Bitcoin Trading: full de ruta d’anàlisi tècnica

Aprendre a llegir els gràfics criptogràfics és una habilitat essencial per a qualsevol persona interessada en negociar Bitcoin amb èxit. A primera vista, els gràfics comercials poden semblar una llengua estrangera. Totes les línies, formes i colors confusos poden fer que sembli molt intimidador per als principiants. A més, l’aprenentatge de l’anàlisi tècnica requereix que comenceu a aprendre l’argot associat al comerç.

Per sort, el comerç criptogràfic és molt similar a les accions. De fet, l’única diferència real és l’actiu. Tots dos actius utilitzen els mateixos fonaments. Podeu estudiar alguns dels millors operadors de valors del món i us oferireu un avantatge sorprenent al mercat.

Recordeu que el comerç no consisteix en ser diferent. Es tracta d’entendre la psicologia del mercat. En altres paraules, no cal reinventar la roda. Al principi, veureu més èxit seguint el camí dels comerciants consolidats que han practicat aquesta habilitat durant anys. La gran notícia és que una vegada que entengueu com canviar Bitcoin, podeu canviar una àmplia gamma de classes d’actius.

El primer pas del vostre viatge per convertir-vos en l’últim comerciant de Bitcoin és familiaritzar-vos amb els conceptes bàsics del comerç. Haureu de familiaritzar-vos amb les teories i la terminologia clau que s’utilitzen avui en dia. També voldreu tenir una comprensió ferma dels diferents tipus de gràfics i del reconeixement de patrons.

Per sort, en termes de negociació, la història del mercat té tendència a repetir-se. En conseqüència, l’anàlisi permet reconèixer aquestes tendències i utilitzar-les per prendre una decisió informada sobre els moviments del mercat del futur.

Estratègia de teoria de Dow

El Teoria de Dow és una estratègia desenvolupada per Charles H. Dow., d’aquí el seu nom. Dow, juntament amb Edward Jones i Charles Bergstresser, van fundar Dow Jones & Company, Inc. El trio va desenvolupar el Dow Jones Industrial Average el 1896.

Charles Henry Dow - Trading Bitcoin Part 2

Charles Henry Dow – Trading Bitcoin Part 2

La teoria Dow us proporciona una valuosa informació sobre els moviments del mercat. Afirma que el preu de mercat ho té tot en compte. Tots els factors, inclosos els desenvolupaments externs i tots els detalls previs, actuals i futurs, es combinen per establir el valor de mercat d’un actiu.

Aquesta teoria significa que, com a comerciant experimentat, heu de poder controlar diverses variables del mercat. Aprendràs a entendre les demandes actuals, passades i futures de la teva comunitat d’actius. Aquest aprenentatge ha de provenir d’una recopilació constant d’informació i notícies del mercat. Sempre heu de prestar especial atenció a qualsevol normativa futura.

La teoria de Dow significa que tots els moviments de preus no són gens aleatoris, al contrari. Els moviments de preus segueixen tendències més grans. Aquestes tendències es poden dividir en dues categories: tendències a curt i llarg termini.

Anàlisi del mercat Bitcoin

A l’anàlisi tècnica del mercat, us centreu específicament en el preu d’una moneda. Aquesta estratègia requereix utilitzar indicadors tècnics i ignorar les variables externes que contribueixen al preu. D’aquesta manera, podeu eliminar l’emoció de les vostres decisions.

6 Principis de la teoria de Dow

3 Moviments del mercat

Moviment principal – El principal moviment és la tendència principal en curs. Aquesta tendència inclourà anys d’activitat del mercat. Per exemple, el principal moviment de Bitcoin és alcista si es mira l’historial de negociació complet de l’actiu. Tot i això, és important entendre que el moviment principal pot ser baixista o alcista en funció del període de temps inclòs a l’anàlisi.

Oscil·lació mitjana – Un swing mitjà és una reacció secundària del mercat. Aquesta reacció pot durar fins a tres mesos. Els canvis medians inclouen retrocessos de preus. Una recuperació és quan el moviment del mercat de Bitcoin comença a tornar al seu estat original abans de l’activitat del mercat. En la majoria dels casos, la recuperació tornarà al 30% – 60% del valor de mercat original.

Swing curt – Els canvis curts són fluctuacions diàries del preu. Un swing curt pot durar fins a un mes en alguns escenaris. Aquests moviments menors es produeixen a causa de l’especulació del mercat. Com a tal, Bitcoin experimenta canvis breus al llarg de la setmana de manera regular.

3 Fases del mercat

Acumulació

La fase d’acumulació es produeix quan els inversors coneixedors reben algun tipus d’informació valuosa que els relaciona amb un canvi significatiu en les condicions del mercat. Aquesta informació pot incloure coneixements adquirits des de l’interior de l’empresa o des d’altres vies que puguin afectar el mercat. En qualsevol cas, els resultats són els mateixos. Aquests inversors comencen a comprar o vendre els seus actius per intentar posicionar-se a les notícies.

Cal destacar que aquesta fase és difícil de detectar, ja que els moviments del mercat són mínims. La raó dels minúsculs ajustos del mercat és que la majoria dels inversors no estan al corrent de la informació que van rebre els primers operadors. Com que només un petit nombre de persones tenen accés a aquesta informació, aquestes vendes passen desapercebudes entre el volum de negociació diari.

Absorció

L’absorció es produeix quan el públic en general comença a notar la tendència del mercat emergent. Aquesta participació condueix a una major activitat del mercat. En conseqüència, hi ha més inversors que s’incorporen al moviment. Finalment, aquest escenari condueix a l’especulació alimentada per FOMO (por a perdre’s).

Aquí és on les emocions tenen un paper important a l’hora de dictar el comportament del mercat. Si el mercat s’accelera, els inversors s’espantaran i el pànic ven el seu Bitcoin alimentant encara més la caiguda del preu. En contraposició, si el valor de Bitcoin comença a augmentar fortament, una onada de nous inversors entren al mercat intentant agafar la següent cursa alcista..

Distribució

En aquesta fase, els primers inversors comencen a reintroduir les participacions acumulades al públic. Aquests inversors ja van obtenir beneficis i ara abandonen les seves posicions abans que la tendència s’inverti. Aquesta sortida provoca l’aparició d’un swing que crea una recuperació de preus al mercat. Els inversors sense formació es queden amb les participacions dels que estaven per davant de la tendència.

Notícies de descompte de mercats immediatament

El mercat reacciona instantàniament a tota la informació relativa a un actiu. Aquesta reacció inclou totes les dades que envolten la inversió. El valor del vostre actiu reflecteix la suma de totes les esperances, pors i expectatives de tot el mercat. Notícies com futures regulacions, adopció institucional important i la introducció de nous productes financers tenen un paper important en el preu de Bitcoin.

Inversor Mt.Gox després de 650.000 BTC desapareguts

Inversor Mt.Gox després de 650.000 BTC desapareguts

A més, els problemes no relacionats amb Bitcoin poden afectar el preu del vostre actiu. Esdeveniments com ara eleccions importants poden posar en dubte l’estabilitat d’un actiu en el futur. Aquest escenari és especialment cert quan es parla de nous actius no regulats com Bitcoin. A més, esdeveniments importants com la guerra, els desastres naturals o les pandèmies també afecten el valor de mercat dels actius.

El volum confirma les tendències

El volum d’un actiu és la quantitat d’activitat de mercat que experimenta. En el cas d’una tendència alcista, hauríeu de notar salts en el volum de negociació. Aquesta pujada de preus hauria de correspondre amb un augment del volum de mercat. Quan veieu pujades de preus sense pujades de volum corresponents, normalment és un signe del que es coneix com a bomba. En una bomba, els grans inversors manipulen el preu d’un actiu utilitzant el seu pes per iniciar tendències de preus.

Inversions de tendència

Aquesta norma estableix que un mercat en moviment es mantindrà en moviment fins que es produeixi una inversió de tendència. Bàsicament, si observeu una tendència a gran escala, podeu esperar que la tendència continuï fins que noteu l’inici d’un altre període d’acumulació per part d’inversors educats..

