Търговците на дребно са предпазливи от възстановяването на цените на биткойните след твърдия спад във вторник: Фючърси в петък

Фючърси в петък е седмичен преглед на тримесечните биткойн фючърси на OKEx.

Биткойн(BTC) цената е на влакче в увеселителен парк през последните седем дни, започвайки с бърз скок в началото на седмицата, достигайки 10,548 долара на Понеделник нощ. Въпреки това, след по-малко от ден търговия над $ 10 000, BTC се върна във вторник следобед, като спадна до $ 9,195. Оттогава цената отново е поскъпнала и в момента е около $ 9 850, според OKEx Quarterly Future (BTCUSD0626) пазар.

Гледам към Данни за търговия с OKEx, можем да видим, че както BTC Long / Short Ratio, така и Margin Lending Ratio намекнаха към търговците на дребно, преследващи ценовото рали в началото на тази седмица. Отвореният интерес (OI) обаче показва, че големите китове отвориха къси позиции в горната част на обхвата на търговия в понеделник, когато голям брой заповеди за ликвидация повишиха цената.

Понастоящем положителната BTC база и бавно възстановяващият се отворен интерес показват, че настроенията на пазара остават оптимистични, но търговците на дребно са предпазливи с дълги позиции.

OKEx BTC USD ЦенаOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0626) 1D диаграма. Източник: OKEx

Отчитане на данни за търговия на OKEx

Посетете Страница с данни за търговия на OKEx за изследване на повече показатели.

BTC дълго / късо съотношение

От понеделник вечер до вторник можехме да видим как BTC Long / Short Ratio се движи нагоре и надолу в тандем с цената на биткойн. Съотношението скочи до 1,76 от 1,19 за по-малко от шест часа, което показва преследване на рали от търговците на дребно. След като търговците на дребно и инвеститорите започнаха FOMO-ing, пазарът промени посоката и съотношението спадна обратно до 1,1 след корекцията във вторник.

Понастоящем коефициентът се задържа на същото ниво (1,1), въпреки че цената се възстанови 700 долара, което показва нерешителност и предпазливост сред търговците на дребно.

OKEx BTC Long / ShortВреме за събиране на данни: 5/29 6:00 ч. До 6/5 6:00 ч. Сутринта (UTC)

Съотношението дълги / къси сравнява общия брой потребители, отварящи дълги позиции, спрямо тези, които отварят къси позиции. Съотношението се съставя от всички фючърси и вечни суапове, а дългата / късата страна на потребителя се определя от нетната му позиция в BTC.

На пазара на деривативи, когато се отвори дълга позиция, тя се балансира от къса позиция. Общият брой дълги позиции трябва да бъде равен на общия брой къси позиции. Когато съотношението е ниско, това показва, че повече хора държат къси панталони.

BTC основа

Премията на OKEx BTC Quarterly Future нарасна до $ 160 след ралито в понеделник. Но високата премия и високият процент на финансиране привлякоха много арбитражни търговци, които навлязоха на къси позиции, за да се възползват от разликата в цената. Резката корекция на цените във вторник намали премията до по-малко от 30 долара. Въпреки това той се възстанови отново през следващите няколко дни, тъй като Биткойн изглеждаше готов отново да тества 10 000 долара.

BTC основаВреме за събиране на данни: 5/29 6:00 ч. До 6/5 6:00 ч. Сутринта (UTC)

Този показател показва тримесечната фючърсна цена, цената на спот индекса, както и основната разлика. Базата на определено време се равнява на тримесечната фючърсна цена минус цената на спот индекса.

Цената на фючърсите отразява очакванията на търговците за цената на биткойн. Когато основата е положителна, това показва, че пазарът е бичи. Когато основата е отрицателна, това показва, че пазарът е мечи.

Основата на тримесечните фючърси може по-добре да показва дългосрочната пазарна тенденция. Когато основата е висока (положителна или отрицателна), това означава, че има повече място за арбитраж.

Отворена лихва и обем на търговията

Open Interest (OI) разкрива възможна информация за поведението на крипто китовете. В понеделник вечерта цената на биткойните скочи от около 9600 на повече от 10 300 долара, а OI се увеличи от 640 милиона договора (1 договор = 100 долара) на 810 милиона. Видяхме, че скокът на цените предизвика ликвидации на къси позиции, но OI не спадна заедно.

Това поведение показва, че някои китове отвориха къси позиции в горната част на диапазона, когато заповеди за ликвидация тласнаха цената нагоре. Резката корекция на цените във вторник също подкрепя тази гледна точка.

OI бавно нараства през последните няколко дни и може да се очаква да продължи да се увеличава, тъй като Bitcoin оценява цената.

Отворена лихва от BTCВреме за събиране на данни: 5/29 6:00 ч. До 6/5 6:00 ч. Сутринта (UTC)

Отворената лихва е общият брой неизплатени фючърси / суапове, които не са били затворени в даден ден.

Обемът на търговията е общият обем на търговията с фючърси и вечни суапове за определен период от време.

Ако има 2000 дълги договора и 2000 отворени къси договора, отворената лихва ще бъде 2000. Ако обемът на търговията скочи и отворената лихва намалее за кратък период от време, това може да означава, че много позиции са затворени или са били принудени да се ликвидират. Ако както обемът на търговията, така и отворената лихва се увеличат, това показва, че са отворени много позиции.

Коефициент на заем на марж BTC

Промяната в съотношението на заемните маржове е подобна на обсъденото по-горе съотношение дълъг / къс, но с малко забавяне. Съотношението се е увеличило от 3.3 и е достигнало близо 7.1 във вторник следобед, точно преди ценовия срив. Оттогава това съотношение не се е подобрило и е около 2,5.

Коефициент на заем на марж BTCВреме за събиране на данни: 5/29 6:00 ч. До 6/5 6:00 ч. Сутринта (UTC)

Коефициентът на маржин заеми е данните за спот пазарна търговия, показващи съотношението между потребителите, заемащи USDT спрямо заемащите BTC в USDT стойност за даден период от време.

Това съотношение също помага на търговците да разгледат настроенията на пазара. Обикновено търговците, заели USDT, имат за цел да купят BTC, а тези, които заемат BTC, целят да го скъсят.

Когато коефициентът на маржин кредитиране е висок, това показва, че пазарът е възходящ. Когато е ниско, това показва, че пазарът е мечи. Екстремните стойности на това съотношение показват исторически обрати на тенденциите.

Trader Insight

Роби, инвестиционен анализатор на OKEx

Беше много нестабилна седмица с 10-дневна помпа и изхвърляне в рамките на деня – типично движение на Биткойн. Може да видим, че волатилността намалява през следващите няколко дни, тъй като отворената лихва се възстановява много бавно.

Междувременно непрекъснатият обем на закупуване на спот пазара може да повиши цената по-високо през уикенда. Прагът от 9 450 долара е решаващо ниво в средносрочен план и ако цената може да се задържи над това, вероятно е друг тест от 10 000 или 10 200 долара.

Отказ от отговорност: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner
Related Posts