Майкъл Стигелмайер, главен оперативен директор и президент на Planet Digital Partners – Интервюта

Майкъл Stiegelmeyer е президент и главен оперативен директор на Planet Digital Partners. От 2013 г. г-н Stiegelmeyer е главен изпълнителен директор на The 1441 Group, LLC и ZAGS, LLC. 1441 Group, LLC е компания за бизнес развитие и продажби, фокусирана върху продажбите и маркетинга на играчки, видео игри, CE, спортни стоки и други консумативи в САЩ ZAGS, LLC е дистрибуторска компания за продажби, фокусирана върху опортюнистични общи продажби на стоки с ключови американски сметки на дребно в САЩ.

AT: Можете ли да ни разкажете малко за Planet Digital Partners и екипа зад него?

MS: Planet Digital Partners е лицензиран издател на конзолни видеоигри за Sony PlayStation, Microsoft Xbox и Nintendo Switch. Ние работим най-тясно с ускорител, тъй като си партнираме със студия, за да вземем съдържание или концепция от началото до края, като ги пускаме на пазара както физически, така и цифрово. Екипът ни се състои от ветерани от индустрията, които са заемали ръководни позиции в някои от най-големите издателски, производствени и разпространителски компании в индустрията за видеоигри – включително бившия главен изпълнителен директор на Take Two, бившият президент на PlayStation Europe, основателите на Sabre Interactive , и основателят на Jack of All Games. Събрали сме екип от хора, които са правили видеоигри много успешно за дълго време. Тази способност да се развива и предоставя страхотен потребителски опит е основната сила на PDP.

AT: Защо да издавате токен за сигурност срещу набиране чрез традиционен рисков фонд?

MS: Ние вярваме, че цифровите ценни книжа представляват променяща играта инвестиционна възможност, която ще има огромно въздействие извън нашата STO и на всички пазари. Ние чувстваме гъвкавостта на символичното предлагане спрямо преминаването на VC маршрута, позволява на нашата основна група да запази структурата на вземане на решения, осигурява ликвидност за инвеститора и ни позволява да дадем по-голям творчески контрол на нашите студийни партньори. Тази комбинация от фактори се вписва перфектно в нашата визия за демократичен, съвместен субект, който е PDP.

AT: Собствениците на RKT получават процент от нетната печалба, можете ли да споделите с нас някои подробности за това разпределение на печалбата?

MS: Структурата, която предлагаме на инвеститорите, е да върнем 80% от всички NET делими приходи до точката, в която инвеститорите в RKT Token са цели. В този момент и ще продължим напред, ще върнем 40% от NET делимата печалба на RKT токените.

AT: На коя конзола или услуга за стрийминг ще се предлагат тези игри?

MS: Нашите игри ще бъдат достъпни на конзоли или джобни платформи на Nintendo, Sony и Microsoft, както и на Steam, IOS и Android. Миксът на платформата ще варира според играта, в зависимост от валидността на предлаганото съдържание по формат. Например, можем да пуснем заглавие само за Nintendo Switch въз основа на потребителския опит и / или базата от потребители на платформата. Искаме да запазим фокуса си върху възвръщаемостта на инвестициите при издаване на заглавия, вместо да се опитваме да покриваме всички платформи на всички заглавия. За щастие имаме достатъчно хора на позиции за вземане на решения, които разбират този подход и са постигнали голям успех при пускането на съдържание по целеви начин.

AT: Дали тези игри ще се базират на вече съществуващ IP или тези игри ще бъдат разработени от нулата?

MS: Planet Digital Partners ще пусне комбинация от нови версии, базирани на вече съществуващ IP, както и напълно нов IP. Този баланс между „изпробвано и вярно + марка, обхващаща ново“ е част от ДНК, когато става въпрос за изработване на нашето портфолио. Разбираме, че има стари марки, които могат да осигурят страхотни продажби и възвръщаемост на инвестициите, ако бъдат доставени чрез ново изживяване с познати бележки навсякъде. Пример за този тип ще бъде, когато пуснем Cooking Mama в задната половина на 2019 г. Cooking Mama е марка с 14MM копия, продадени през итерациите си до момента – и ще пуснем това за първи път на платформата на Nintendo Switch изключително това есен. Родословието за успех е налице, а опитът на играта е напълно подходящ за Switch и системата за контрол на Joy-Con. От друга страна, ще се стремим да оживим чисто нов IP от наградените студия. Огромното количество завладяващо съдържание се изгражда чрез оживената Indie общност, която просто се нуждае от ускорител в стил ускорение от партньор като PDP.

AT: Бялата книга гласи, че бизнес планът е да се инвестира в игри в диапазона от 10 000 000 щатски долара в сравнение с блокбъстърите, предлагани от по-големи организации като Electronic Arts или Activision. Какво е начина на мислене зад това решение?

МС: Начинът на мислене е, че виждаме дупка в издателската тъкан, където завладяващият IP – както бе споменато по-горе – никога не получава зелена светлина или излиза на пазара само в ограничен, дигитален начин. Големите институционални издатели са фокусирани върху проекти с огромни бюджети за развитие и маркетинг. Тези проекти могат потенциално да донесат огромни приходи, необходими за преместване на иглата с техните акционери, и те често са изградени около вече съществуващи взаимоотношения и ангажименти. И така, виждаме, че има доста твърдо съдържание, което ще резонира сред потребителите, което се нуждае от вливане на подкрепа и насоки, за да бъде оптимизирано. Като се фокусираме върху проекти, които изискват умерено количество инвестиции, и то чрез изключително стройна организация, ние можем да изградим пазарни системи за продажби, които осигуряват значителна възвръщаемост на инвестициите, които осигуряват по-добра доставка обратно в RKT токена. Независимата общност, създаваща видео игри, е по-силна от всякога – искаме да дадем възможност на звездните проекти в тази общност да блестят.

AT: Ще използва ли някоя от игрите модела freemium, при който потребителите могат да играят безплатно, но след това да плащат за надстройки?

МС: В момента ‘freemium’ не е това, върху което сме фокусирани. Историите за успеха са там, за да ги видят всички, но фокусът ни е върху предоставянето на страхотни игрови изживявания в рамките на кутията, така да се каже. Също така смятаме, че игралната общност започва да се чувства малко износена от микро транзакции. Може би това ни прави „старата школа“, но именно това е марката.

AT: Каква е хронологията от прототипа до окончателното издание на първоначалните игри?

МС: Всеки проект е различен, но за нашите игри типичният цикъл на разработка е от 12 до 16 месеца, от край до край. За PDP въвеждаме шепа „изпечени“ проекти, които ще ни позволят да започнем да пускаме игри през 2019 г. и да доставяме на инвеститорите в началото на 2020 г..

AT: Бялата книга посочва, че блокчейнът ще се използва в тези игри, бихте ли могли да разясните това?

МС: Нашият план е да внедрим прости блокчейн приложения в действителните игри, където има смисъл и прави преживяването по-завладяващо. Един пример би бил използването на частни ключове на блокчейн. Частни ключове могат да бъдат присвоени на всяко копие на играта, като дават на този потребител уникален идентификатор. Тези клавиши биха направили всяка игра леко различна и лична за потребителя чрез изграждане на незадължителна функция в настройките на менюто, която позволява на частния ключ да променя алгоритмите на изразяване за герои, неиграеми герои, врагове, терен или елементи в играта. Така че по същество всяко копие на играта може да предостави уникален вариант на преживяването на всеки потребител и може да доведе до редки „мутации“ с различна скорост. Вярваме, че геймърите ще получат огромен удар от този тип индивидуализирано преживяване и ще искат да споделят тези уникални изрази и „мутации“ в общността.

AT: Има ли нещо друго, което бихте искали да споделите за Planet Digital Partners Inc.?

МС: Просто сме много развълнувани да свързваме света на цифровите ценни книжа и видео игрите. Виждаме огромна възможност за инвеститори, разработчици и в крайна сметка за геймърите, за които искаме да изградим страхотни продукти. Сега, когато STO започна, фокусът ни ще бъде върху успешното приключване на нашето повишаване, ангажирането на нашата база за инвеститори и след това създаването на най-добрите видео игри, които можем по възможно най-иновативните начини.

Благодаря ви за фантастичното интервю. Всеки, който желае да научи повече, може да посети страницата на списъците с токени на Planet Digital Partners или Уебсайт на Planet Digital Partners.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner