Bitcoin contra Ethereum: Quina diferència hi ha?

Com a inversor criptogràfic educat, és crucial que entengueu les diferències entre Bitcoin i Ethereum. Ambdues monedes són titans del mercat, encara que per diferents motius. Les dues monedes són vitals per al desenvolupament del mercat en aquest moment. Això és el que fa que aquestes monedes siguin tan diferents però tan importants al mercat.

Bitcoin

Bitcoin va ser la primera criptomoneda amb èxit del món. Satoshi Nakamoto va canviar el món quan va introduir el seu protocol revolucionari. El seu objectiu era crear un “sistema d’efectiu electrònic d’igual a igual” que fos alhora resistent a la censura i descentralitzat.

Va tenir èxit en la seva missió quan va llançar Bitcoin oficialment el 2009. Des de llavors, Bitcoin ha experimentat un enorme creixement tant financer com tecnològic. No obstant això, en el fons, continua sent accessible per a tothom. Bitcoin va canviar el món per sempre i va inspirar una nova indústria. Per aquests motius, podeu considerar Bitcoin la primera generació de criptomonedes.

En particular, Bitcoin no està estancat i el protocol es desenvolupa contínuament. No obstant això, va ser construït per complir el seu propòsit particular. En conseqüència, no és la millor opció per a funcions com ara contractes intel·ligents o altres funcionalitats de blockchain de nova generació. En particular, la introducció de protocols de segona capa com Lightning Network amplia la funcionalitat de Bitcoins considerablement.

La segona generació: Bitcoin contra Ethereum

Ethereum és una cadena de distribució pública distribuïda. Aquesta xarxa descentralitzada va introduir al món la funcionalitat de scripting de contractes intel·ligents. Aquests protocols van permetre a qualsevol persona construir aplicacions descentralitzades i ampliar els casos d’ús de les criptomonedes. Avui en dia, hi ha milers de criptos i projectes de blockchain diferents. No obstant això, la majoria utilitzen algunes formes de contractes intel·ligents per racionalitzar les activitats de xarxa.

Gràfics Ethereum

Gràfics Ethereum

No és exactament una criptomoneda

És important que entengueu que Ethereum no és una criptomoneda. Ethereum és la plataforma en què funciona la criptomoneda Ether. Aquesta xarxa funciona principalment com una xarxa descentralitzada programable per als desenvolupadors de Dapp. A més, el paper principal d’Ether és compensar els miners per realitzar càlculs EVM (màquina virtual Ethereum).

Ethereum va ser la primera xarxa de criptomonedes construïda específicament per donar suport al desenvolupament de Dapp. Els Dapps són aplicacions dissenyades per funcionar en xarxes descentralitzades. Els primers Dapps funcionaven en xarxes descentralitzades com les xarxes Tor. Aquestes xarxes són resistents a la censura pel seu caràcter descentralitzat.

Els Dapps que s’executen a les xarxes blockchain són el nucli de la revolució blockchain. D’aquesta manera, Ethereum va representar un canvi fonamental en el desenvolupament i la funcionalitat de les criptomonedes per avançar. Per aquests motius, Ethereum es considera una criptomoneda de segona generació

Contractes intel·ligents

Per executar contractes intel·ligents, Ethereum introdueix un protocol únic conegut com EVM: la màquina virtual Ethereum. Cada node Ethereum complet executa un instant d’aquestes piles virtuals. El principal avantatge dels EVM és que milloren el procés de creació d’aplicacions descentralitzades millorant la programabilitat i l’eficiència que la xarxa executa el codi de bytes del contracte.

Història d’Ethereum

Un dels primers seguidors de Bitcoin va ser un desenvolupador d’ordinadors que es deia Vitalik Buterin. El 2013, aquest avantatjós individu va decidir construir una nova criptomoneda. Aquest nou projecte compartiria moltes característiques tècniques amb Bitcoin. Per exemple, ambdues monedes utilitzen un algorisme de prova de treball (PoW) per validar l’estat de la xarxa.

Consens

Bitcoin utilitza l’algorisme SHA-256. Aquesta equació matemàtica requereix que els miners demostrin el seu treball mitjançant càlculs avançats. La xarxa ajusta automàticament la seva dificultat per garantir que els blocs de transaccions només s’aprovin en intervals de deu minuts. Aquest enfocament garanteix una estratègia d’emissió monetària predictiva fins que s’extreu l’últim Bitcoin en algun moment 2140.

Ethereum, com Bitcoin, actualment utilitza un protocol de consens de prova de treball (PoW). No obstant això, Ethereum utilitza l’algorisme Ethash. Buterin va decidir aquest mecanisme per ajudar a reduir l’avantatge de les plataformes mineres especialitzades en ASIC (Application Specific Integrated Circuit). Les plataformes mineres ASIC es construeixen des de zero per resoldre l’algorisme SHA-256 que fa servir Bitcoin. Els crítics dels miners ASIC argumenten que aquestes plataformes de gran preu causen centralització a la xarxa Bitcoin.

Block Times

En comparar la transacció mitjançant les xarxes, Ethereum surt molt per davant de Bitcoin. Bitcoin aprova blocs cada 10 minuts. Aquests blocs no contenen més de 1 MB de dades. En conseqüència, Bitcoin només pot fer al voltant de 7 transaccions per segon. Aquesta baixa taxa de dades es va incorporar a la codificació bàsica de Bitcoin per garantir que qualsevol persona pogués utilitzar la xarxa.

La xarxa Ethereum pot realitzar aproximadament 15 transaccions per segon. Aquestes capacitats estan millorades significativament després de la propera actualització d’Ethereum 2.0. Segons aquesta actualització, les capacitats d’Ethereum s’acostarien a les 100.000 transaccions per segon desenvolupadors.

Recompenses de mineria: Bitcoin contra Ethereum

Hi ha diferents recompenses de mineria pagades als nodes de cada xarxa. Els miners de Bitcoin reben una recompensa de 6,5 BTC si són el node que completa primer l’equació SHA-256 i afegeix el següent bloc a la cadena de blocs. En comparació, els miners d’Ethereum reben una recompensa de 2 ETH per la seva participació en la validació de blocs de transaccions.

Estadístiques d’Ethereum mitjançant Etherscan

Estadístiques d’Ethereum mitjançant Etherscan

Subministrament total: Bitcoin contra Ethereum

Bitcoin limita el seu subministrament de 21.000.000 de monedes. Aquesta estratègia garanteix que Bitcoin mantingui l’escassetat al mercat. Inversament, no hi ha cap límit en la quantitat d’èter (ETH). La xarxa ha de continuar produint ETH indefinidament per cobrir les taxes de gasolina creades pels desenvolupadors que executen EVM. Actualment, actualment hi ha 114.467.625,91 ETH en circulació.

Ethereum per anar a PoS

Curiosament, Ethereum farà una actualització important aquest any a Ethereum 2.0. Aquesta bifurcació dura situaria ETH en una nova cadena de blocs que s’executa en un algorisme de prova de joc (PoS). Les xarxes PoS eliminen els miners i confien en que els titulars de monedes aposten per les seves fitxes per validar l’estat de la xarxa.

Les xarxes PoS són molt més eficients energèticament i són més barates de mantenir. També proporcionen temps de transacció més ràpids en comparació amb les xarxes PoW. El millor de tot és que no cal comprar equips miners cars perquè només cal tenir una cartera de xarxa per col·locar les vostres monedes en un sistema PoS.

L’ETH ICO contra el llançament de Bitcoin

Bitcoin va tenir un llançament tranquil que va celebrar només uns quants selectes de la comunitat cypherpunk i del desenvolupament prenent nota d’aquest monumental invent. Curiosament, el viatge de Bitcoin va començar oficialment amb el bloc de gènesi. Aquest és el primer bloc de la cadena de blocs de Bitcoin. Tot i que ningú no sap amb seguretat quants Nakamoto de Bitcoin van explotar, les estimacions situen les seves recompenses en 1 milió de Bitcoin.

En comparació, Ethereum va entrar al mercat amb molta més fanàtica. L’Othereum ICO (Oferta inicial de monedes) va recaptar 18 milions de dòlars. Ethereum va continuar aquest impuls fins al llançament de la primera DAO (Organització Autònoma Descentralitzada). Aquest esdeveniment va tenir lloc a l’abril del 2016. El llançament del DAO va augmentar l’estatus d’Ethereum i va ajudar a la xarxa a aconseguir 150 milions de dòlars en el seu ICO públic. En aquell moment, el DAO va ser l’esdeveniment de finançament col·lectiu més gran que va tenir lloc a la indústria blockchain.

Bitcoin contra Ethereum: pomes contra taronges

Ara que teniu una millor comprensió de les diferències entre Bitcoin i Ethereum, és fàcil veure per què els dos projectes tenen longevitat al sector. Com a tal, la majoria dels inversors en criptografia tenen aquestes dues monedes a la seva cartera.

On comprar Bitcoin (BTC) & Ethereum (ETH)

Aquestes són dues de les criptomonedes més populars del món. Els intercanvis següents permeten comprar aquests dos actius digitals.

Bitcoin vs Ethereum: Quina diferència hi ha? Bitcoin vs Ethereum: Quina diferència hi ha? Bitcoin vs Ethereum: Quina diferència hi ha?
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

El nostre equip editorial determina les valoracions de Securities.io. La fórmula de puntuació per als corredors d’actius digitals (criptomoneda) té en compte més de dotzenes de factors, incloses les comissions i mínims de comptes, plataformes de negociació, assistència al client, organismes reguladors i opcions d’inversió.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

El nostre equip editorial determina les valoracions de Securities.io. La fórmula de puntuació per als corredors d’actius digitals (criptomoneda) té en compte més de dotzenes de factors, incloses les comissions i mínims de comptes, plataformes de negociació, assistència al client, organismes reguladors i opcions d’inversió.

★★★★★ ★★★★★ Revisió de Kriptomat

El nostre equip editorial determina les valoracions de Securities.io. La fórmula de puntuació per als corredors d’actius digitals (criptomoneda) té en compte més de dotzenes de factors, incloses les comissions i mínims de comptes, plataformes de negociació, assistència al client, organismes reguladors i opcions d’inversió.

Millor per

Usuaris avançats

Millor per

Comerciants dels EUA

Millor per

Comerciants europeus

Compte mínim

Cap

Compte mínim

1,00 USD

Compte mínim

35 €

Promocions

10% de devolució

Codi de descompte: EE59L0QP

Promocions

Cap

Promocions

Cap

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner