Què signifiquen les taxes d’interès gairebé nul·les per a les stablecoins i per què no dificultarà el seu creixement

Visió general

Mesures extraordinàries per a temps extraordinaris, i també podria significar conduir a conseqüències extraordinàries. Tot i que hem vist com els mercats d’actius es recuperaven inicialment de la venda del coronavirus, la pandèmia està lluny d’acabar i la por a tenir una recessió mundial ha anat creixent..

L’aigua que suporta l’embarcació és la mateixa que l’empassa. Les mesures d’alleugeriment adoptades pels bancs centrals mundials i els responsables polítics poden contenir d’alguna manera els danys econòmics, però també poden crear altres reptes.

Aparentment, tant el mercat tradicional com el criptogràfic estan preocupant cada vegada més per tenir taxes negatives als Estats Units i, recentment, hi va haver moltes més converses sobre aquest tema entre els responsables polítics. Si veiem tipus d’interès negatius als EUA, com afectarà aquesta mesura extrema al mercat de la moneda estable i al seu model de negoci i al mercat de criptomonedes en general?

La pandèmia envia la taxa a gairebé zero

La Reserva Federal dels Estats Units i altres bancs centrals han pres mesures audaces per esmorteir l’impacte del coronavirus en l’economia mundial i els mercats financers. Després de les dues reduccions de tipus sorpresa 3 de març i 15 de març, ara la taxa de fons alimentats es redueix al 0-0,25%, nivells que els mercats no han vist des de la crisi financera mundial. A més, en 23 de març, la Fed va anunciar el currículum de la relaxació quantitativa sense límit, obrint la porta a la compra d’actius que “necessitaven per donar un bon funcionament del mercat."

Figura 1: Fons federals dels Estats Units objectiu de rangs superiors i inferiors (font: ampli sistema de governadors de la reserva federal; Fed de St Louis).

Les reaccions dels mercats del tresor han cridat l’atenció dels analistes. Els rendiments dels Estats Units durant un i tres mesos han caigut a la zona negativa. La caiguda es va produir poc després de la realització de la Fed "QE infinit" anunci. Tot i que tots dos han rebotat lleugerament des dels mínims, els mercats no han descartat del tot que els rendiments poguessin tornar a ser negatius.

Figura 2: els rendiments dels EUA de 1M i 3M van ser negatius (font: Tradingview)

Tipus d’interès negatius als EUA, de debò?

Com a conseqüència d’això, les discussions sobre la reducció de la taxa de fons alimentats han anat augmentant, els mercats i els responsables polítics han tingut opinions molt diferents.

En una conferència de premsa el 15 de març, el president de la Fed, Jerome Powell advertit que probablement seria el creixement econòmic dels EUA "feble" al 2T. Tot i això, el banc central “no utilitzarà tipus d’interès negatius per combatre la pandèmia del coronavirus”. Powell va afegir que “no veiem que les taxes polítiques negatives siguin una resposta política adequada aquí als Estats Units”.

Sembla que alguns altres funcionaris de la Fed han mostrat una postura més suau sobre aquest tema. Neel Kashkari, president de la Reserva Federal de Minneapolis, dit els tipus d’interès negatius són improbables, encara que no impossibles.


Mentrestant, el president Donald Trump sembla més partidari de la política de tipus negatius. De nou al Fòrum Econòmic Mundial, Trump dit, “Estem obligats a competir amb països que estan obtenint taxes negatives, una cosa molt nova, és a dir, que se’ls paga per demanar prestat diners, cosa amb la qual podria acostumar-me molt ràpidament. M’encanta això."

Recentment, el Federal Reserve Bank of St. Louis Economic Research va publicar un document estudiar sobre els bancs centrals que tenen tipus negatius i la possibilitat que la Fed dels EUA sigui negativa.

Així, doncs, els EUA seran negatius? Sembla que no hi hagi cap resposta breu, almenys a curt termini, però realment no hi ha res fora de la taula en la situació actual. Tanmateix, com reaccionarà el mercat de l’establecoïna centrat en USD quan es materialitzi un entorn de tipus negatiu als EUA?

Tipus d’interès, dòlar i moneda estable

El dòlar s’ha considerat durant molt de temps com una moneda de refugi segur en èpoques estressants i la recent turbulència del mercat dirigida per COVID n’és un exemple clàssic. A la part posterior de la preocupació pel virus, l’índex del dòlar va augmentar des dels 94 mànecs superiors fins a la zona 102 durant el pic de la venda.

Stablecoin té un concepte similar, les stablecoins vinculades a USD com USDT i USDC es consideraven un actiu criptogràfic més segur en relació amb altres criptomonedes quan el mercat caia.

La capitalització borsària de les principals moneda estable ha augmentat significativament al març. Les apreciacions van posar de manifest el sentiment de risc en el moment en què els preus de BTC van baixar de 9200 dòlars nord-americans a uns 3850 dòlars en qüestió d’una setmana. Altres indicadors, com el volum i el recompte de transaccions en cadena, també van marcar aquest panorama de la demanda de refugis.

Figura 3: capitalització de mercat de les principals monedes estables fins al 31 de març (font: DeFiPrime; Messari)

Les estables monetàries fixades en dòlars nord-americans són sensibles a la demanda de dòlars per la seva naturalesa i és impossible ignorar la visió del mercat general sobre el bitllet verd, la posició del tipus d’interès de la Fed i altres factors relacionats a l’hora de discutir les estables monetàries fixades en USD..

Com que els dòlars i dòlars stablecoin tenen un valor 1: 1, els emissors de stablecoin dipòsit els diners dels seus clients als comptes bancaris tradicionals en emetre la quantitat equivalent de dòlars stablecoin. Els emissors es beneficien de la recaptació d’interessos generats per aquests diners i aquesta ha estat la principal font d’ingressos per als emissors de stablecoin.

Ara, la Fed ha reduït els seus índexs de referència a gairebé zero, cosa que significa que els bancs també reduiran el rendiment percentual anual dels comptes d’estalvi que coincideixen amb el moviment de la Fed. Els emissors de Stablecoin ara probablement obtinguin menys ingressos pels pagaments d’interessos. Imagineu-vos que la taxa de fons alimentats fos negativa, fins i tot els estalviadors haurien de pagar als bancs per mantenir els seus diners, com ara Europa i el Japó, i els emissors de stablecoin no en seran immunes..

Les Stablecoins són aquí per quedar-se i fer-se més grans

L’entorn actual de tipus d’interès baix pot empènyer els emissors de stablecoin a buscar altres fonts d’ingressos, com posar diners dels clients en vehicles d’inversió de risc no zero, mentre que alguns altres emissors poden començar a cobrar comissions dels usuaris, però això no vol dir que els emissors de stablecoin deixaran de treballar aviat. Pot ser a l’altra manera.

Interès institucional a stablecoin ha anat en auge, especialment en el moviment monetari, els pagaments en àrees de transaccions de valors. La moneda JPM de JP Morgan és un excel·lent exemple d’un important banc d’inversions que volia aprofitar la tecnologia blockchain per permetre la transferència instantània de pagaments. No obstant això, és només entre els seus clients institucionals.

El fet que no només els gegants bancaris vulguin aprofitar la tecnologia blockchain, bancs centrals també han mostrat un interès creixent. El PBOC ha estat treballant en una forma digital del iuan i, segons sembla, s’està apropant llançament. Els informes també indiquen que el banc central veu la moneda digital com una “eina convenient per al seu tipus d’interès zero i negatiu”. Mentrestant, la Fed, el BCE, el BOE i el BOJ també han intensificat els seus esforços en aquesta àrea.

Encara que CBDC i les stablecoins poden no funcionar de la mateixa manera, la consciència dels bancs centrals sobre blockchain significa com aquesta tecnologia pertorbadora podria canviar la forma de liquidar-se en un enfocament més pràctic, i és aquí on entra la stablecoin.

DeFi podria ser un altre punt brillant per a la stablecoin. A la llum del recent deute de 4 milions d’euros bombolla a causa de la caiguda del preu de l’ETH, que gairebé va fer de MakerDAO un tancament d’emergència, la veu de tenir una garantia centralitzada en dòlars al sistema DeFi ha anat creixent.

Paolo Ardoino, CTO de Tether, va dir Coindesk això, "No podeu tenir estables moneda algorítmica que es basin només en els propis actius criptogràfics," Ardoino va afegir que les garanties centralitzades de dòlars americans podrien proporcionar un "conjunt segur d’espatlles" a l’ecosistema DeFi.

Com que s’espera que DeFi continuï el seu creixement, creiem que aviat hi haurà converses creixents al voltant d’això, i això no es podrà perdre als observadors de stablecoin.

Conclusió

L’entorn actual del tipus d’interès gairebé nul pot situar els emissors de stablecoin en una posició lleugerament proactiva pel que fa a la gestió de les seves reserves. Tot i això, això no és necessàriament una cosa dolenta. En un panorama general, la stablecoin ha estat una part essencial de l’espai criptogràfic més ampli; la seva importància s’ha anat ampliant i continuarà així. Com a inversor individual, la stablecoin podria proporcionar refugi en condicions de mercat difícils. En el moment que el mercat de la stablecoin sigui cada vegada més competitiu, els comerciants i els inversors poden explorar les opcions que tenen dins de l’espai de la stablecoin. OKEx recentment els 10 primers parells de criptos a USDC, inclosos BTC, LTC, ETH i XRP, el llançament es va produir després del límit de mercat USDC superat 680 milions de dòlars a finals de març, en comparació amb només 439 milions de dòlars al febrer.

Seguiu OKEx a:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map