Дарън Марбл, главен изпълнителен директор на Issuance – Interview Series

Наскоро имах удоволствието да интервюирам Дарън Марбл, главен изпълнителен директор на Issuance. Чрез ролята си на главен изпълнителен директор на CrowdFundX, Дарън има богат опит в маркетинга на Reg A + IPO и цифрови предложения за сигурност на институционални и инвеститори на дребно. Това преживяване перфектно се привежда в съответствие с Issuance (платформа, която свързва издателите на цифрова сигурност с инвеститорите), тъй като Дарън знае какво търсят инвеститорите и какво е необходимо за успешно и съвместимо предложение. Вижте интервюто по-долу, за да научите повече за издаването.

RS: Можете ли да ни кажете малко за това какво прави изданието и за дългосрочната визия?

DM: Issuance разработва технологична инвестиционна банка за емитенти на цифрови ценни книжа – модерен Goldman Sachs. Нашата визия е да бъдем водещата инвестиционна банка за цифрови ценни книжа, което според нас е следващата мега тенденция на капиталовите пазари.

Ние вярваме в регулираните пазари, защитата на инвеститорите и сме уверени, че САЩ ще бъдат водещият пазар в световен мащаб за цифрови ценни книжа.

RS:  Issuance наскоро обяви придобиването на CrowdFundX, как това придобиване ще бъде интегрирано с Issuance?

DM: Issuance е изпълнил писмо за намерение (LOI), за да придобие активите на CrowdfundX (CfX), FinTech маркетингова фирма, известна с маркетинга на някои от най-забележителните предложения за цифрови ценни книжа в индустрията (DSO) и Регламент (Reg) A + IPO. Някои от клиентите на CfX включват Drake’s Virginia Black Whisky, KODAKOne и tZERO, наред с други.  

Доминиращите инвестиционни банки в бъдещето ефективно ще съчетаят технологията на цифровите ценни книжа с традиционните финансови услуги. Издаването в основата му е технологична компания, докато CfX е компания за услуги с известни клиенти в индустрията и установени потоци от приходи. Като такъв, CfX е естествено придобиване за издаване.  

Сделката, която се очаква да приключи през февруари 2019 г., ще бъде обект на надлежна проверка и окончателни правни документи, приемливи за всички страни. След като бъде завършена, марката CfX ще бъде прекратена, а издаването ще бъде трайната марка.  

RS: По какво вашата платформа се различава от подобни платформи за издаване като Securitize например?

DM: Издаването е в бизнеса с търговия на сделки и набиране на капитал, което е най-голямата болка на пазара. Ние действаме като мост между платформите за токенизация и вторичните платформи за търговия, тъй като нито един от тези играчи не е истински събирач на капитал.

През септември обявихме стратегическо партньорство със Securitize, за да предоставим на своите клиенти подходящата мрежа от инвеститори и да увеличим вероятността за финансиране. И обратно, Securitize предлага доказано решение за токенизация за нашите клиенти, които се нуждаят от доказано решение за съответствие за търговията с техните цифрови ценни книжа.

РС: Как емисионният пазар за потенциални инвеститори?

DM: Issuance разработва приложение, което ще позволи на издателите да пускат своите сделки директно на автентифицирани, заинтересовани инвеститори. Издателите ще плащат такса за издаване всеки път, когато изпратят съобщение до инвеститор на нашата платформа, като таксата варира в зависимост от типа на съобщения инвеститор. Например съобщение до институционален инвеститор ще носи по-висока такса от съобщение до акредитиран инвеститор.

Издаването е в процес на партньорство с брокер-дилър, което ще ни позволи да събираме такси за успех, когато инвеститорите, получени чрез Емисия, инвестират в сделка.  

Очаква се приложението Issuance да бъде достъпно в средата на 2019 г. Междувременно ние продаваме традиционни консултантски и маркетингови договори, при които Issuance служи като представител между нашите клиенти издатели и нашата мрежа от инвеститори. Доверихме се на връзки с някои от най-активните инвеститори в цифрови активи по света и успешно набавихме капитал чрез този модел за множество клиенти. Нашите консултантски и маркетингови ангажименти се продават по модел на такса за услуга, при която издаването се изплаща с фиксирана такса от месец на месец.

RS: Вашият уебсайт отбелязва, че изданието „предоставя уникални стимули за инвеститорите“, можете ли да ни кажете какви стимули предлага изданието, което го отличава?

DM: Инвеститорите обикновено искат достъп до най-добрите сделки в рундовете с най-големи отстъпки. Издаването има достъп до някои от най-собствените, желани сделки в индустрията, което е стимул за инвеститорите – особено институционални инвеститори и фондове за цифрови активи – да работят с нас.

Като пример, току-що подписахме биотехнологична компания, регистрирана в NASDAQ, която управлява, както смята, историческо предлагане на цифрови ценни книжа (DSO). Компанията има пазарна капитализация от 250 милиона долара и се търгува публично на NASDAQ повече от десетилетие. Това е един от най-уникалните оператори на мрежови оператори в бранша и Issuance има изключителен достъп до сделката. Първоначалният прием от нашите инвеститори беше невероятно положителен и допълнително ще удостовери издаването като фирма с истински поток от собствени сделки. 

RS: Издаването „позволява на инвеститорите да получават само определени сделки“, можете ли да ни кажете как работи това и как е от полза за инвеститорите и емитентите?

DM: Проблемът с настоящите платформи е, че те са фокусирани върху емитента и предлагат на пазара всяка сделка, която предприемат, на всеки инвеститор в своята база данни. Освен това по-голямата част от инвеститорите на тези платформи са самостоятелно насочени инвеститори на дребно. Този подход доведе до сценарий на загуба и загуба за емитенти, инвеститори и платформи. Това е една от големите причини нито една платформа за акционерно краудфандинг да не е постигнала истински успех до момента.

Нашата стратегия за решаване на този проблем е неинтуитивна, но проста: издаването ще реши първо за инвеститорите. Нашето приложение ще обслужва инвеститорите – най-търсеният сегмент на пазара – и ще гарантира, че ние защитаваме както тяхната неприкосновеност на личния живот, и по-важното, времето им.   

Приложението Issuance ще събира профил на инвеститора и информация за предпочитанията на сделките по време на процеса на регистрация, което може да бъде попълнено чрез самото приложение или чрез нашите представители по продажбите в институциите, които ще въвеждат информация за профила от името на инвеститорите.  

Чрез събиране на информация за профила и предпочитанията отпред, Issuance знае какви сделки инвеститорите се интересуват да видят и какви сделки те не се интересуват. Когато емитентът плати такса, за да продаде своята сделка на институционален инвеститор, например, тази сделка да бъдат изпратени на инвеститор, който изрично е изразил интерес към този вид сделка.

Мислете за това като за съвпадаща технология. Чрез по-доброто съвпадение на правилните сделки, на правилните инвеститори, в точното време, ние увеличаваме конверсията и всички печелят.

RS: Можете ли да ни кажете повече за системата за класиране, която съществува в рамките на платформата?

DM: Разработваме алгоритъм, за който можем да споделим повече, когато стартираме.

RS: Кои са най-важните критерии, които можете да препоръчате на издателите, за да постигнат високо класиране в платформата?

DM: Издаването е фокусирано върху работата с утвърдени бизнеси и публично търгувани компании. В крайна сметка емитентите, чиито сделки са най-застрашени и предлагат най-справедливите и убедителни условия за инвеститорите, ще имат по-високо класиране в нашето приложение.

RS: Издаването предлага услуги за следпродажбено обслужване, можете ли да ни кажете малко за тези услуги и ползите?

DM: Issuance предлага услуги за поддръжка на следпродажбено обслужване за емитенти, които успешно набират капитал и поставят своите цифрови ценни книжа на вторична платформа за търговия. Набирането на капитал е само половината от битката: емитентите трябва да продължат агресивно да продават на инвеститорите след повишаване, за да увеличат видимостта, ликвидността и пазарната капитализация на своите цифрови ценни книжа.

Поддръжката за следпродажбено обслужване е една от най-пренебрегваните, но съществено важни услуги, от които емитентите на цифрови ценни книжа ще трябва да успеят в дългосрочен план. Понастоящем издаването предлага договори за поддръжка на следпродажбени услуги с 6-месечни или 12-месечни условия, като нашите 12-месечни условия се предлагат с лека месечна отстъпка.

RS: Има ли нещо друго, което искате да споделите за вашия проект?

DM: Емисиите в момента събират собствен кръг от капитал, а някои от настоящите ни и ангажирани инвеститори включват Alpha Omega Capital Partners, Slim Ventures, Proactive Capital и Business Instincts Group, за да назовем само няколко.  

Ако искате да инвестирате в екосистемата на цифровите ценни книжа и искате компания с доказан екип, сцепление и приходи, бих казал, че сме страхотен залог – и нашите инвеститори ще се съгласят. За достъп до нашия пълен пакет за инвестиции, моля, посетете www.issuance.com.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner