Търговците на биткойни се стремят към почасовата бичаща тенденция като твърда поддръжка под $ 6.4K: Crypto Market Daily

Крипто пазарите са се стабилизирали през последните 24 часа, за да натиснат времето днес, 25 март. Повечето от първите десет монети виждат около 1-2% промяна през деня.

Биткойн (BTC) се бори да пробие точката от 7 000 долара, изправен пред твърда съпротива около 6 900 долара. Водещата криптовалута е паднала с 2 процента през деня, като в момента се търгува около 6 600 долара на OKEx.

Ether (ETH) също отчете лек спад през последните 24 часа, търгувайки около $ 137 на спот пазара на OKEx.

Третата по големина криптовалута, Ripple’s XRP, е спаднала само с 1 процент през деня, изправена пред съпротива на около 0,16 долара.

BTC се сблъсква с решаваща съпротива на ниво 6 900 долара

1H диаграма BTC / USD Данни за вечен суап. Souce: OKEx.com

Въпреки че BTC получи подкрепа в близост до 6500 долара вчера, 24 март, импулсът за възстановяване не беше силен и обемите на търговия все още бяха ниски. След като за първи път беше блокиран на ниво от $ 6,900, BTC не успя да пробие $ 6,800 при втория опит.

Екипът на OKEx за анализ на пазара вярва, че с постепенното увеличаване на дъното на консолидиращия диапазон, върховата точка постепенно намалява. Това означава, че пространството за ценова активност е съответно стеснено.

За инвеститорите на дребно има рискове при избора между дълги и къси позиции. Дори преобладаващите сили внезапно да вдигнат цената за кратък период от време, ако не успеят да пробият 7 000 долара, все пак съществува риск цената да падне, образувайки пин бар.

От друга страна, ако мечките потиснат цената, тя пак ще се отскочи до текущата област, ако не падне под $ 6000.

Така че, ако бичият тренд на часовото ниво остане валиден, вероятността за спад е малка и е най-добре да изчакате пробив в решаваща точка и след това да влезете на пазара.

Тъй като обемът на покупките намалява, биковете се борят да се измъкнат до $ 7K

1-дневната графика на биткойн показва, че цената е и непрекъснато се е покачвала до 7 000 долара. Изглежда, че пробивът ще се случи всеки момент, но диаграмата на обема показва, че няма да е лесно да се пробие това твърдо ниво на съпротива, тъй като обемите на покупки всъщност намаляват.

Това означава, че ако нивата на звука не могат да се подобрят през следващите няколко часа, цената може да падне.

Инвеститорите не трябва да се притесняват твърде много за тази възможност. Ако корекцията на цената може да спре над бичия тренд, тогава пробивът все пак може да има шанс след кратък период на консолидация.

Ако обаче цената се пробие под линията на тренда и отскокът бъде потиснат от нея, това означава, че дъмпингът ще продължи по-дълго от очакваното.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 6,900
 • Средносрочна съпротива: $ 7,000
 • Краткосрочна поддръжка: $ 6,400
 • Средносрочна поддръжка: $ 6,000

ETH е изправен пред краткосрочна съпротива при $ 145

4H ETH / USD вечни суап данни. Източник: OKEx.com

Краткосрочната амплитуда на ETH е тясна. За цената остава трудно да пробие диапазона между 134 и 145 долара.

Независимо дали биковете или мечките показват признаци на активиране в рамките на деня, инвеститорите могат директно да обърнат внимание на точката на твърдо съпротивление от $ 155 и ефективността на зоната на силна подкрепа между $ 110 и $ 120.

Инвеститорите трябва да забележат, че пробиването на 145 долара просто означава, че бичият потенциал става все по-силен. Това не означава, че тенденцията излиза от зоната на консолидация, освен ако зоната на съпротива около $ 155 не бъде нарушена. Променящото се състояние на обемите също е друг важен фактор, който трябва да се има предвид.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 145
 • Средносрочна съпротива: $ 155
 • Краткосрочна поддръжка: $ 134
 • Средносрочна поддръжка: $ 120

XRP показва съпротива при $ 0,165, търговците очакват краткосрочна подкрепа

1H XRP / USD данни за непрекъснат суап. Източник: OKEx.com

За XPR $ 0,1650 наскоро се оказа силна точка на съпротива. Ако обемът на търговията не може да се увеличи, текущата позиция на съпротива ще бъде трудна за пробив за кратко време.

Като се има предвид това, долната подкрепа – около $ 0,1600 – не е достатъчно силна. След като цената започне да пада, $ 0,1440 може да се превърне в първото ефективно ниво на поддръжка.

Не забравяйте, че не е подходящ момент да влизате дълго, ако цената току-що е пробила $ 0,1650 в краткосрочен план. Търговците трябва да изчакат цената да се стабилизира и да пробие средносрочното ниво на съпротива от $ 0,1750.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 0,1650
 • Средносрочна съпротива: $ 0,1750
 • Краткосрочна поддръжка: $ 0,1440
 • Средносрочна поддръжка: $ 0,1270

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търговията с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

Следвайте OKEx на:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner