Сърджан Махмутович, основател на Криптомат – Интервю

Сърджан Махмутович е технологичен ентусиаст и основател на Криптомат борса, която набира средства чрез предлагане на токен за сигурност. Преди това той е изградил успешна B2B агенция за дигитален маркетинг с 40 служители и колеги. Работил е и като ръководител на уеб разработки в Telemach.

Антоан: Кога Kriptomat стартира за първи път и защо решихте да стартирате борса за криптовалута?

Сърджан: Криптомат е отворен за обществеността на 15 юли 2018 г. Установихме необходимостта от услуга, която всеки може да използва (като нашите приятели и членове на семейството). Ние сме на мисията да внесем крипто във всяко домакинство и да направим това, от което се нуждаем, за да създадем проста, но мощна услуга, която всеки може да използва. Това ще позволи на напълно начинаещите да влязат в света на криптовалутите по изключително прост, безопасен и бърз начин.

Антоан: От кои държави в момента приемате клиенти?

Сърджан: В момента приемаме клиенти от 82 страни по света. Те са изброени тук: https://kriptomat.io/global/

Антоан: Колко активни клиенти имате в момента? Откъде произхождат повечето от тези потребители?

Сърджан: В момента имаме над 10 000 регистрирани потребители и стабилен ръст от 20% -25% на месец. По-голямата част от потребителите идват от Европа, но с неотдавнашното добавяне на повече методи за плащане наблюдаваме постепенно увеличаване на клиентите от цял ​​свят. Следващата ни цел е 100 000 регистрирани потребители и се надяваме да постигнем това до края на 2019 г..

Антоан: Има ли планове за приемане на неевропейски клиенти скоро??

Сърджан: Вече приемаме неевропейски клиенти, но работим по добавяне на повече възможности за плащане, за да осигурим истинска световна поддръжка. Понастоящем ние поддържаме Skrill, който е наистина глобален, но ще добавим нови местни популярни методи за плащане.

Антоан: Какви валути могат да бъдат закупени на борсата Kriptomat?


Сърджан: Можете да закупите 29 криптовалути; те са изброени тук: https://kriptomat.io/price-of-cryptocurrencies/

Антоан: Можете ли да ни кажете за предстоящата ви продажба на маркери за сигурност? Каква е меката, твърдата и какви ще бъдат ползите, предлагани на инвеститорите?

Сърджан: Стигнахме до етап, в който се нуждаем от капитал, за да ускорим растежа си и да ни изведе на следващото ниво. Решихме да направим STO, защото това е иновативен начин за набиране на капитал, който позволява на нашите съществуващи потребители и членове на общността, които вече вярват в нас, да инвестират в нашия проект. Ние търсим не само инвестиция, но и лоялни потребители, които също ще евангелизират и използват нашата услуга. Това е печеливша ситуация. Ако успеем, нашите инвеститори ще бъдат успешни и ние смятаме, че сме в много по-добра позиция да изградим нещо голямо, ако нашите инвеститори са нашите потребители, които действително използват услугата.

Търсим инвестиция от 1,8 милиона евро. Ние предлагаме на нашите инвеститори 8% дял от нашите приходи и 4% от нашата одитирана печалба.

Меката капачка е 1 милион евро и си запазваме правото да отменим издаването на токена, ако не го достигнем. Подробна информация можете да намерите в документа ни за предлагане на сигурност, който можете да получите в платформата за краудфандинг Desico, която ще издаде нашата сигурност. За да стигнете до там, отидете на https://kriptomat.io/sto

Антоан: За какво ще се използват тези средства?

Сърджан: Досега сме били фокусирани върху изграждането на продукт, взаимоотношения и доказване на бизнес модела. С новите средства ще се съсредоточим върху създаването на механизми за придобиване на потребители и подобряването на платформата.

Ориентацията на изразходване на средствата, събрани по време на STO:

– 60% растеж – маркетинг, растеж на клиентска база

– 18% разработване на продукта

– 12% сигурност, съответствие

– 10% Операции, поддръжка

Тук е важно да се отбележи, че крипто пазарът е в ранен етап и нещата се движат бързо. Досега маневрирахме доста успешно и се приспособявахме към внезапните промени на пазара и това планираме да направим и в бъдеще. Ако ситуацията на пазара се промени значително, ние ще се въртим и ще сменим посоката, ако е необходимо.

Антоан: Пазарът започва да се насища с борси, как ще се разграничите?

Сърджан: Защото създаваме страхотни нови продукти. Ние интегрираме следващото поколение базирани на Ethereum ERC-1155 токени в нашата борса Kriptomat. Това приемане на базирани на блокчейн виртуални елементи е първото по рода си и е направено с цел подобряване на потребителския опит. С други думи, това е базирана на блокчейн програма за възнаграждение, която ще повиши лоялността, ще увеличи стойността на живота на клиентите и ще ускори придобиването на потребителите.

Наскоро стартирахме революционен ERC1155 Token Mint Portal, давайки възможност на всеки по света да създаде свои собствени персонализирани токени. Случаите на използване са безброй и дори не сме надраскали повърхността на това, което може да се направи с толкова мощен инструмент.

Така че изглежда отиваме повече в посока на подкрепа на геймърите и разработчиците на игри. Това означава, че ние като борса ще се харесаме повече на игровата общност и те може би просто са първият клиентски сегмент, който напълно приема крипто.

Антоан: Какви са дългосрочните планове за Криптомат?

Сърджан: Нашата мисия е да внесем криптовалути във всяко домакинство. Това може да бъде по отношение на предоставянето на хората на най-добрия начин за обмен на цифрови валути или по отношение на предоставянето на ценен продукт или случай на употреба, който използва блокчейн и крипто. Какъвто и да е случаят, ние наистина вярваме, че тази технология ще бъде интегрирана във всяка пора на нашия живот и точно както интернет протоколите, хората няма да трябва да знаят как точно работи, за да я използват.

Антоан: Има ли нещо друго, което бихте искали да споделите за Криптомат?

Сърджан: Ние сме много прозрачни с нашата общност и приветстваме открита дискусия в нашите социални медийни канали. Каня всички, които четат това, да се присъединят към нашия Telegram канал, където можете да говорите директно с членовете на нашия екип. Знаем, че често е трудно да се поддържа лична връзка с общността, когато броят на потребителите започне да расте експоненциално, но ние полагаме съгласувани усилия да отговорим на всяко едно съобщение.

За да научите повече, посетете Криптомат уебсайт.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map