Майлс Милстън, главен изпълнителен директор на Globacap – Interview Series

Майлс Милстън е главен изпълнителен директор & Основател на Globacap, цялостно решение за набиране на капитал, администриране на активи и попечителство върху цифрови ценни книжа.

Преди това бяхте технически директор на Залози за Колос, което е успешен бизнес за спортни залагания, работещ извън Великобритания. Първоначално ли бяхте запознати с биткойн и крипто в тази роля?

Colossus не използва биткойн или крипто в своя бизнес, но видях, че биткойнът придобива все по-голяма сила в по-широката игрална индустрия и започнах да изследвам блокчейн повече, след като видях това. Преди Colossus обаче – почти купих биткойн, когато беше на $ 300, за съжаление не разбирах достатъчно за blockchain по това време и в последния момент реших да не го направя. Сигурен съм, че всеки има своята история „почти купи биткойн“!

Какво ви накара да преминете от технически директор на успешен бизнес със спортни залагания към основаването на Globacap?

Преди Colossus моят опит беше на капиталовите пазари: като начало като програмист в банка, след това анализатор на количествени акции, структуриране и продажби на деривати и по-късно алгоритмична търговия със стоки. Така че, когато всеки, който прави ICO през 2017 г., се опитваше да избегне техния токен да бъде наречен финансова гаранция, това ме накара да се замисля за структуриране на реална финансова сигурност като знак.

Предимствата бяха очевидни: (i) незабавна прехвърляемост на частни активи и (ii) просто администриране (например корпоративни действия, разделяне на акции, обратно изкупуване и т.н.). Беше толкова убедително, че трябваше да започна Globacap. Основателят на Colossus беше един от първите ни инвеститори.

Бихте ли споделили с нас какво точно прави Globacap?

Ние сме автоматизирана платформа за капиталови пазари. Регламентирано от FCA с паспортиране в цяла Европа.

Нашата автоматизирана платформа прави:

(1) Емитиране на ценни книжа – цялата администрация по време на набиране на капитал, включително структуриране, одобряване и разпространение на документи за предлагане, като същевременно се гарантира спазването на регулаторните изисквания в 41 държави (и преброяване) и издаване на токенизираните дългови или капиталови ценни книжа на инвеститорите.

(2) Администрация на ценни книжа – просто управление на таблицата с едно щракване, включително всички корпоративни действия (разделяне на акции, обратно изкупуване и т.н.), преструктуриране, гласуване чрез пълномощник и изплащане на разпределения (дивиденти или купони). Разликата между нас и другите платформи за управление на таблици с капачки е блокчейн. Когато се извърши прехвърляне на собствеността, това се отразява в таблицата за ограничение в реално време, като се отрязва административен слой, от който не-блокчейн платформите не могат да избягат.

(3) Дигитално попечителство – ние сме упълномощен попечител за блокчейн ценни книжа и пари в брой.

Също така сме единствената компания до момента, която е създала токенизиран собствен капитал като пряко дялово участие, без да използва номинирана структура. При други токенизации на акции в световен мащаб номинираният трябваше да действа като законен собственик на базовите акции. Създадохме обаче структура, която заобикаля това в съществуващите граници на регулацията, позволявайки на притежателя на токена да бъде и законният притежател на базовите акции.

През юни 2019 г. Globacap успешно излезе от регулаторния орган на FCA Кохорта на пясъчника 4, превръщайки се в първата напълно регулирана в Обединеното кралство платформа за предлагане и администриране на цифрова сигурност. Можете ли да споделите с нас опита да сте в Кохорта4?

Страхотно преживяване. FCA успешно въведе концепцията за пясъчник сред регулаторите в световен мащаб, знаем за няколко други регулатори, които сега се опитват да копират успеха на FCA. В първия ден имахме назначен служител по случая, той беше на разположение по време на процеса по всяко време и винаги беше изключително полезен, дори отговаряше на имейли през уикенда (каква правителствена организация прави това?). Пясъчникът ни даде възможност да изпробваме новите ни технологии и процеси в контролирана регулаторна среда, което в крайна сметка доведе до получаване на пълно упълномощаване в по-бързи срокове, отколкото би могло да бъде възможно без пясъчника.

Преди два месеца Globacap обяви стратегическо партньорство с Archax, което предлага търговия на вторичен пазар. Бихте ли разказали предимствата на това партньорство?

Globacap е фокусиран върху частни инвестиции. Някои от тези емитенти на ценни книжа обаче могат да търсят пълна публична вторична търговия и ако го направят, тогава Archax ще бъде готов да направи списък и да улесни търговията с тези ценни книжа. Те имат голяма институционална подкрепа и основна технология, предоставена от Aquis, която е водеща европейска борса за акции и доставчик на съответстваща технология на двигателите. Ние сме партньор, за да използваме Archax като място за регистриране и търговия.

Globacap наскоро бе призната за най-разрушителната компания в Обединеното кралство в Индекс на прекъсване50, което подчертава най-разрушителните технологични компании в Обединеното кралство. Това постижение изненада ли ви? Помогна ли да привлече допълнителни клиенти?

Изненада ме, тъй като не бяхме чували за индекса Disrupt50 преди да бъдем номинирани! Ние сме развълнувани и смирени да бъдем включени в този индекс, сред другите силно разрушителни технологични компании. Ние вярваме, че нарушаваме традиционния пазар на ценни книжа и все повече ще го правим в сила, докато продължаваме да мащабираме бизнеса си. Признанието наистина изпрати допълнителни клиенти в нашата посока.

Понастоящем инвеститорите могат да инвестират в токенизирани частни активи от цял ​​свят на вашата платформа. Приемате ли инвеститори от САЩ? Има ли ограничения върху международните инвестиции?

Приемаме акредитирани от САЩ инвеститори в зависимост от конкретното предложение. По света всяка страна има свой уникален набор от правила за финансово насърчаване. Дори в рамките на ЕС има малки разлики между някои от страните членки. Нашата платформа рационализира това за емитент – автоматично показва или скрива определени възможности за инвестиции на конкретни инвеститори в зависимост от тяхното местоположение и тип, като осигурява спазване на местните регулаторни изисквания по всяко време.

Globap събира £ 3 милиона. Бихте ли ни разказали повече за това повишаване и за какво ще бъдат използвани средствата?

В момента сме в късния етап на завършване на кръга за финансиране. Голяма част от средствата от този кръг ще бъдат използвани за маркетинг и мащабиране на платформата. Към днешна дата не сме правили обширен маркетинг, вместо това сме били фокусирани върху изграждането на продукта и получаването на регулаторно разрешение. След като направихме това и извършихме няколко транзакции на платформата на живо, сега започваме да предлагаме платформата и мащаба.

Къде виждате Глобакап да бъде позициониран след 5 години?

Ние сме фокусирани върху частни активи в сегмента с малка и средна капитализация. С други думи: твърде голямо за краудфъндинг до котиране на борса с малка / средна капитализация като пазара на LSE AIM. Ние вярваме, че пазарът е надценен и недостатъчно обслужван за тази демографска група. Нашата технология дава на компаниите по-добро изживяване, по-лесен процес, пълно спазване на нормативните изисквания, по-ниски разходи и дава възможност на по-големия край от този диапазон да остане частен за по-дълго време – като предоставя на инвеститорите достъп до ликвидност на вторичния пазар, като същевременно избягва режийните разходи, свързани с превръщането в публична организация.

Има ли нещо друго, което бихте искали да споделите с нашата публика?

Това е вълнуваща фаза в еволюцията на индустрията на ценни книжа. Сега е възможно частните активи да търгуват по-свободно, хартията наистина да изчезне при администрирането на ценни книжа и частните активи на стойност милиарди долари да бъдат секюритизирани рентабилно – потенциално отключвайки нова вълна на икономически растеж.

За да научите повече, посетете нашия списък с бизнес на Globacap или посетете Глобакап уебсайт.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner