Себастиан Лихтер, основател и главен продукт на Blockport – Интервюта

Себастиан Лихтер е основател и главен продукт на Блокпорт. Blockport е съкращение на „Blockchain portal“, осигуряващо достъп на всички до света на криптовалутата и блокчейна.

AT: Blockport свързва „социалното“ с „търговията“. За нашите инвеститори, които не са запознати с Blockport, можете ли да споделите с нас търговските и социални функции, които Blockport предлага?

SL: Нашата основна визия е да свържем традиционния свят с тази нова цифрова икономика на криптовалути, като се фокусираме върху удобството за потребителя, безопасността, прозрачността и ликвидността. Промяната в обществото обаче не може да бъде принудена. Затова трябва да образоваме хората, като създаваме потоци от забавно и завладяващо съдържание.

Чрез комбиниране на света на социалните медии и търговията, ние предлагаме на нашите потребители ново и уникално изживяване за социална търговия, което интуитивно улеснява общността за споделяне на знания.

Уникалните функции за социална търговия на Blockport позволяват на хората да се следват и копират взаимно директно в платформата. По този начин начинаещите могат да се учат от опитни търговци, а опитните търговци се стимулират да споделят знанията си с начинаещи, защото те могат да печелят Blockport токени (BPT) като награда.

Опитните търговци могат да създадат публичен профил на „водещ търговец“ в Blockport, точно както инфлуенсърите правят в Instagram или Facebook, и да споделят своето портфолио, търговски дейности и прозрения с последователи. Ако искате да следвате опитен търговец, ще го компенсирате, като платите BPT.

Общата идея на този модел е да стимулира както начинаещи, така и опитни търговци да използват Blockport като основна платформа за търговия с криптовалути и да ги стимулира да се ангажират и споделят знания помежду си.

AT: Колко държави поддържате и откъде произхождат повечето потребители?

SL: Понастоящем подкрепяме 39 европейски държави и 16 страни извън ЕС, но повечето от нашите потребители идват от западноевропейски страни като Холандия, Великобритания, Германия, скандинавските страни, Италия, Испания, Франция, Белгия и др..

От февруари 2019 г. обаче ще отворим вратите си за общо 150 допълнително подкрепени страни извън ЕС.

AT: Каква е вашата хронология за включване на клиенти от САЩ?

SL: Ние се стремим да отворим вратите си за първите щати на САЩ през Q2 тази година. Този месец си осигурихме нов банков партньор, който ни позволява да приемаме и обработваме валута в щатски долари.

AT: В момента имате токен за помощна програма, Blockport Tokens (BPT). Каква е полезността зад този маркер?

SL: BPT има две основни помощни програми. Първият е, че се използва за достъп и използване на функциите за социална търговия. Последователят трябва да плати на водещия търговец определена сума BPT, за да проследи или копира неговите търговски дейности.


Втората полезност е, че предоставя на потребителите определена сума отстъпка от таксите за търговия.

AT: Когато става въпрос за изброяване на нови токени в Blockport, как се решава това? Това основава ли се на система за гласуване?

SL: Ние обработваме както нормални приложения за списъци чрез нашето бъдещо приложение за списъци, така и отговарящи на изискванията на нашата потребителска база и общност. Наскоро стартирахме кампания за гласуване, в която Electroneum (ETN) излезе на върха и имаме Stellar Lumens (XLM) следващия в нашия списък.

Като цяло ние основаваме решенията си на няколко фактора, което също включва процес на надлежна проверка върху маркера и екипа зад проекта.

AT: Blockport пуска STO през март 2019 г. Бихте ли ни казали както меката, така и твърдата капачка?

AL: За първия кръг през март 2019 г. меката и твърда капачка са планирани да бъдат съответно 1 млн. Евро и 5 млн. Евро.

AT: За какво ще се използват средствата от набирането на STO?

SL: Основно за, но не само: Маркетинг, Глобална експанзия (фокус на пазара в САЩ), Разработка на продукти & Лицензиране.

AT: Участниците в STO ще получат Blockport Securities (BPS). Всеки маркер за сигурност представлява „депозитарна разписка“ или „сертификат“. Какви ползи предлагат тези токени на инвеститорите?

SL: BPS представлява косвен дял от собствеността в компанията Blockport. Токенът BPS не предоставя на собствениците права на глас, тъй като те се снабдяват с посредника, който издава BPS, но ще позволи на притежателя на токена да се възползва от изплащането на дивиденти, изплатени от Blockport на неговите акционери и да се възползва от увеличението на стойността на бизнеса на Блокиране на извънреден труд.

AT: На 24 януари 2019 г. официално се преместихте от Бета. Как реагира пазарът?

С.Л .: Много положително! Получихме много положителни отзиви от нашите потребители и общността. Хората наистина обичат най-накрая да използват нашата платформа и са доволни от безпроблемното изживяване при търговията с любимите си криптовалути. Следващата стъпка освен новите депозити в Bitcoin (BTC), е също така да се поддържат депозити Ethereum (ETH) и Blockport token (BPT), което е високо в списъка с желания на нашите потребители.

AT: Има ли нещо друго, което бихте искали да споделите за Blockport?

SL: Много вълнуващи времена ни предстоят! Поставихме много време и ресурси, за да изградим основната платформа Blockport от нулата в рамките на една година и това е голям крайъгълен камък за екипа, ние сме много горди от това.

Предстоящата година ще ни позволи да разширим използването на нашата платформа и глобалната достъпност, като добавим много вълнуващи нови функции като социална търговия, усъвършенствани инструменти за търговец, допълнителна поддръжка на фиат валута и нови обяви.

Освен това работим и за разширяване на нашите бизнес взаимоотношения с надеждни проекти в екосистемата, които могат да засилят нашата визия и мисия за създаване на сценарий, печеливш за всички.

За всеки, който желае да научи повече, моля, посетете Блокпорт.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map