Маша и Ксения Вяземская, основатели на ValueTokenized – Интервюта

Маша и Ксения Вяземская са известни като Крипто близнаците. Те са домакини на популярния подкаст ValueTokenized което предоставя безплатно образователно съдържание, за да помогне на бизнеса да токенизира света.

Как за първи път открихте блокчейн и криптовалути?

По щастлив случай! Винаги сме били в комуникации и един добър приятел веднъж помоли за съдействие и PR съвети за блокчейн проект през 2017 г. Бързо напред няколко месеца, блокчейн изцяло привлече вниманието ни и ние помагаме на блокчейн проекти с маркетинг на съдържание и PR оттогава, помагайки на техническите момчета да разказват своите истории и да образоват публиката.

Кой е първият токен, който сте закупили и какво ви мотивира да закупите този токен?

Вярвам, че беше XRP. Ксения хареса идеята и напълно игнорира принципа „купувай ниско, продавай високо“, което се оказа доста лоша инвестиция. Сумата обаче беше незначителна.

Биткойн беше втората ни крипто инвестиция. И бързо стана повече. Отне ни повече от година, за да разберем истинската красота на биткойните и стойностите зад тях. Ние вярваме в биткойн срещу фиат валути и правим всичко възможно, за да улесним приемането.

Какво ви вдъхнови да се включите в пространството?

Очарователно е да наблюдаваш как новата индустрия се появява и зрее. За нас започна с любопитство и вълнение за чисто новото пространство, което след това се превърна в ясно разбиране на търсенето на безпристрастно експертно съдържание и стойността, която можем да донесем в това отношение. Най-вдъхновяващото нещо за нас сега е, когато експерти се свържат с нас, за да уговорят интервю или панелна дискусия и да получат обратна връзка от публиката.

Направили сте множество видеоклипове в YouTube, включително обсъждане на някои от последните тенденции в бранша, като например IEO, заместващи ICO. Как се отнасяте лично към IEO?

Нашият подкаст ValueTokenized е посветен най-вече на токенизацията на активи и практическите приложения за блокчейн технологията на капиталовите пазари. Когато тенденцията за IEO нарастваше преди половин година обаче, нямаше как да не я покрием.

Нашето мнение за IEO е почти в съответствие с това на нашите говорители – включително ранен инвеститор в Bitcoin, Uber и Airbnb Джефри Верник. IEOs просто изглежда опит за удължаване на изчезващия живот на ICO – което само по себе си няма нищо лошо като концепция, но внедряването оставя много да се желае.


Във всеки случай ние силно вярваме, че бъдещето на блокчейн и криптовалутите е в:

1) обезпечени с активи токени и;

2) Биткойн.

Провели сте и многобройни интервюта, които включват различни юрисдикции за стартиране на STO. Тези юрисдикции включват Сингапур, САЩ, Израел и Лихтенщайн. Въз основа на тези интервюта и вашите познания за космоса, коя юрисдикция бихте предпочели лично да стартирате STO и защо?

Изборът на юрисдикция за провеждане на STO зависи от много неща: дали искате да се насочите към инвеститори на дребно (неакредитирани), в кои региони искате да продадете своите ценни книжа и т.н..

Швейцария и Лихтенщайн вероятно са любимите ни в Европа поради ясни правила и специфични за индустрията разпоредби, които не изискват никакви законови решения. Съединените щати обаче привличат много внимание като юрисдикция, тъй като има много напреднали в технологията инвеститори, които в момента могат да бъдат по-отворени за закупуване на нови финансови инструменти под формата на токени. Важно нещо, което трябва да запомните: ако искате да направите STO и да продадете своите токени в Европа и в САЩ, трябва да спазвате и двете.

Също така сте обсъждали токенизирането на различни активи. Кои са някои от тези класове активи и кой клас активи смятате, че има най-голям потенциал за мащабиране?

Недвижимите имоти предлагат най-големият случай на употреба с ясни ползи за токенизация. През октомври видяхме множество случаи, включително базираната в Токио компания Lead Real Estate, финансираща разработването на кооперации и хотели преди Олимпийските игри в Япония през 2020 г. чрез издаване на жетони за сигурност; консорциум от планове на семействата от Персийския залив за токенизиране на имуществени активи на стойност 1 милиард щатски долара и други вълнуващи проекти.

Има няколко причини: частичната собственост, предлагана от токенизацията, е естествено състояние за недвижими имоти. Освен това програмируемостта на жетоните позволява на структурата да представлява различни икономически интереси – права на собственост, различни права на доходи. На всичкото отгоре недвижимите имоти са нещо, което инвеститорите разбират, това е клас активи с фиксиран доход и доста нискорискова инвестиция.

От гледна точка на емитента токенизацията може да предложи по-рентабилен начин за набиране на средства със значително намаляване на разходите и триенето за по-нататъшно управление на ценни книжа.

Ние също вярваме, че рисковите фондове са обещаващо поле за токенизация. Днес това позволява по-лесно и по-рентабилно управление на средствата, лесно прехвърляне на собствеността и т.н. Потенциално токенизирането може да осигури демократизация на VC пазара, отваряйки го за милиони инвеститори с малки чекове. За последното обаче технологията не е достатъчна – тя изисква съответни изменения в регламента. Дали ще го видим или не скоро остава спорен. Независимо от това, съществуващите предимства вече са вълнуващи.

Кои са някои от компаниите в пространството, които лично ви вълнуват?

Tokeny, Rivver, Securitize

Къде виждате индустрията след 5 години?

Споделяме визията, че капиталовите пазари на блокчейн са въпросът кога, а не дали. След 5 години най-вероятно няма да говорим за блокчейн като отделна индустрия, тъй като той ще бъде съществената част на глобалните финансови пазари.

Дали токенизацията ще отключи ликвидността на неликвидни преди това активи, ще демократизира достъпа до рисков капитал и ще изпълни други обещания, които са широко обсъждани днес, предстои да разберем.

Във всеки случай комуникацията и образованието са това, което е необходимо, за да може индустрията да расте и да узрее. Колкото повече се фокусираме върху това днес, толкова по-забележителни резултати ще видим след 5 години.

Има ли нещо друго, което бихте искали да споделите с нашите читатели?

Само едно: не се колебайте да се свържете с нас по всяко време с подкаст и идеи за сътрудничество.

Нека направим нещо страхотно заедно &# 128578;

[email protected]

[email protected]

За да гледате някои от техните подкасти, посетете ValueTokenized

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map