Търговците може да не са очаквали покачване на биткойн до $ 10K, настоящият FOMO може да е сигнал за излизане: Фючърси в петък

Фючърси в петък е седмичен преглед на тримесечните биткойн фючърси на OKEx.

От последната ни актуализация за фючърсите в петък, Bitcoin (BTC) е оценил 12,5%. BTC се повиши от $ 8 000, за да се търгува около $ 9 900 по време на пресата, според цената на OKEx Quarterly Future (BTCUSD0626).

Към късния четвъртък (UTC) цената на биткойн прехвърли 10 000 долара, ниво, което последно видя на 24 февруари. В процеса водещата цифрова валута проби ключови нива на съпротива на 9 200 и 9 500 долара.

Ралито от тази седмица има смисъл, тъй като Биткойн се приближава до третото събитие за наполовина на блок награди, насрочено за 11 май, но е извън очакваното от търговците на дребно.

Разглеждайки данните за търговия с OKEx, можем да видим, че BTC Long / Short Ratio продължи да се движи около 1.0 тази седмица, което показва, че не много търговци на дребно правят дълги залози на фючърсния пазар.

Междувременно BTC Basis отразява оптимистична перспектива, тъй като премията се разширява заедно с ценовото нарастване. Нещо повече, коефициентът на маржин кредитиране показва, че купуването на спот пазара е основният двигател.

OKEX BTC / USDOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0626) 1H графика. Източник: OKEx

Отчитане на данни за търговия на OKEx

Посетете страницата с данни за търговия на OKEx, за да разгледате повече показатели.

BTC дълго / късо съотношение

Съотношението BTC Long / Short не се повишава с цената и вместо това намалява през седмицата, което показва, че много търговци на дребно са пропуснали тази възможност.

Понастоящем коефициентът е 1,1 и може да не забележи драстично покачване, тъй като се очаква участниците на пазара да хеджират своите спот позиции с шортове с ливъридж на пазара на деривати.

OKEX BTC Long / ShortВреме за събиране на данни: 5/1 8:00 ч. До 5/8 8:00 ч. Сутринта (UTC)

Съотношението дълги / къси показва съотношението на общия брой потребители, отварящи дълги позиции спрямо отварящи къси позиции. Съотношението се съставя от всички фючърси и вечни суапове. Дългата / късата страна на потребителя се определя от нетната му позиция в BTC.

На пазара на деривати, когато има отворена дълга позиция, трябва да има и отворена къса позиция, за да се балансира. Общият брой дълги позиции трябва да бъде равен на общия брой къси позиции. Когато съотношението е ниско, това показва, че повече хора държат къси панталони.


BTC основа

Базата на BTC навлезе на отрицателна територия няколко пъти през седмицата, но рязко се повиши с ралито в четвъртък. Премията на OKEx BTC Quarterly Future в четвъртък се понижи от отрицателна до 100 долара, преди да се върне на 50 долара, но все още е далеч от мартът си от 400 долара.

BTC диаграма на основатаВреме за събиране на данни: 5/1 8:00 ч. До 5/8 8:00 ч. Сутринта (UTC)

Този показател показва тримесечната фючърсна цена, цената на спот индекса, както и основната разлика. Базата на определено време се равнява на тримесечната фючърсна цена минус цената на спот индекса.

Цената на фючърсите отразява очакванията на търговците за цената на биткойн. Когато основата е положителна, това показва, че пазарът е бичи. Когато основата е отрицателна, това показва, че пазарът е мечи.

Основата на тримесечните фючърси може по-добре да показва дългосрочната пазарна тенденция. Когато основата е висока (положителна или отрицателна), това означава, че има повече място за арбитраж.

Отворена лихва и обем на търговията

Отворената лихва (OI) се е натрупала до 5,8 милиона договора (1 договор = 100 долара) от 5,12 милиона, преди шортите да бъдат ликвидирани в четвъртък. Към днешна дата обемите на търговия все още бяха високи, докато OI отново се увеличава към 5,77 милиона договора.

Открит интерес на BTC FuturesВреме за събиране на данни: 5/1 8:00 ч. До 5/8 8:00 ч. Сутринта (UTC)

Отворената лихва е общият брой неизплатени фючърси / суапове, които не са били затворени в даден ден.

Обемът на търговията е общият обем на търговията с фючърси и вечни суапове за определен период от време.

Ако има 2000 дълги договора и 2000 отворени къси договора, отворената лихва ще бъде 2000. Ако обемът на търговията скочи и отворената лихва намалее за кратък период от време, това може да означава, че много позиции са затворени или са били принудени да се ликвидират. Ако както обемът на търговията, така и отворената лихва се увеличат, това показва, че са отворени много позиции.

Коефициент на заем на марж BTC

Коефициентът на маржин кредитиране бързо се повиши от 2,0 до около 3,5, нараствайки три поредни седмици. Съотношението сега се връща на най-високото си ниво от средата на март и е в съответствие с текущите пазарни наблюдения по отношение на силните спот покупки в подкрепа на това ценово рали.

BTC Margin LendingВреме за събиране на данни: 5/1 8:00 ч. До 5/8 8:00 ч. Сутринта (UTC)

Коефициентът на маржин заем е данните за спот пазарна търговия, показващи съотношението между потребителите, заели USDT спрямо заемите BTC в USDT стойност за даден период от време.

Това съотношение също помага на търговците да разгледат настроенията на пазара. Обикновено търговците, заели USDT, имат за цел да купят BTC, а тези, които заемат BTC, целят да го скъсят.

Когато коефициентът на маржин кредитиране е висок, това показва, че пазарът е възходящ. Когато е ниско, това показва, че пазарът е мечи. Екстремните стойности на това съотношение показват исторически обрати на тенденциите.

Проницателност на търговеца

Роби, инвестиционен анализатор на OKEx

През последните две седмици поддържах, че късото BTC може да не е идеално преди наполовина. Тъй като сега имаме само четири дни преди събитието, очаквам BTC цената да тества зоната между 10 300 и 10 500 долара. Въпреки това, $ 10 500 е ключова съпротива и може да е трудно да се победи.

Ако вземем BCH и BSV наполовина за справка, все още има голям шанс BTC да се сблъска с краткосрочен спад в цената след събитието.

Въпреки че горните показатели не са прегряти в момента, всеки FOMO от търговци на дребно, придружен от ново рязко покачване на цената, може да означава, че е време да се продаде.

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо

Следвайте OKEx на:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map