar el seu algorisme de prova de treball en favor d’una opció més sostenible algun dia. Tot i que això pugui semblar impossible, la segona cadena de blocs PoW més gran del món, Ethereum ja fa preparatius per a aquesta maniobra. Ethereum té la intenció de convertir-se d’un mecanisme PoW a un sistema de prova de joc (PoS) abans de finals d’any. Aquesta conversió elimina la necessitat de l’algorisme SHA-256 i redueix el consum elèctric global de la xarxa. També permetria als usuaris apostar pel seu xifratge per protegir la xarxa.

Bitcoin Mining Forever

Tal com està ara, la comunitat principal de Bitcoin no té pressa per alterar cap dels principals protocols d’aquesta revolucionària moneda. En canvi, els maximalistes de Bitcoin creuen que el secret de l’adopció de Bitcoin a gran escala rau en el desenvolupament de tecnologies suplementàries com la Lightning Network. Mitjançant l’ús d’aquests protocols fora de la cadena, Bitcoin guanya noves funcionalitats, eficiència i velocitat. Per aquests motius, la mineria de Bitcoin està prevista per a molts anys.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map