Всички показатели Здравословни, което води до третото полувреме на Биткойн: Фючърси петък

Фючърси в петък е седмичен преглед на тримесечните фючърси на Биткойн на OKEx.

Пазарът на криптовалути отново стана нестабилен тази седмица, тъй като Bitcoin (BTC) се приближава до третото събитие, наполовина блокиращо награда.

След многократно тестване на по-ранни нива на съпротива от 7 800 до 8 000 долара на по-ниски времеви рамки, цената на биткойните най-накрая проби сутринта на 29 април (UTC), като цената на OKEx Quarterly Future (BTCUSD0626) нарасна с 13,82 процента през деня. След това бързо се върна, след като достигна $ 9 500 и се консолидира близо до ниво от $ 8 700, към момента на пресата.

Биткойн вече напълно възстанови загубите си от катастрофата в средата на март. Цената на BTC следва историческата си тенденция, нараствайки с 36% през април, за цената на OKEx Quarterly Future’s – още един сладък април.

Разглеждайки данните за търговия с OKEx, се наблюдава възстановяване на много показатели. Коефициентът на маржин кредитиране се повиши до най-високото си ниво от средата на март и в момента е за втора поредна седмица. BTC Basis се завръща на положителна територия, отново след ценовото рали. Отвореният интерес обаче не се влоши много, като се има предвид размерът на ралито.

Настроението за търговия все още е много предпазливо на пазара на деривати.

Цена на биткойнOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0626) 1D диаграма. Източник: OKEx

Четене на данни за търговия на OKEx

Посетете страницата с данни за търговия на OKEx, за да разгледате още показатели.

BTC дълго / късо съотношение

Съотношението BTC Long / Short намалява постепенно преди сряда, спадайки от 1,3 на 0,9. След това той бързо отскочи заедно с цената на биткойн, която проби 8 600 долара следобед на 29 април (UTC) – което показва, че пазарът няма силен консенсус относно забележимото увеличение на цените.

В момента съотношението е над 1.2, което показва, че повече хора заемат дълги позиции, отколкото къси.

Съотношението все още е ниско в сравнение с пика през февруари над 2,5 и средата на март от около 1,7.

Дълго / късо съотношение на OKEX BTCВреме за събиране на данни: 4/24 00:00 ч. До 17:00 ч. 12:00 ч. (UTC)

Съотношението дълги / къси показва съотношението между общия брой потребители, отварящи дълги позиции спрямо отварящите къси позиции. Съотношението се съставя от всички фючърси и вечни суапове. Дългата / късата страна на потребителя се определя от нетната му позиция в BTC.


На пазара на деривати, винаги когато има отворена дълга позиция, трябва да има и отворена къса позиция, за да се запази балансът. Когато съотношението е ниско, това показва, че повече хора държат къси панталони.

BTC основа

BTC Basis беше в отрицателна територия през по-голямата част от седмицата, предшестваща ралито в четвъртък.

Премията за OKEx BTC Quarterly Future не е изтласкана изключително високо. Това е само приблизително $ 40 над премията за спот цената за близкото време на 30 април (UTC). За последен път, когато биткойн се търгуваше близо 9 000 долара през март, премията беше над 400 долара.

Пазарите на биткойн фючърси все още са предпазливи по отношение на ралито, преди да се намалят наполовина.

Биткойн фючърсиВреме за събиране на данни: 4/24 00:00 ч. До 17:00 ч. 12:00 ч. (UTC)

Този показател показва тримесечната фючърсна цена, цената на спот индекса, както и основната разлика. Базата на определено време се равнява на тримесечната фючърсна цена минус цената на спот индекса.

Цената на фючърсите на BTC отразява очакванията на търговците за бъдещата цена на биткойн. Когато основата е положителна, това показва, че пазарът е бичи. Когато основата е отрицателна, това показва, че пазарът е мечи.

Основата на тримесечните фючърси може по-добре да показва дългосрочната пазарна тенденция. Когато основата е висока (положителна или отрицателна), това означава, че има повече място за арбитраж.

Отворена лихва и обем на търговията

Отворената лихва (OI) може да илюстрира настроение, подобно на индикатора BTC Basis.

