Волатилността на биткойните се очаква да се върне, тъй като отворената лихва за фючърсите се покачи тази седмица: Фючърсите в петък

Фючърси в петък е седмичен преглед на тримесечните биткойн фючърси на OKEx.

Фючърси петък изображение

През последните седем дни биткойните (BTC) цената не се е отклонила толкова много, достигайки наскоро най-ниското ниво от $ 8 940 в неделя, но след това се възстанови, за да следва глобалните акции и достигна седмичен връх от $ 9,599 в сряда. Оттогава обаче цената отслабва, връщайки се до нивото от 9 300 долара, според OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925), което също отразява премия от $ 80.

Гледам към Данни за търговия с OKEx, можем да видим, че тази отворена лихва, или OI, нарасна с 200 милиона договора тази седмица и се върна на нивото в средата на март. Въпреки че съотношението дълги / къси все още се движи около 1.0, коефициентът на маржин отпускане на заеми достигна най-високото ниво от 4.1.

BTC Basis не се повиши заедно с цената в сряда и даде на трейдърите възможен сигнал за риск, но той остава по-висок от миналия петък, което намеква за незначително изменение на настроението след корекцията в четвъртък.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 4-часова диаграма. Източник: OKEx

Отчитане на данни за търговия на OKEx

Посетете Страница с данни за търговия с OKEx за изследване на повече показатели.

BTC дълго / късо съотношение

Дългото / кратко съотношение, движещо се около 1.0, не се промени много след бързо изкачване над 0.9 миналия петък. Той достигна седмичен връх от 1,1 във вторник, но се върна в сряда по време на бързия скок на Биткойн, което показва, че търговците на дребно са влезли в къси позиции сред покачващите се цени.

В момента съотношението е около 1,05, което показва защитения оптимизъм на участниците на пазара.

Време за събиране на данни: 7/3 4:00 am до 7/10 4:00 am (UTC)

Съотношението дълги / къси сравнява общия брой потребители, отварящи дълги позиции, спрямо тези, които отварят къси позиции. Съотношението се съставя от всички фючърси и вечни суапове, а дългата / късата страна на потребителя се определя от нетната му позиция в BTC.

На пазара на деривативи, когато се отвори дълга позиция, тя се балансира от къса позиция. Общият брой дълги позиции трябва да бъде равен на общия брой къси позиции. Когато съотношението е ниско, това показва, че повече хора държат къси панталони.

BTC основа

BTC ралито в понеделник взе OKEx BTC Quarterly Future’s премия до 126 долара. Премията обаче не последва скока на цените в сряда, намеквайки за нейния неустойчив характер.

След спада в четвъртък обаче премията намалява до $ 80 или 0,9%, но все още е по-висока от $ 70 от миналия петък, което предполага, че участниците на пазара не са твърде мечи.

Време за събиране на данни: 7/3 4:00 am до 7/10 4:00 am (UTC)

Този показател показва тримесечната фючърсна цена, цената на спот индекса, както и основната разлика. Базата на определено време се равнява на тримесечната фючърсна цена минус цената на спот индекса.

Цената на фючърсите отразява очакванията на търговците за цената на биткойн. Когато основата е положителна, това показва, че пазарът е бичи. Когато основата е отрицателна, това показва, че пазарът е мечи.

Основата на тримесечните фючърси може по-добре да показва дългосрочната пазарна тенденция. Когато основата е висока (положителна или отрицателна), това означава, че има повече място за арбитраж.

Отворена лихва и обем на търговията

OI внезапно скочи в ранните часове на понеделник сутринта, като се увеличи от 665 милиона договора на 775 милиона (1 договор = 100 долара). Междувременно цената скочи от 9 200 до над 9 300 долара. Тогава OI се изкачи до седмичен връх от 868 милиона в сряда заедно с повишаването на цената.

По време на рязката корекция в четвъртък наблюдавахме значително високи обеми на търговия, но спадът в OI беше относително по-слаб. Настоящият OI е почти на нивото си преди средата на март, но по-високият OI също е показателен за кумулативния риск.

Време за събиране на данни: 7/3 4:00 am до 7/10 4:00 am (UTC)

Отворената лихва е общият брой неизплатени фючърси / суапове, които не са били затворени в даден ден.

Обемът на търговията е общият обем на търговията с фючърси и вечни суапове за определен период от време.

Ако има 2000 дълги договора и 2000 отворени къси договора, отворената лихва ще бъде 2000. Ако обемът на търговията скочи и OI намалее за кратък период от време, това може да означава, че много позиции са затворени или са били принудени да се ликвидират. Ако както обемът на търговията, така и OI се увеличат, това показва, че са отворени много позиции.

BTC коефициент на заем на марж

Коефициентът на маржин кредитиране се е повишил от 2.2 от миналия петък до настоящата стойност от 4.1 – нов връх от средата на юни. Това съотношение показва, че търговците на спот маржин пазара са по-оптимистични сега, но екстремните стойности също трябва да се следят отблизо, колкото е възможно признаци на обрати.

Време за събиране на данни: 7/3 4:00 am до 7/10 4:00 am (UTC)

Коефициентът на маржин заеми е данни за търговия на спот пазар, показващи съотношението между заемите на USDT спрямо заемите на BTC в USDT стойност за даден период от време.

Това съотношение също помага на търговците да разгледат настроенията на пазара. Обикновено търговците, заели USDT, имат за цел да купят BTC, а тези, които заемат BTC, целят да го скъсят.

Когато коефициентът на маржин кредитиране е висок, това показва, че пазарът е възходящ. Когато е ниско, това показва, че пазарът е мечи. Екстремните стойности на това съотношение показват исторически обрати на тенденциите.

Trader Insight

Роби, инвестиционен анализатор на OKEx

Тъй като OI се повиши много през седмицата, се очаква цената отново да бъде променлива в средносрочен план. Тъй като обаче последните движения на Биткойн са много тясно свързани с фондовия пазар, е трудно да се появи независима тенденция.

Биткойн направи фалшив пробив над 60-дневната плъзгаща се средна тази седмица (около 9 400 долара), но това ниво остава ключова съпротива. Следващото ниво на поддръжка може да се види на $ 9,000, което, ако бъде нарушено, ще отвори пътя за тест от $ 8,500 в средносрочен план.

Отказ от отговорност: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търговията с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner