Тъй като краткосрочните промени на Биткойн сочат към висок риск, търговците се стремят да подкрепят близо $ 6,550: Crypto Market Daily

Понеделник, 13 април: След възстановяването в неделя, повечето топ криптовалутни пазари виждат между 2-5 процента корекции през деня. Биткойн (BTC) – който вчера се счупи малко над 7 000 долара – се търгува настрани около 6700 долара от рано тази сутрин.

BTC може да види драстични колебания в периода на консолидация

1H диаграма BTC / USD Данни за вечен суап. Източник: OKEx.com

Миналия уикенд BTC за кратко се стабилизира над $ 6750, след като проби мечия клин. Цената се възстанови малко под съпротивата от 7 200 долара в неделя вечер, 12 април.

С бързото свиване на обемите на търговията обаче тенденцията влезе в консолидация през следващите няколко часа. Тази сутрин той бързо се върна на около 6700 долара и остави положителен модел на влизане.

Екипът на OKEx за анализ на пазара вярва, че линията за корекция на Фибоначи показва ясен възможен движещ се маршрут за бъдещата тенденция. В момента най-добрият избор е да се отворят къси позиции, ако цената може да достигне $ 6,900- $ 7,000 в краткосрочен план; след това затворете около $ 6 070, ако цената се пробие под $ 6 550, тъй като линията на Фибоначи се намира там.

Този процес на разбиване обаче ще бъде по-дълъг от обикновено. Тъй като мечият обем е преразширен, пазарът се нуждае от време, за да се коригира. По време на този период на консолидация всеки момент могат да се появят големи колебания.

Пазарите на BTC вероятно ще намерят подкрепа около 6500 долара

1D диаграма BTC / USD Непрекъснати суап данни. Източник: OKEx.com

Дневната диаграма на Биткойн по-горе показва, че макар че възстановяването в неделя показа тенденция на нарастване на обема и цените през предходния период, BTC изглежда следва тенденция на връщане към предишния връх. Първият мечи свещник обаче се появи днес в 1:00 ч. Сутринта HKT и беше придружен от обеми, подобни на отскока от предишния час. Това показва, че отскокът е бил блокиран и свещниците са затворени с кръстове, които след това са били доказани през следващите няколко часа.

Спускането обратно тази сутрин всъщност е уреждане на печалбата на основните фондове след възстановяването на цената вчера. Фактът, че най-ниската точка е паднала под 6750 долара, също е отражение на продажбеното поведение на инвеститорите на дребно, дължащо се на функционирането на мажоритарните фондове.

На сегашния етап цената е под натиск от 6750 долара. Има голяма вероятност пазарът да продължи да намира подкрепа около 6500 долара.

$ 6500 и 30-дневната пълзяща средна (MA (30)) дават силна подкрепа на цената едновременно – както е отбелязано на графиката по-горе. Поради тази причина няма да е лесно тенденцията да пробие това ниво за кратък период.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 6750
 • Средносрочна съпротива: $ 69,00
 • Краткосрочна поддръжка: $ 6550
 • Средносрочна поддръжка: $ 6 150

ETH пазарно чувствителна, възможна е бърза помпа или изхвърляне

4H ETH / USD вечни суап данни. Източник: OKEx.com

ETH е потиснат от нивото от $ 154 след падане под него. Както показва 4-часовата диаграма, нивото на продажбите за днес е почти същото като нивото в петък – мечи фондове все още са по-силни от бичи.

Фактът обаче, че обемът през по-голямата част от времето напоследък е на ниско ниво, показва, че тенденцията все още се консолидира. Пазарът ще бъде чувствителен и по всяко време през този период може да се случи бързо изхвърляне или помпа. В началото цената вероятно ще се повиши малко, а след това бързо ще се върне.

Поради отслабването на текущото състояние на пазара също е възможно да се получи бавен дъмпинг и следващите две области за подпомагане в този случай ще бъдат около $ 140 и след това $ 120.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 155
 • Средносрочна съпротива: $ 165
 • Краткосрочна поддръжка: $ 140
 • Средносрочна поддръжка: $ 120

XRP във временна консолидация

1H XRP / USD данни за непрекъснат суап. Източник: OKEx.com

1-часовата диаграма на XRP показва, че тенденцията е в кратък период на консолидация след падането тази сутрин. Въпреки това, гледайки големия си диапазон на колебания, в момента средата е рискована.

Като се има предвид голям ръст в обема на продажбите, цената може да се движи между $ 0,1860 и $ 0,1750 в рамките на днешния ден. Мечките също се нуждаят от време за почивка и подготовка за следващото изхвърляне, ако е възможно. Ако цената не може да пробие $ 0,1925 при следващия рикошет, тенденцията може да падне право надолу, докато не достигне нивото на подкрепа около $ 0,1760. Това е потенциална отскачаща позиция, ако цената се стабилизира там, в противен случай тя може да се премести надолу, за да намери следващото ниво на поддръжка около $ 0,1660.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 0,1853
 • Средносрочна съпротива: $ 0,1925
 • Краткосрочна поддръжка: $ 0,1760
 • Средносрочна поддръжка: $ 1665

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

Следвайте OKEx на:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner