Технически седмичник на OKEx: Приготвяне на голям ход (20 април 2020 г.)

Ключови продукти за вкъщи

 • Техническите показатели предполагат това BTC цените могат да видят някои значителни движения след седмици на търговия с диапазон.
 • XRP е настроен да има пробив с пристрастия повече от положителната страна.
 • ETH биковете може да трябва да си направят почивка в горните 180 дръжки.

Преглед на пазара

Пазарите на криптовалути бяха нерешени след цените на BTC не успяха да произведат дневно затваряне над щатски долар 7200 нива през уикенда. Водещата крипто не е затваряла над такива нива от 11 март. Въпреки това, подкрепата в щатски долар 7000 площ изглежда остава солидна.

В миналата ни публикация <Технически седмичник на OKEx: 14 април 2020 г.,>, подчертахме, че съпротивленията при щатски долар 7200 останаха значителни, а деколтето на предишната глава и рамене остана във фокуса тази седмица.

Докато търговците и инвеститорите търсят насоки преди дългоочакваното събитие за наполовина биткойн награда, което се очаква да се случи в средата на май, нови данни показват, че нестабилността на BTC цените трябва да се увеличат драстично. Това увеличение на нестабилността може да се случи в рамките на кратък период.

Проучване от Sentix показва, че индексът на биткойн супер неутралитет е достигнал 26-седмичен връх. Патрик Хъси, управляващ директор в Sentix, обясни, че някои големи BTC ценови действия се случиха след последния път, когато BSNI достигна нов връх, който се движи BTC цени с USD2500, и това може да е така за настоящия пазар. Хъси обаче добави, че посоката на движение не може да бъде определена с такива данни.

Фигура 1: Sentix Bitcoin Super Neutrality Index

Източник: Sentix

Фигура 2: Обобщение на биткойн фючърсите

Източник: CME Group

Междувременно институционалните инвеститори изглежда са възприели по-проактивен подход в BTC пазар, тъй като крипто общността отброява за събитието наполовина. Данните от CME показват, че отвореният интерес към фючърсите се увеличава. Въпреки това, мениджърите на активи и сметките с ливъридж изглежда имат разширен възглед. Мениджърите на активи са увеличили късите си позиции, докато имената на лоста са затворили някои от шортовете им.

Анализ на цените

BTCUSDT – Очаквайте големи ходове?

 • Техническите показатели предполагат, че пазарите могат да видят някои смели ценови действия през BTC, тъй като лентите на Болинджър допълнително стиснаха дневната графика. Това повтаря констатацията на Sentix, спомената по-рано в тази статия. Нестабилността на цените може да се увеличи в бъдеще, но посоката на пробив не е определена.
 • Докато деколтето остава на фокус, инерцията изглежда се забавя, тъй като RSI се движи по низходящ канал. Ако се види пробив на канала, това може да засили случая на положителен пробив на цената.
 • В средносрочен / дългосрочен план лентата за трудност остава в натиск, което може да означава, че настоящите ценови нива все още могат да бъдат идеални за натрупвания. Нов възходящ тренд започна в началото на януари след притискането на лентата за трудност в края на декември.
 • От гледна точка на нивото, ако цената може да се стабилизира над деколтето, това може да постави основата за тестване на 7700 нива. По-ниските нива от 6500 са друга критична област за наблюдение.

Фигура 3: BTCUSDT дневна графика

Източник: OKEx; Tradingview


XRPUSD – Пробив в процес на създаване?

 • XRPUSD търгува под дневния си коефициент на Фибоначи от 38,2% повече от седмица. Тъй като двойката се приближава към края на модела на триъгълника, се очаква да доведе до пробив.
 • Допълнителното свиване на лентите на Болинджър също показва, че се очаква нестабилността на цените да се увеличи.
 • Индикаторът на импулса доведе до обрат от неотдавнашния низходящ тренд, което предполага, че силата се натрупва. На всичкото отгоре в бавната стохастика първоначално се е образувало u-образно дъно, което може да е още един индикатор за потенциално положителен пробив на цената.
 • 38,2% FR при 0,196 е първото ниво за гледане. Ако се види, това може да постави началото за повторно тестване от 0,213 до 0,215. Междувременно 0.187 може да е по-ниското ниво за гледане.

Фигура 4: Дневна диаграма на XRPUSD

Източник: OKEx; Tradingview

ETHUSDT – Бикът се нуждае от почивка?

 • В последното ни издание на Технически седмичник на OKEx, потвърдихме ETHUSDTЕ положителен пробив след образуване на възходящ триъгълник.
 • въпреки това, ETH биковете може да се наложи да си направят почивка, тъй като мечият кросоувър в стохастичния осцилатор изглежда е в процес на създаване, което предполага, че инерцията на ралито изглежда започва да се забавя. Междувременно бавният стохастик изглежда образува двоен връх.
 • Въпреки че биковете може да се наложи да си направят кратка почивка, това не означава, че средносрочното рали приключва. Тъй като крайният осцилатор остава във възходящия тренд от март до април, краткосрочната корекция може да представлява възможност за покупка.
 • 100-дневният MA около зоната 184 може да бъде първото ниво за гледане и поддръжката на канала, разположена близо до 170. Освен това, 38,2% FR близо до 163 може да бъде друг фокус.

Фигура 5: Дневна графика на ETHUSDT

Източник: OKEx; Tradingview

ZECUSDT – Ралито се уморява?

 • ZEC беше един от най-ефективните алткойни по време на сесията в Азия в понеделник, търгувана с почти 6% по-високо срещу USDT.
 • Тук обаче може да има обрат за биковете, тъй като RSI е на нива, съответстващи на предходните два периода на корекция преди.
 • Завиването сега, ако се види, би увеличило шанса на цената да тества деколтето на триъгълника, за да види дали може да обърне предишната съпротива в подкрепа.
 • Първото ниво, което трябва да се наблюдава, може да бъде 42. Ако бъде компрометирано, то може да засили случая на повторно тестване 38.

Фигура 6: Дневна графика на ZECUSDT

Източник: OKEx; Tradingview

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map