Търговците на биткойни виждат възможността за закупуване като традиционни пазари, които продължават да се провалят: Watch Watch Weekly 3 / 16-3 / 22

Цените на финансовите активи се възстановиха, но не се стабилизираха през последната седмица. Финансовата суматоха продължи, тъй като повече правителства предприемат безпрецедентни мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, включително забрани за пътуване и град изключвания.

Биткойн и щатските акции показват признаци на отделяне

След като видя рекордни нива през последните две седмици, запаси затвори по-високо в четвъртък, 18 март, след поредица от отговори на Федералния резерв на САЩ. Биткойн (BTC) беше най-бързо възстановяващият се клас активи през тази седмица.

Въпреки че биткойн (BTC) 90-дневна корелация с S&Индексът P 500 достигна най-висок за всички времена миналата седмица тя постепенно се отдели (вижте таблицата по-долу) след друга спиране на търговията в американските акции на 16 март. В сравнение с акциите, биткойнът показва относително по-малък спад и по-бърз отскок.

Злато срещу OKEx BTC индекс срещу S&P 500 Часова цена. Източник: Tradingview

Биткойнът проби максимума от понеделник в четвъртък и достигна нов скорошен връх от $ 6,948 в петък, 20 март, преди поредното възстановяване. Общата тенденция е очевидно по-добра от другите класове активи.

Индексът на цените на OKEx BTC се е възстановил с близо 60 процента от минимума от 12 8 март на 12-13 март и в момента се търгува малко под 6000 долара. Възстановяването на биткойн също спомогна за увеличаване на алткойните. Някои криптовалути, включително BCH и BSV, са се увеличили с над 15 процента през последните 7 дни.

Индексна цена на OKEX BTC. Източник: OKEx

Техническите данни показват сигнал за покупка

200-седмичната пълзяща средна е много важна тенденция в историята на цената на биткойн. Биткойн е достигнал дъното около тази подвижна средна стойност във всеки основен пазарен цикъл. Цветовата топлинна карта по-долу се основава на процентното увеличение на тази 200-седмична пълзяща средна.

200-седмична пълзяща средна топлинна карта. Източник: lookintobitcoin.com

В исторически план, когато оранжевите и червените точки се появяват в топлинната карта, пазарът прегрява. Когато се появят лилави точки, цената е близка до тази важна линия, която в миналото е била подходящ момент за закупуване.

Ралито на биткойн до над 200-седмична плъзгаща се средна след внезапната катастрофа на 12-13 март също показва, че тази тенденция все още е важно ниво на подкрепа. Никога обаче не сме виждали случай на обрат на V-образна форма на топлинната карта. По-вероятно ще видим дългосрочно извито дъно след бързо наближаване на 200-седмичната пълзяща средна.

Днес дългосрочните „ходъри“ купуват биткойн в наши дни, сочат данните от Glassnode. Показателят „Hodler Net Position Change“ показва месечната промяна на позицията на дългосрочните инвеститори. Когато показателят е в зелената зона, това означава, че ходорите са започнали да натрупват биткойн.

Промяна на нетна позиция на Hodler. Източник: Glassnode & Тайни изследвания


Настроенията сигнализират за потенциален обрат в цената

The Крипто страх & Индекс на алчността също така показва потенциална възможност за закупуване, след като премине в зоната „Екстремен страх“. Според индекса:

Крипто пазарите търгуват в „Extreme Fear“ от 9 март, според индекса. След пазарния срив от 12 до 13 март индексът достигна най-ниското си ниво от август 2019 г..

Нещо повече, според публикация в блог от Chainalysis публикуван на 18 март, по-голямата част от излишните BTC, пристигащи на борсите, са продадени и най-лошото от свръх предлагането засега е приключило.

Крипто страх & Индекс на алчността през последната 1 година. Източник: alternative.me

Можем да използваме OKEx данни за търговия, за да намерим краткосрочни настроения на пазара. Съотношението BTC Long / Short – което показва съотношението на потребителите с нетни дълги срещу къси позиции за даден период от време – остана близо 1.0 в началото на тази седмица.

Тогава съотношението започна бърз спад в петък, 20 март. В момента тече обратно до 0,87. Броят на потребителите с къси позиции все още е по-голям от дългите. Настоящият диапазон на „BTC Long / Short Ratio“ показва, че участниците на пазара все още не са оптимисти за цената на Bitcoin в близко бъдеще.

BTC дълго / късо съотношение 3 / 15-3 / 22. Източник: OKEx Данни за търговия с деривати

В допълнение, коефициентът на Margin Lending Leking на OKEx – който показва съотношението между заемите на USDT спрямо заемите на BTC в USDT стойност за даден период от време – се възстанови от историческия минимум от 0,1 през последния уикенд.

Съотношението се е повишило до 0,3, което показва, че късите позиции доминират на пазара на заеми с ливъридж. Екстремните цифри на това съотношение в исторически план показват обратното време.

Коефициент на заем на марж BTC 3 / 15-3 / 22. Източник: Данни за търговия на място на OKEx

Цената на биткойн в краткосрочен план все още е трудно да се предвиди, въпреки че множество данни предполагат, че това може да е подходящо време за натрупване на криптовалута, както беше обсъдено по-горе. Традиционните финансови пазари ще бъдат изправени пред продължаващи тестове след отворения звънец днес, 23 март.

Биткойнът може да е показал признаци на отделяне от американските акции, но все още е трудно да се изтегли независим свещник веднага.

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търговията с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

Следвайте OKEx на:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map