Матю Льо Мерл, председател на Universal Protocol Alliance – Интервюта

Матю Льо Мерл е съосновател и управляващ партньор на Пета ера и Keiretsu Capital – най-активните рискови инвеститори на ранен етап, подкрепящи почти 200 компании годишно. Той е председател на Securitize (Европа) и CAH, заместник-председател SFOX и съветник в Warburg Pincus.

Той е и съавтор на Blockchain Competitive Advantage, книга, която горещо препоръчваме както за предприемачи, така и за инвеститори в пространството, което се предлага в Amazon, Apple и Smashwords в твърди и меки корици, електронна книга и звук.

Наскоро той стана председател на нов проект Универсален протоколен алианс.

Измина почти година от последното ни интервю, доволни ли сте от темповете на напредък в цифровите активи и цифровите ценни книжа?

Антоан, чудесно е да говорим отново с теб. Научих много от четенето на Securities.io през 2020 г. Благодаря ви, че сте голям вярващ и авторитет в областта на цифровите пари и активи.

За да отговоря на въпроса ви, в повечето отношения 2020 г. значително ускори ангажимента към и напредъка в цифровите парични средства и цифровите активи в световен мащаб. Новините идват бързо и яростно през последното тримесечие на годината. Китай, PayPal, Square, цена на биткойн, DeFi, Tudor Jones, Miller, списъкът продължава и продължава. За тези от нас, работещи в крипто и блокчейн, понякога напредъкът на суверенните субекти в света и най-големите финансови институции може да изглежда бавен, но те наистина се появяват сега и темпото се ускорява.

Понастоящем сте председател на нов проект, а именно на Universal Protocol Alliance (UPA)?

Визията на Universal Protocol Alliance е всеки клас активи да бъде дигитализиран и токенизиран. Ние сме съюз от съмишленици на компании за криптовалута и пионери на блокчейн, включително Bittrex Global, CertiK, Fifth Era, Hard Yaka, Infinigold, Ledger и Uphold. Предстои ни стартирането на няколко мега дигитални актива и с удоволствие се съгласих да председателствам алианса и да помогна за неговото развитие.

Бихте ли споделили историята на генезиса на UPA?

Тогава не бях наоколо, но знам, че това беше страст на мнозина, включително JP Theriot (CEO Uphold) и Грег Кид (Основател Hard Yaka), които бяха двамата, които ме въведоха в микса. Ръководството на всеки от членовете на алианса вярва, че всеки актив трябва да бъде дигитализиран и че за това е необходима платформа, която е изградена за целта. Извършването му отнема няколко години, но днес ние знаем как да токенизираме и прозрачно обосноваваме всеки актив. UP Alliance се фокусира върху стабилни монети и крипто стоки и вече успешно издаде Universal Gold (UPXAU), Universal Dollar (UPUSD), Universal Bitcoin (UPBTC) и Universal Euro (UPEUR). Всички са опаковани токени в мрежата Ethereum и имат прозрачно обосноваване на стойността с публичен запис на основното обезпечение.

На 1 декември 2020 г. UPA стартира Universal Carbon (UPCO2), първият търгуем въглероден токен в света. Можете ли да обсъдите какъв е този символ?

Universal Carbon е най-лесният, най-достъпен, безопасен и надежден начин за всеки да купи, задържи, изгори или продаде кредити за въглерод REDD + тропически гори. По-конкретно, UPCO2 Tokens са токенизирани доброволни кредити за въглерод, изградени върху блокчейна Ethereum. Всеки UPCO2 Token представлява едногодишен предотвратен емисия на CO2, обоснован от Verified Carbon Units в регистрите на Verra и други водещи агенции по стандартизация, с прозрачност в реално време, осигурена от „обвивка“ ERC-20 токени, изградени от Universal Protocol Alliance.

Как доброволните кредити за въглерод предлагат икономически предимства в сравнение с регулираните кредити?

Ако с регламентирани кредити се позовавате на правителствени квоти за въглеродни емисии за пазарите на ограничение и търговия, те са важни и аз съм съветник в Spark Change, който също ги характеризира. UPCO2 обаче е подкрепена специално от въглеродни кредити, които са отпуснати на партии, които помагат за спасяването или защитата на големите тропически гори в света в Африка, Америка и Азия.


Двамата са като ябълки и портокали – много различни, но и двете все още са видове плодове. Независимо дали купувате държавни средства, предоставени от въглерод, или доброволни кредити REDD + за въглерод, вие предприемате важна стъпка, за да окажете натиск върху замърсителите, за да преминат към чисти практики. Тъй като търсенето на разпределение на въглерод и / или кредити се увеличава, или цената се повишава, което кара замърсителите да плащат повече за своите емисии, или трябва да се предоставят повече въглеродни кредити. В случая с REDD + това означава повече търсене на проекти, които защитават тропическите гори в света, което от своя страна увеличава притока на капитал към тези достойни проекти.

Разбира се, правителствата решават колко въглеродни квоти решават да издадат, докато REDD + въглеродните кредити в крайна сметка са оскъден ресурс.

UPA има голяма мрежа от партньори, как тази мрежа ще помогне за растежа и ликвидността на UPCO2 токените?

Ние възнамеряваме UPCO2 да бъде ценно допълнение към предложенията на всеки цифров портфейл и борса и приветстваме възможността да си партнираме с тях. Изменението на климата е въпрос от толкова голямо значение, че избрахме да проектираме UPCO2, за да бъде лесно достъпен и използваем от всеки, който желае да го направи достъпен за своите клиенти и потребители.

Важно е да се отбележи, че всяко проучване, което съм виждал, за местни дигитални хора, хилядолетия, фенове на криптовалутите и така нататък непрекъснато казва, че между 70 и 90% определят изменението на климата като един от проблемите, които ги вълнуват най-много. Мисля, че ВСЯКО цифрово портфейл, борса или акаунт, независимо дали се предлагат от крипто или традиционни институции, което не предоставя решение за подкрепа на тази важна тема, е изправено пред риска да бъде считано за анти-околна среда и може би отрицател на изменението на климата.

Какви са вашите прогнози за 2021 година?

Току-що записахме нашите топ 10 прогнози за 2021 блокчейн и те могат да бъдат намерени на www.blockchaincoinvestors.com. За да ви даде някои акценти, Китай ще влезе в пълното пускане на дигиталния юан, банките ще се качат след PayPal и Square, тъй като сега рискуват да обезкървят клиентите, ако не го направят, а крипто стоките ще станат предпочитаният начин за инвестиране в благородни метали, редки земи и разбира се въглеродни кредити. Има още много неща за научаване в нашия топ 10 списък, разбира се.

Има ли нещо друго, което бихте искали да споделите по отношение на UPA или UPCO2?

UPA вярва, че всеки клас активи ще бъде дигитализиран и токенизиран. Работата беше много, но днес платформата UPA достигна ниво на развитие, при което ако искате да създадете маркер на помощна програма, токенизирана стока, собствена цифрова валута или обоснован знак от всякакъв вид, ние можем да я създадем за вас в рамките на седмици – процесът обикновено отнема месеци, ако не и години – тъй като имаме напълно работеща фабрика за токени.

След като започнахме да говорим за глобалната климатична криза и недостъпността на въглеродните кредити в тропическите гори за повечето хора, които се грижат, беше съвсем естествено да решим да стартираме първия в света токенизиран въглероден кредит.

Цитиран съм, че казвам: „Това беше крушка за мен. Комбинирайте дигитален актив с компенсиране на въглерода от тропическите гори и дайте достъп на всички по света. Как може това да не е чудесна идея? ” Вярвам в това.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map