Malauradament, pot ser molt difícil determinar amb èxit quan s’inicia una inversió de tendència. El mercat sempre tindrà oscil·lacions petites i mitjanes. Aquests moviments poden fer que sigui extremadament complicat verificar si un moviment és realment l’inici d’una inversió. Una avaluació acurada de tots els factors comercials externs us pot ajudar a prendre la decisió correcta en aquestes situacions

Anàlisi tècnica de Bitcoin

L’anàlisi tècnica requereix que utilitzeu una combinació d’eines per predir si el preu de Bitcoin augmentarà o baixarà. És important destacar que l’anàlisi tècnica us proporciona més informació sobre el mercat. En conseqüència, com millor hi estigueu, més èxit tindreu en el comerç. Aquí teniu alguns conceptes clau que heu d’entendre per simplificar l’anàlisi tècnica.

Marcs de temps del gràfic Bitcoin

Heu d’entendre el període de temps i com afectarà el seu ús als resultats de l’anàlisi. Aquests són els marcs de temps més populars disponibles a les borses de Bitcoin actualment

  • 15 min
  • Cada hora
  • Gràfic de 4 hores
  • Gràfic diari

El període de temps que utilitzeu depèn en gran mesura del vostre estil de negociació. Per exemple, si sou un comerciant diari, l’utilitzarà cada hora fins a la finestra de negociació de minuts. El motiu d’aquesta decisió és senzill. Necessiteu la informació més actualitzada perquè realitzeu micro transaccions.

Bitcoin Day Trading

Els comerciants de dia poden obrir i tancar la seva posició comercial en qüestió de minuts. A més, poden negociar contínuament durant tot el dia. Alguns comerciants fan més de 50 operacions al dia. Per a aquestes accions, necessiteu una anàlisi detallada.

Comerciants a llarg termini de Bitcoin

La situació es reverteix per als comerciants a llarg termini. Aquests comerciants prefereixen mantenir la seva posició durant mesos i fins i tot anys. En alguns casos, com ara amb els HODLers (aguanten la vida estimada), és possible que mai tinguin intenció de vendre les seves participacions de Bitcoin.

Els comerciants a llarg termini depenen de les tendències a llarg termini. Aquests operadors han d’examinar mesos de dades al mateix temps per obtenir una millor visió general de les tendències més grans. No fa cap servei als comerciants a llarg termini per examinar les fluctuacions menors del mercat. De fet, pot ser contraproduent, ja que pot fer que el comerciant endevini la seva decisió.

Capitalització de mercat de Bitcoin

Només cal que participeu al mercat de criptografia durant deu minuts abans de sentir algú esmentar la “capitalització de mercat”. El límit de mercat de Bitcoin és la quantitat total de monedes en circulació X el preu de cada moneda actualment. En conseqüència, el límit de mercat us informa molt sobre un actiu concret.

Capitalització de mercat mitjançant CoinMarketCap

Capitalització de mercat mitjançant CoinMarketCap

Podeu examinar el límit de mercat per obtenir una visió més profunda de l’estabilitat d’un actiu. Llocs web com CoinMarketCap.com us proporcionarà analítiques en temps real en forma de gràfic de línies. Podeu utilitzar aquests gràfics per detectar les tendències del mercat. En el cas de Bitcoin, notareu que durant els darrers 9 anys l’actiu ha guanyat un valor considerable.

Gràfics de candelers de Bitcoin

Els gràfics de candelers són l’estil de gràfics més popular que s’utilitza avui a l’espai criptogràfic. Al principi, aquestes cartes poden semblar tan estranyes com els controls d’una nau alienígena a l’ull no entrenat. Tot i això, només es necessiten uns minuts per entendre aquestes notables eines comercials.

Gràfic de candelers: finestra de comerç de Binance

Gràfic de les espelmes – Binance Finestra de negociació

Els gràfics de candelers us proporcionen una gran quantitat d’informació a simple vista. Notareu que els canelobres vermells i verds es col·loquen successivament. És important destacar que cada espelma us mostra el moviment del preu d’un recurs durant el període de temps seleccionat.

Com llegir els espelmes de Bitcoin

Els gràfics de candelers us proporcionen tot el que heu de saber per entendre l’estat actual del valor de mercat d’un actiu. Podeu veure els preus d’obertura i tancament, el màxim i el baix diari, i podeu decidir quins intervals de temps us mostrarà aquesta informació.

Un canelobre verd indica que Bitcoin va tancar més durant el període de temps que el seu valor inicial. Sempre que veieu una espelma vermella, indica que hi ha hagut pèrdues de l’actiu. D’aquesta manera, és fàcil controlar l’activitat del mercat, fins i tot des del telèfon.

A la majoria de les espelmes, notareu que hi ha un cos. On comença el cos principal de l’espelma és el preu d’obertura del dia. Si l’espelma és verda, el preu d’obertura serà la part inferior del cos de l’espelma. Si l’espelma és vermella, la part superior del cos us indicarà el preu d’obertura.

Notareu que la part superior o inferior sempre s’alinea amb l’espelma que apareix al gràfic. Aquesta alineació representa el tancament i l’obertura del proper dia de negociació. Aquest temps pot variar en funció de l’interval de negociació que trieu.

Ombres

També hi ha petites línies que surten de la part superior i inferior de l’espelma. Aquestes línies es coneixen com a ombres. Les ombres representen l’alt i el baix del dia. D’aquesta manera, es pot determinar una quantitat increïble d’informació d’un gràfic de canelobres en qüestió de segons.

Aquestes dades us poden ajudar a prendre una decisió d’inversió oportuna. Algunes espelmes poden indicar l’inici de les tendències. En conseqüència, ha sorgit tota una terminologia al voltant d’aquests indicadors. A continuació, es mostren els indicadors de canelobres més comuns que es veuran en negociar Bitcoin.

Full de trucs de candelers - Jbmarwood

Full de trucs de candelers – Jbmarwood

Martell

Una espelma de martell pot indicar que està a punt de produir-se una inversió alcista. La vela mostra que quan es va obrir el mercat, els venedors van obligar a baixar fortament el preu. Aquesta pressió a la baixa es va trobar amb una pressió de compra més forta. Aquesta pressió va resultar en un canvi d’impuls.

És important destacar que l’impuls es va fer retrocedir una mica cap avall, però no abans del tancament del dia. Els martells són fàcils de detectar perquè contenen una ombra que de vegades és 3x més llarga que el cos de l’espelma. Els martells us indiquen que els compradors són al mercat i que controlen l’acció del preu del dia.

Estel fugaç

L’espelma de l’estrella caient és el contrari de l’espelma de martell. Quan veieu aquestes espelmes vol dir que els compradors tenien el control del mercat quan es va obrir el dia, però abans del tancament, els seus guanys van ser esborrats per una forta pressió baixista. Al seu torn, es pot predir que entra més pressió de venda al mercat. Les estrelles caigudes tenen ombres inferiors molt petites, amb l’ombra superior que representa la majoria de les espelmes.

Patró alcista enganxós

Un patró alcista alcista vol dir que la pressió de compra és forta al mercat. En aquest patró de 2 espelmes, veieu que els venedors van forçar el preu el dia anterior. L’endemà, els venedors van recuperar el control i van disminuir les pèrdues que els óssos van introduir el dia anterior. Aquest patró mostra una espelma baixista seguida d’una espelma alcista més gran.

Patró baixista

Al revés, el patró baixista d’enfonsament us permet saber que els venedors entren al mercat de forma massiva. La primera espelma d’aquest patró mostrarà guanys respecte al dia anterior. La propera espelma d’aquest patró invertirà els guanys i mostrarà pèrdues encara més fortes.

Patró d’estrelles del matí

Un patró d’estrelles del matí utilitza tres espelmes per determinar les tendències del mercat. Una estrella del matí és un patró d’inversió alcista que mostra una lluita que es produeix entre compradors i venedors. El primer dia, veieu que els venedors tenien un control total sobre el mercat. Aquesta pressió de vendes es va contrarestar el segon dia i es va invertir el tercer dia.

Estrella del vespre

El patró estel·lar nocturn és el contrari que un estel del matí. Aquí veieu que els compradors s’esgoten després de dos dies de pressió. El primer dia, els compradors van poder controlar el preu. El segon dia, els avenços es van produir amb la mateixa pressió i el tercer dia van perdre el control del mercat. Podeu detectar fàcilment les tendències de les estrelles perquè no tenen cap cos perquè la pressió a banda i banda del mercat era igual. L’espelma estrella del matí indica que els venedors ara estan al seient del darrere i que els bous tenen el control. Evening Stars demostra que els óssos funcionen actualment al mercat.

Índex de força relativa

L’índex de força relativa (RSI) és una fórmula matemàtica que s’utilitza per mesurar el corrent del mercat. La fórmula pren la força i la velocitat dels moviments de preus d’un mercat i els compara amb altres que es van produir anteriorment. La fórmula diu així:

RSI = 100 – (100 / (1-RS))

En comparar les fluctuacions actuals i anteriors del mercat, així com la magnitud dels guanys recents amb les pèrdues recents, el RSI intenta establir si un actiu està sobrecomprat o infravalorat. Un actiu sobrecomprat normalment es depreciarà en un futur proper. Un actiu infravalorat augmentarà de preu a mesura que es realitzi el seu valor intrínsec.

RSI - Investopedia

RSI – Investopedia

Exempció de responsabilitat de RSI

Igual que amb qualsevol eina de gràfics, el RSI no és 100% precís, no hi ha cap eina de negociació. Això vol dir que heu d’utilitzar aquesta eina conjuntament amb altres indicadors per millorar els vostres resultats. Els indicadors RSI són propensos a senyals de compra i venda falses. Es poden produir quan hi ha una venda de bombes o flash al mercat de Bitcoin.

Llegint el RSI

El gràfic RSI mostra un gràfic lineal que oscil·la entre 0 i 100. Una puntuació de més de 70 indica un actiu de sobrecompra. Aquesta indicació podria indicar una baixada de preus. Inversament, una puntuació de 30 demostra un actiu infravalorat. Aquesta puntuació significa que hi ha moltes possibilitats que l’actiu pugui experimentar un augment del preu.

Línies de suport i resistència de Bitcoin

RSI és important, però no és l’única eina que utilitzeu per canviar Bitcoin. També voldreu entendre les línies de suport i resistència. Penseu en aquestes barreres invisibles com a nivells predeterminats del preu d’un actiu en què sol produir-se la inversió de tendències.

Determinar els nivells de suport i resistència és fàcil. Només cal que busqueu punts al gràfic que vegeu diversos tocs de preu sense un avanç avançat del nivell. Sempre que l’actiu compleix aquestes barreres, s’allunya o passa als següents nivells de suport / resistència. Quan es trenca un nivell de suport, indica que el mercat ha invertit el seu flux. A més, els nivells d’assistència us poden ajudar a determinar on pot tornar el preu de Bitcoin.

Per exemple, si Bitcoin té un nivell d’assistència de 8500 dòlars, serà més difícil que Bitcoin augmenti més enllà d’aquest preu si està per sota d’aquest nivell. Això és el que es coneix com a nivell de resistència. Si Bitcoin superés el preu d’aquest nivell, serviria com a línia de suport. Quan la línia es trenca definitivament, assenyala importants moviments del mercat.

Psicologia del mercat Bitcoin

Els comerciants amb èxit han d’entendre la psicologia principal del mercat per mantenir-se efectius. Comprendre la ment d’altres comerciants us ajudarà a predir millor com el mercat reflectirà certs desenvolupaments, com ara les noves regulacions. Actualment, hi ha tres tipus principals de psicologies comercials al mercat.

El primer tipus de psicologia del comerç és el dels comerciants llargs. Es tracta de persones que compren els seus actius i preveuen mantenir-los fins que pugi el preu en una data molt posterior. En aquest moment, revendran els seus actius i en treuran els beneficis. També teniu comerciants que van “curts”. Es tracta de comerciants que esperen que el preu de Bitcoin baixi en el futur. Aquests operadors sovint incorporen altres instruments financers com ara futurs apalancats per maximitzar els seus beneficis. Per últim, teniu el vostre comerciant mitjà. Aquest és el comerciant que no té la informació necessària per determinar les fluctuacions del mercat. Aquesta categoria conté la majoria de comerciants nous.

Resum: dominar el comerç de Bitcoin

Ara que teniu una comprensió ferma dels components clau en el comerç de Bitcoin, esteu preparats per començar la vostra aventura comercial.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner