Grans estafes de Bitcoin a evitar per al 2021

Aquest any va suposar un creixement considerable per a la comunitat criptogràfica. En particular, Bitcoin va recuperar gran part del seu valor perdut i va camí de nous màxims històrics. Juntament amb aquest valor afegit, hi ha nombroses estafes de Bitcoin. Malauradament, el caràcter privat i no regulat del mercat el fa ideal per als estafadors que volen aprofitar nous inversors.

Bitcoin té una tendència a cridar molta atenció quan entra en un mercat alcista. Aquesta atenció ajuda a atraure nous usuaris al mercat. Els problemes sorgeixen quan els nous inversors no tenen experiència per identificar estafes Bitcoin habituals, incloses ICO falses, grups comercials ombrívols i intercanvis fraudulents. Els analistes coincideixen que només una educació pot evitar que els usuaris siguin víctimes d’aquests esquemes en constant canvi.

Bitcoin és per sempre

La naturalesa immutable i inalterable de Bitcoin significa que una vegada que envieu la vostra moneda digital a una altra persona, no hi ha cap devolució ni devolució de càrrecs. La naturalesa de peer-to-peer de Bitcoin el fa ideal per a aquest tipus de transaccions. Tanmateix, és més probable que els usuaris nous desconeixin aquest fet i tractin la seva criptografia com si gastessin

Estafes de Bitcoin mitjançant Bitcoin News

Estafes de Bitcoin mitjançant Bitcoin News

moneda fiduciària en una targeta de crèdit o en un altre instrument financer que permeti el reembossament.

2020: una barreja d’estafes de Bitcoin antigues i noves

Aquest any s’ha vist una combinació d’esquemes fins ara. Aquestes estafes van des dels fraus clàssics de la vella escola fins a noves indústries plagades de falses empreses. Aquí hi ha algunes de les estafes de Bitcoin més freqüents que cal evitar per al 2020.

Carta en cadena

Les cartes en cadena són una de les estafes més antigues. En aquest escenari, algú us enviarà una carta aleatòria afirmant que rebreu una gran recompensa si reenvieu el missatge a altres persones. Per descomptat, cal posar una mica de diners per ser “apte”Per aquests beneficis místics. Recentment, les cartes en cadena s’han transformat dels esquemes basats en Western Union i en grames de diners, passant a alternatives basades en criptografia.

Les cartes en cadena prenen principalment els ancians. Sovint prometen algun tipus de dotació religiosa o altres benediccions espirituals per motivar les persones grans a participar en l’estafa. Lamentablement, aquestes estafes poden ser una de les primeres maneres en què una persona gran es troba amb Bitcoin. Per evitar pèrdues, no envieu mai finançament a persones que no coneixeu ni a empreses que us semblin sospitoses.

Hacks de xarxes socials

Aquest any, els pirates informàtics van treure el braç hack de xarxes socials. En l’incident, els pirates informàtics van prendre el control de la part posterior de Twitter per accedir a diversos comptes d’alt valor. Un cop van tenir accés a aquests comptes, van començar a publicar que coincidirien amb totes les donacions fetes mitjançant Bitcoin.

Més tard es va revelar que els empleats de Twitter havien estat piratejats. Això va donar accés als pirates informàtics al que els desenvolupadors van anomenar “Mode Déu”. Bojament, els pirates informàtics fins i tot van accedir al compte de l’expresident Obama i a altres funcionaris del govern. En total, es van robar Bitcoin per valor de 121.000 dòlars.

Elon Musk Bitcoin Scam Twitter Hack 2020

Elon Musk Bitcoin Scam Twitter Hack 2020

Estafes d’intercanvi: estafes de Bitcoin

Les estafes d’intercanvi són un altre tipus de frau que agafa força al mercat. Les estafes d’intercanvi són especialment brutals perquè tendeixen a acumular un gran nombre de fons abans d’invertir els inversors. No hauríeu d’invertir mai en un intercanvi que no tingui un equip o historial de bona reputació. A més, heu de tenir en compte que els intercanvis no regulats comporten més riscos.

Un exemple perfecte d’intercanvi fals amb milions va tenir lloc el 2017. BitKRX, amb seu a Corea del Sud, va causar estralls als inversors locals. La firma va atreure els seus usuaris amb falses promeses de beneficis ridículs. Sempre que una bossa entra al mercat amb ROIs que no coincideixen amb els líders de la indústria, cal tenir paciència. Deixeu que altres esbrinin la manera més difícil si la plataforma és legítima. Un cop l’intercanvi estigui operatiu com a mínim durant un any, de moment podeu suposar que és legítim.

ICO falsos

En la mateixa línia de pensament, les ICO falses són un problema real al mercat. El 2017 es va produir una explosió en aquests llançaments de projectes d’estafa. Un informe va situar la quantitat total d’ICO estafades al mercat durant el 2017 fins al 80%. Tot i que avui en dia aquestes xifres són molt més reduïdes, encara hi ha una gran quantitat de ICO falses que baixen internacionalment.

En una falsa estafa ICO, els estafadors utilitzaran llocs web amb detalls falsos ICO per fer publicitat del projecte fins a usuaris que no ho saben. El lloc web normalment promet la lluna i les estrelles als nous usuaris que estan desesperats per obtenir alguns beneficis. Aquests llocs donen instruccions als usuaris perquè dipositin fons en una cartera compromesa. Un cop enviat el vostre Bitcoin, es fa evident que us heu enganyat.

Les ICO falses són un gran problema perquè es produeixen amb freqüència i costen milions d’inversors. Per exemple, Moneda gran va robar 6 milions de dòlars als clients mitjançant una d’aquestes campanyes emmascarades. La plataforma va enganyar els usuaris a invertir en la falsa criptomoneda publicant les seves capacitats i la seva progressió tècnica fins ara. Tanmateix, un cop els fons van arribar a la cartera de Big Coin, es van redirigir ràpidament als seus comptes bancaris personals.

Tapets DeFi

Recentment, hi ha hagut un munt de bombolles entorn del mercat DeFi. Aquestes plataformes introdueixen nous protocols que permeten als usuaris obtenir beneficis criptogràfics sense necessitat de canviar les seves monedes. DeFi busca reinventar els sistemes financers tradicionals utilitzant un enfocament descentralitzat i una tecnologia blockchain. La tecnologia és emocionant perquè permet als usuaris obtenir beneficis realitzant tasques com prestar la seva criptografia a altres usuaris.

No sorprèn que tot aquest bombo hagi envoltat els taurons a la volta. Ja hi ha hagut una gran quantitat de tirades de catifes a la indústria. Un tiratge de la catifa és quan una empresa pren el vostre finançament prometent serveis o beneficis a canvi, però de sobte desapareix abans de complir els seus compromisos.

Fins ara, hi ha hagut nombrosos DeFi estirades de catifes aquest any. Amplyfi.money va arribar als titulars del sector després de recollir 2.500 ETH dels inversors i després de desaparèixer màgicament a l’aire lliure. Malauradament, no estan sols, Burn Vault Finance ($ BFV) va fer el mateix. Aquest any s’han registrat més de 20 estafes de sortida de DeFi de gran perfil.

L’ascens a la fama de DeFi crea l’escenari perfecte per als estafadors que volen alimentar-se del FOMO creat pels alts beneficis i les noves tecnologies. Els nous inversors han de seguir sent extremadament diligents. No invertiu mai en una plataforma DeFi fins que no tingueu DYOR i no tingueu confiança en la longevitat del projecte.

Esquemes de mineria al núvol: estafes de Bitcoin

Les estafes de mineria al núvol són una de les maneres més antigues i eficaces de robar el Bitcoin dels nous usuaris. En una estafa clàssica de mineria al núvol, una empresa us demana que invertiu el vostre Bitcoin. A canvi, rebreu una participació del poder hash de la plataforma. Aquest poder hash hauria d’anar cap a la mineria de Bitcoin amb els beneficis dividits entre tots els membres del grup.

No obstant això, aquests fons només paguen els inversors anteriors. D’aquesta manera, la plataforma sembla legítima durant un període de temps determinat. Per estimular una major participació, aquestes plataformes prometran rendiments i acords increïbles, com ara contractes de per vida. Un cop la plataforma aconsegueixi prou beneficis, el lloc web de sobte no estarà disponible a la vostra regió. Una de les estafes de mineria al núvol amb més publicitat va tenir lloc el 2019.

En aquest incident, tres homes van ser arrestats per haver comès 722 milions de dòlars en frau en criptomoneda mitjançant el Xarxa BitClub. Els documents judicials van revelar que el grup va demanar diners a inversors a canvi d’accions de fons de mineria de criptomonedes. Encara pitjor, també van premiar els inversors per la captació de nous inversors.

Robatori de carteres de maquinari

Les estafes de carteres de maquinari són de les més tristes que se n’expliquen perquè vol dir que algú anava més enllà de garantir la seva criptomoneda quan els robaven els seus ingressos. Les estafes de maquinari poden aparèixer en un parell de varietats diferents. En un cas, els estafadors venen carteres de maquinari als usuaris amb una frase secreta secreta amagada sota una targeta de zero. Les instruccions per a la cartera demanen als usuaris que utilitzin la clau inicial per a la configuració.

Un cop configurada la cartera, els pirates informàtics hi poden accedir des de qualsevol lloc del món i esgotar els fons en qüestió de segons. Això estafa ha deixat a més d’un inversor de Bitcoin sense el seu durament guanyat satoshis. També hi ha estafes de carteres de maquinari en què la cartera és d’una empresa no reconeguda. Aquestes carteres envien el vostre finançament a una altra cartera després del dipòsit.

Estafa de carteres de maquinari

Estafa de carteres de maquinari

La millor manera d’evitar aquesta estafa és comprar carteres només a proveïdors de confiança. Mai no heu de comprar una cartera de maquinari usada ni tan sols una d’una altra font com eBay. Si voleu assegurar-vos seriosament la criptomoneda, probablement no hauríeu de comprar proteccions en un mercat usat.

Fals Mining Rigs: estafes de Bitcoin

Una altra estafa que sembla que agafa força al sector són els falsos proveïdors de plataformes mineres. Sempre que augmenta el valor de Bitcoin, aquests estafadors arriben al mercat amb noves i emocionants plataformes mineres que prometen rendibilitats impossibles. En alguns casos, us enviaran maquinari que no funciona o que té un rendiment insuficient.

Aquests pirates informàtics han ampliat els seus esforços darrerament. Hi ha casos en què van comprometre un compte de confiança en mercats com Alibaba i va començar a vendre els seus productes defectuosos. A continuació, la majoria dels usuaris revisaran l’historial estel·lar del venedor i assumiran que no hi ha cap manera que una empresa arrisqui la seva reputació per tractar amb ombrívols bitcoins. Tanmateix, més tard es va revelar que l’empresa va perdre el control sobre el seu mercat.

La forma més senzilla d’evitar aquesta estafa és comprar plataformes mineres directament al fabricant. A més, no hauríeu de pagar mai cap producte a eBay, Amazon, Alibaba o altres mercats en línia amb Bitcoin fins que la plataforma no accepti directament la criptomoneda..

Grans estafes de Bitcoin a evitar: conèixer és la meitat de la batalla

Ara que teniu una millor comprensió de les estafes de Bitcoin més habituals que trobareu el 2020, esteu a punt per mantenir la vostra criptografia segura. No deixeu mai la guàrdia i mantingueu sempre un fort protocol de seguretat. Si feu aquestes coses, segur que veureu els vostres satoshis apilats envellint a la seguretat de la vostra cartera.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner