Крейг Мак Грегър, главен изпълнителен директор на DSTOQ – Интервюта

Крейг Мак Грегър е главен изпълнителен директор на DSTOQ и участва в криптовалутното пространство от 2013 г. Някои от предишния му опит включват работа в Bloomberg, където той се фокусира върху анализа на банковия, застрахователния и недвижимия сектор. Неговият трудов опит включва също инвестиционен анализ и управление на портфолио от +30 компании на стойност ~ 600 милиона долара.

Доволни сме, че Крейг отдели време от натоварения си график, за да обсъди DSTOQ.

A.T: В полза на нашите читатели, можете ли да обясните накратко DSTOQ?

CMG: DSTOQ е лицензирана фондова борса за търговия със символи за сигурност. Имаме цялостно решение за пазара на маркери за сигурност чрез двата основни стълба на нашия бизнес: първо нашата регулирана децентрализирана платформа за търговия, и второ също така токенизираме ценни книжа, които да се търгуват на нашата платформа. Комбинацията от двете ни позволява да обслужваме двете страни на индустрията: емитенти и инвеститори.

A.T: Този подход от край до край звучи доста различно за много от вашите конкуренти, какви са вашите аргументи зад него?

CMG: След задълбочен анализ и проучване на пазара установихме, че комбинацията от токенизация и платформа за търговия е най-добрият подход за максимизиране на стойността и предоставяне на клиентите на това, от което те се нуждаят най-много. Много проекти в пространството на маркерите за сигурност разглеждат само токенизацията, която сама по себе си не е особено ценна, ако няма платформи за търговия с маркери за сигурност. По същия начин създаването на чиста платформа за търговия с токени за сигурност, без разбиране на токенизацията, според нас няма вероятност да успее.

Имаме достатъчно късмета, че успяхме да изградим силен екип с основни компетенции и в двете области и затова избрахме да създадем както токенизация, така и платформа за търговия, за която вярваме, че има остра нужда както от блокчейн индустрията, така и от традиционните финансови пазари.

A.T: Изглежда, че сте направили проучването си. С вашето разбиране за нуждите на клиента, кои активи смятате, че пазарът има най-голямо търсене?

CMG: Нашите данни показват, че има голямо търсене на токенизиране на традиционни ценни книжа като държавни облигации, акции, злато, петрол и други, и като такива ги правим достъпни за инвеститорите по целия свят на нашата платформа. Също така можем да помогнем на компаниите да набират пари чрез STO, както чрез създаването на техните токени за сигурност, така и чрез платформа за тяхната търговия.

A.T: Можете ли да обясните как ще работи партньорската търговия на токенизирани ценни книжа с помощта на токена DSQ?

CMG: Платформата DSTOQ позволява на потребителите да купуват активи с висок растеж като акции, ETF, държавни облигации, злато и други, използвайки крипто. Търговците могат да използват токена DSQ, за да купуват активите под формата на токенизирани ценни книжа – това се случва, когато активите от реалния свят преминават през процес на токенизация. След това потребителите могат да инвестират и търгуват тези активи чрез блокчейн технологията, без никога да напускат символичната икономика.

A.T: Можете ли да обясните аргументите зад фокуса си върху развиващите се пазари?

CMG: Самият аз съм южноафриканец, и аз лично видях колко трудно е да се инвестира в чуждестранни активи. Бях принуден да платя почти 10% такси за инвестиции в чужбина, което ми се стори крайно нелепо. В много нововъзникващи пазари, включително Южна Африка, инвеститорите се таксуват месечно с такси от около $ 30, в допълнение към таксите за брокери на ценни книжа между 0,2% и 0,9% на сделка. Това е на върха на минималната такса от около $ 25 и валутните такси от 2,5-5% за чуждестранни инвестиции. Това означава, че южноафриканците лесно плащат 5-10% такси за инвестиции в чужбина, особено когато инвестират малки суми. Подобни проблеми пречат на хората да трупат дори скромно богатство.


Освен това компаниите, особено в развиващите се икономики, нямат канали за достъп до капиталовите пазари – това практически не им дава възможности за набиране на средства за растеж или иновации.

Когато добавите тези неща заедно, става ясно, че блокчейн платформа като DSTOQ има огромна добавена стойност и огромна потенциална клиентска база в развиващите се пазари, поради което се фокусираме върху тях – защото можем да добавим значителна стойност към развиващите се пазари.

A.T: Какво ви позволява да правите вашата борсова лицензия от Вануату?

CMG: Нашият лиценз за фондова борса позволява и ни позволява да правим три основни неща: да приемаме криптовалути за нашата борса, да токенизираме ценни книжа и да провеждаме IPO директно във веригата. Последният на практика е STO.

A.T: Какво ви накара да изберете да стартирате на блокчейна Stellar?

CMG: Stellar е добра отправна точка за нашия бизнес, като се има предвид, че настоящите им възможности отговарят на нашите изисквания и вече са в производство, за разлика от много други блокчейни, които тепърва трябва да бъдат внедрени.

Чрез избора на технология ние можем да предложим бързи скорости на транзакциите, високо ниво на сигурност и инфраструктура за нашата децентрализирана борса, където никога не контролираме средствата на нашите клиенти.

A.T: Можете ли да споделите някои подробности по отношение на вашето партньорство с aeternity и какво включва това?

CMG: Партньорството ни с aeternity ще позволи интегрирането на децентрализираните оракули на данни на aeternity, които проследяват и записват информация за реални данни като финансови данни, глобални цени, обменни курсове и новини в платформата DSTOQ. Също така планираме да ги използваме за потвърждаване на данни от реалния свят, като завършване на строителна конструкция или доставка на стоки. Оракулите биха могли да бъдат полезни дори за неща като брой потребители или настроения за проникване на пазара на даден продукт или технология.

A.T: Вие имате амбициозната цел да токенизирате облигации, стоки, ETF и капитал в реални компании. Какво ще насочите първо?

CMG: Да – беше амбициозно от нас, но ние сме на път да стартираме и сме много фокусирани върху доставката. Ние работим в тясно сътрудничество с регулаторните органи и имаме много хора в нашия екип с богат опит, включително ръководителя на капиталовите пазари на DSTOQ Кристофър Шуец, бившият изпълнителен директор и ръководител на групата за първичен пазар на фондовата борса в Щутгарт.

Първите символи за сигурност на нашата борса ще бъдат ETF, тъй като те са разнообразен клас активи, който може да представлява фондове, облигации, акции или стоки. Ако искате да гласувате кои активи да изброим, моля, вземете участие в предстоящата ни анкета.

A.T: Как ще се качите на първите си клиенти?

CMG: Вече пуснахме нашия MVP, за да представим основната версия на платформата DSTOQ, която работи на тестовата мрежа на Stellar blockchain.

В допълнение, ние непрекъснато поддържаме връзка с нашата общност чрез Telegram, Twitter, LinkedIn, Medium и други, като постоянно издаваме информативно обяснително съдържание, за да дадем на бъдещите потребители по-добро разбиране за това как ще функционират нашият продукт и екосистема. Скоро стартираме и нашата програма на общността, инициатива, основана на награди, целяща да мобилизира нашите съществуващи и бъдещи членове на общността. Искаме да дадем на клиентите шанс да допринесат за растежа на нашата платформа и да получат наградни токени за това.

A.T: Как DSTOQ се разграничава от конкуренцията в пространството?

CMG: DSTOQ има лиценз за фондова борса, което ни позволява по закон да издаваме активи от реалния свят в токенизирана форма чрез блокчейн. Това е огромно предимство за нас, тъй като сме решени да излезем на пазара и да предоставим услуги за маркери за сигурност пред нашите конкуренти – много от които нямат лиценз и не разбират какво е необходимо за разработването на глобална платформа за търговия с токени за сигурност. Всъщност повечето токенизатори не предлагат акции, облигации или индексни фондове по начина, по който прави DSTOQ.

A.T: Благодаря ви отново за интервюто. Всички читатели, които желаят да научат повече, могат да посетят DSTOQ.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map