Дани Ойекан, основател и главен изпълнителен директор на Dan Holdings – Interview Series

Дани Ойекан, основател на Dan Holdings и глобалното приложение за социални плащания Приложение за монети, е прекарал години в изграждането на социални плащания и блокчейн решения в Африка и по света с цел изцяло безгранични плащания.

От 2012 г. се занимавате с биткойн, как първоначално открихте тази криптовалута?

Открих биткойн в началото чрез игра на видео игри. Заинтересувах се много от растежа на виртуалните светове и осъзнах, че има потенциал за създаване на виртуални икономики в тях. Оттам започнах да разглеждам как мога да помогна за създаването на промяна в моята собствена общност и в чужбина, използвайки криптовалута и основана Дан Холдингс. Dan Holdings прави инвестиции в авангардни технологии като блокчейн и разработва собствена технология, която помага на глобалните общности да изпращат крипто един към друг по лесен и ясен начин.

Съвсем наскоро нашият екип стартира Приложение за монети, приложение, което предоставя на потребителите в развиващите се пазари свободата да съхраняват, изпращат и получават ефективно цифрова валута през границите. Цифровият портфейл, който понастоящем се предлага на IOS и Android, поддържа четири криптовалути, Bitcoin, Ethereum, Dollar Coin и NGN Coin, с включване и изключване на рампи чрез банков превод, дебитни / кредитни карти и други криптовалути. Приложението Coins е един от малкото цифрови портфейли в региона, който предлага незабавни транзакции без скрити такси.

Също така работим по други приложения, които ще допълват приложението Coins, като компонент за социални съобщения и виртуална дебитна карта, която ще позволи на потребителите да изпращат плащания и да правят покупки с техните криптофондове онлайн.

Вие заявихте, че най-добрият случай на използване на DeFi е в Африка, бихте ли могли да разясните вашите идеи зад това?

В моя опит със стартирането и разрастването на приложението Coins през последните няколко месеца разбрах, че за всеки потребител не беше лесно да попълни успешно нашите изисквания за KYC поради съображения за поверителност. Децентрализираната финансова инфраструктура би помогнала за намаляване на някои от тези изисквания и би позволила на всеки да притежава и управлява портфейл за криптовалута. DeFi също може да помогне на 31 процента на глобалното население (60 милиона физически лица само в Нигерия), които не са банкови, като им предоставят достъп до мобилно приложение DeFi като тяхна банкова система.

Тъй като последните #EndSARS протести срещу полицейската жестокост предизвика Централната банка на Нигерия да забрани определени банкови сметки на изпращащите средства за подпомагане на протестиращи, лица, които започват да разглеждат криптовалута, по-специално биткойн, да преместят средствата си.

Създадохте приложението Coins като приложение за глобални социални плащания, бихте ли могли да обсъдите какво е това и регионите, към които насочвате в момента?

Приложението Coins позволява на потребителите да изпращат и получават равнопоставени плащания, както и да купуват, продават и съхраняват различни цифрови валути. Транзакциите в приложението са безпроблемни и тегленията и депозитите могат да бъдат обработвани чрез банков превод, дебитни и кредитни карти или криптовалута. Всички обмени на цифрова валута и всички транзакции в екосистемата са безплатни.

Приложението Coins е насочено към развиващите се пазари и в момента е достъпно в пет африкански страни: Нигерия, Гана, Танзания, Кения и Уганда. През 2021 г. приложението Coins ще се разшири в повече от 50 страни, започвайки през първото тримесечие с Египет, Южна Африка, Мексико, САЩ и страни от Близкия изток. Приложението Coins има за цел да бъде глобално приложение, което ще позволи на всеки, в която и да е част на света, да купува и изпраща криптовалута през границите.

Понастоящем живеете в Карибите на остров Барбадос, можете ли да ни кажете за екосистемата на цифровите активи на този остров?

Наскоро се преместих от остров Барбадос в Дубай, но мога да кажа, че островът е сравнително нов за цифровите активи, но бързо нараства в степента на приемане. В момента много карибски държави работят за разработването на цифрови валути на Централната банка (CBDC), които биха увеличили драстично процента на приемане на крипто. Основната бариера пред приемането в Карибите е, че няма директен фиат шлюз за физическите лица да купуват безпроблемно биткойн и други цифрови активи, но имам надежда, че това ще се промени в близко бъдеще.

Бихте ли споделили с нас историята на генезиса зад Blockchain Company Dan Holdings?


След биткойн бика през 2017 г. създадох Dan Holdings като начин да бъда практичен и да създавам продукти и услуги, които биха били в полза на хората с ограничен достъп до традиционната финансова система и цялостната индустрия. Видях колко обещаваща е криптовалутата за ежедневна употреба и исках да подкрепя предприемачи, които разработваха материални технологии, които да помогнат на хората да станат финансово независими. Първоначално се интересувах от подкрепата на космоса чрез инвестиционното звено на Dan Holdings, Dan Ventures, но знаех, че искам да се ангажирам повече със създаването на продукти, като същевременно подкрепям бизнеса и предприемачите в космоса в техните начинания..

Днес ние сме фокусирани върху разработването на собствени вътрешни решения като Coins App, нашето решение за равнопоставено плащане, наред с други предстоящи проекти, като приложение за съобщения, което ще бъде съвместимо с приложението Coins и други продукти и услуги, които улесняват лесен достъп и прехвърляне на цифрови валути.

В какъв тип проекти инвестира Dan Ventures?

Дан Венчърс е фокусиран изключително върху инвестиции в компании, които развиват блокчейна и нововъзникващото технологично пространство, както и различни криптовалути и токени. Някои примери за тези инвестиции включват Tokenise, BlockMarketCap и Propertyze.

Когато преглеждате fintech и blockchain проекти, в които потенциално да инвестирате, какво търсите?

Когато търся да инвестирам в потенциален блокчейн проект, първото нещо, което търся, е предисторията на основателя. Вярвам, че можете да научите много за една компания, като първо разгледате нейното ръководство и опита, който те носят на масата. Освен това се стремя да гарантирам, че възможността е уникална и полезна за цялостния блокчейн пейзаж. Има много подобни проекти във финтех пространството, така че аз лично търся възможности, които са единствени по рода си и имат конкретни случаи на употреба за потребителите.

Има ли нещо друго, което бихте искали да споделите за Dan Holdings или Coins App?

Dan Holdings работи по много вълнуващи актуализации на продукти и проекти, които трябва да стартират в началото на следващата година, за които вярваме, че ще подобрят значително финансовите системи в световен мащаб, по-специално на развиващите се пазари. Ние бяхме силно фокусирани върху разработването на Coins App, нашето решение за разплащане, а през следващата година работим за разработване на съвместими продукти и допълнителни функции, които ще осигурят сигурен и лесен достъп до цифрови валути и финансови инструменти. Нашите географски усилия бяха съсредоточени в Африка тази година и ние с нетърпение очакваме да разширим обхвата си до глобална аудитория много скоро.

Благодаря ви за страхотното интервю, читателите, които искат да научат повече, трябва да посетят Дан Холдингс или Приложение за монети.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map