Open Interest не се вдигна много, като се има предвид размерът на ралито. Настоящият OI от договори от 8,37 милиона долара (един договор = 100 долара) все още е далеч от пика на 14 февруари от 12,3 милиона долара – което показва, че ралито се движи главно от реални спот покупки.

Ако цената на биткойн може да продължи да остане силна, може да се очаква отворената лихва да се повиши до по-високи нива, заедно с доверието на пазара.

Биткойн отворена лихваВреме за събиране на данни: 4/24 00:00 ч. До 17:00 ч. 12:00 ч. (UTC)

Отворена лихва е общият брой неизплатени фючърси / суапове, които не са били затворени в даден ден.

Обемът на търговията е общият обем на търговията с фючърси и вечни суапове за определен период от време.

Ако има 2000 дълги договора и 2000 отворени къси договора, отворената лихва ще бъде 2000. Ако обемът на търговията скочи и отворената лихва намалее за кратък период от време, това може да означава, че много позиции са затворени или са принудени да се ликвидират. По същия начин, ако както обемът на търговията, така и отворената лихва се увеличат, това показва, че са отворени много позиции.

BTC коефициент на заем на марж

Коефициентът на маржин кредитиране нараства две седмици подред.

Тази седмица коефициентът на маржин кредитиране рязко се повиши, от около 0,6 на 1,7 – най-високото си ниво от средата на март, което показва, че броят на потребителите, заели Tether (USDT), нараства бързо.

Получателите на USDT обикновено имат за цел да отворят дълги позиции.

Време за събиране на данни: 4/24 00:00 ч. До 17:00 ч. 12:00 ч. (UTC)

Коефициентът на маржин кредитиране е данни за спот пазарна търговия, показващи съотношението между потребителите, заели Tether (USDT) спрямо заемите Bitcoin (BTC) в USDT стойност за даден период от време.

Това съотношение също помага на търговците да разгледат настроенията на пазара. Обикновено търговците, заемащи USDT, имат за цел да купят биткойн. Междувременно кредитополучателите често се стремят да скъсят основната монета.

Когато коефициентът на маржин кредитиране е висок, това показва, че пазарът е възходящ. Когато коефициентът на маржин заеми е нисък, това показва, че пазарът е мечи. Екстремните цифри на това съотношение показват исторически обрат на тенденцията.

Trader Insight

Роби, инвестиционен анализатор на OKEx

Цената на биткойн отскочи от подкрепата на 8 400 долара вечерта на 30 април (UTC). През следващите няколко дни, докато консолидацията на цените не наруши тази подкрепа, можем да очакваме повече място нагоре. Повторно тестване на нивото от $ 9 000 е обещаващо в по-ниските времеви рамки.

След седем последователни зелени седмици, можем да очакваме изтощение на купувача. Въпреки това, късо съединение BTC все още не е идеално преди неговото блоково възнаграждение наполовина. Краткосрочната консолидация през следващите няколко дни, последвана от ново рали през последната седмица преди наполовина, е моята прогноза.

Всички показатели, споменати в тази статия, са здрави в момента. Ако настроението на пазара може да бъде подсилено от наполовина, тези показатели имат повече място за покачване, заедно с цената.

Филип Суифт, търговец и създател на LookIntoBitcoin.com

След експлозивните 48 часа волатилността на биткойните сега намалява. Вероятно ще навлезем в период на консолидация през следващите няколко дни, тъй като търговците и инвеститорите правят равносметка и предвиждат какво може да дойде след това.

Дългото / кратко съотношение OKEx показва броя на търговците, отварящи дълги спрямо къси позиции. След капитулацията на Черния четвъртък през последните шест седмици търговците до голяма степен не достигнаха. Настроението започва да се променя и да се превърне в нетно положително сега, като биткойнът намалява наполовина само след 11 дни.

С продължаващия интерес към Биткойн, идващ и от инвеститори в контекста на големи инициативи за печатане на пари, вярвам, че перспективите продължават да бъдат много силни за BTC.

Филип Суифт може да бъде намерен в Twitter под потребителското име @PositiveCrypto.

Следвайте OKEx на:

Twitter: https://twitter.com/OKExInsights

Телеграма: https://t.me/OKEx_Insights

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map