Технически седмичник на OKEx: 9 март 2020 г.

Това е хаотичен свят.

Търговците на крипто и наблюдатели се завръщат от уикенда с кървава баня на по-широките пазари на криптовалути. Цените на биткойн падна с 8% и за кратко се понижи под 8000 нива, докато водещи алткойни като ETH, EOS, и LTC претърпя известни двуцифрени загуби.

Фактът, че нестабилността се увеличава в основните класове активи поради ескалиращото огнище на коронавирус в световен мащаб и нарастващите притеснения от възможните икономически последици. По време на писането, WTI катастрофира с 25% при ценова война, акции в Азия намали 5-6%. В същото време търсенето на убежища нарасна. С USDJPY докосна 101.50 и злато цените са срамежливи от нивата от 1700 USD.

Тъй като мечите настроения изглеждат засилени, нашите данни показват, че инерцията на биткойн намалява и това може да е знак, че пазарите започват да се стабилизират. Дългото / кратко съотношение на BTC на OKEx се движи в низходящ тренд от края на февруари, а Raito достигна 1,71 през уикенда, най-ниското ниво от 8 февруари.

По-ниското съотношение означава, че с времето има по-малко търговци на OKEx с нетни къси позиции и потенциалните печалби на късите им позиции намаляват. Това често се разглежда като знак за започване на възстановяване на пазара.

Фигура 1: OKEx BTC Long / Short (съотношение Източник: OKEx)

Освен това, нови данни от Sentix показват, че инвеститорите изглежда поддържат пристрастията на биткойните като сигурен актив, въпреки неотдавнашните различаващи се резултати злато и JPY.

Фигура 2: Стратегическо пристрастие на Sentix – Биткойн (USD) (Източник: Sentix)

Пазарът може допълнително да материализира запаса от стойност на BTC и да има характеристика, ако глобалните настроения за избягване на риска продължат, и това потенциално може да бъде двигател за цените на BTC в средносрочна перспектива.

Анализ на цените

BTCUSDT – Още един кръст на смъртта в процес на създаване?

 • В последното ни издание на Technical Weekly посочихме това BTC цените трябва да могат да се възстановят след разпродажбата в края на февруари, а цената се възстанови в рамките на нашите очаквания. Въпреки това, мечките си възвърнаха контрола на фона на нарастващата глобална несигурност.
 • Последните ценови действия изтласкаха 10-дневната плъзгаща се средна надолу и изглежда, че е на път да произведе мечи кросоувър с 200-дневната плъзгаща се средна. Ние обаче вярваме, че кръстът на смъртта не е надежден сигнал поради смесената избирателна активност в миналото.
 • И трите основни импулсни показателя бяха в свръхпродадена зона и сегашната ситуация е донякъде като средата на ноември, където BTC цените спаднаха от 8200 на 6500 нива.
 • Вярваме, че краткосрочният недостатък на BTC е намален и инерцията трябва да може да подкрепи цената да се стабилизира или да има краткосрочен отскок. Декемврийските върхове на 7600 области биха могли да бъдат прилична подкрепа за момента.

Фигура 3: BTCUSDT – дневна графика (Източник: OKEx; Tradingview)

ETHUSDT – Повече място за слизане?

 • ETHUSDT остава доста над 200-дневната пълзяща средна стойност, въпреки че биткойнът вече се търгува под тези нива. Това може да е едно от признаците, че ETH може да има още място за излизане на юг.
 • Фактът, че двойката все още не е свръхпродадена въпреки продажбата през последните два дни, което засили краткосрочния мечи случай. Сегашните нива обаче може да не са твърде далеч за краткосрочното дъно.
 • 200-дневната плъзгаща се средна в 175-те области съвпадна с 23,6% корекция на Фибоначи и нивата на съпротива, оказана в средата на януари, и това може да е първото ниво, което трябва да се наблюдава.
 • Заслужава да се отбележи, че общата сума ETH заключен в DeFi е изключен от последните минимуми и се възстановява от края на миналия месец. Продължаването на такава тенденция може да засили бъдещите краткосрочни възстановявания.

Фигура 4: ETHUSDT – дневна графика (Източник: OKEx; Tradingview) Фигура 5: ETHUSD заключен в DeFi (Източник: DeFi Pulse)

BCHUSDT – Мечи обрат след модел на главата и раменете?

 • BCHUSDT се търгуваха с 13% по-ниско в понеделник в Азия и пробив под 200-дневната пълзяща средна, в съответствие с BTCПоследните ценови действия.
 • Двойката е формирала модел на глава и рамене и се е търгувала под деколтето. Прекъсването под деколтето може да означава, че може да се създава мечи обрат и има тенденция да засилва пристрастието надолу, въпреки че обръщането може да отнеме време, за да се развие.
 • Най-ниското от понеделник 258,18 може да бъде критично ниво за наблюдение, ако се счупи, което може да отвори вратите към долните 230 дръжки.

Фигура 6: BCHUSDT – дневна графика (Източник: OKEx, Tradingview)

ALGOUSDT – Мечи обрат се потвърждава … отново?

 • Подобен модел на глава и рамене също се вижда в АЛГОУСДТ. По случайност двойката се търгува и под деколтето, след като в средата на февруари се получи дивергенция на мечи импулси.
 • Сега цената падна обратно към предишния страничен канал. Ако цената не беше в състояние да затвори над предишното съпротивление на канала при 0,31, това може да засили средносрочния мечи случай за двойката.
 • Не очакваме цената да падне под 0,2 в краткосрочен план; ако обаче настроението на пазара се влоши допълнително, това може да позволи на цената да се отклони постепенно до 0,26-0,26.

Фигура 7: ALGOUSDT – дневна графика (Източник: OKEx; Tradingview)


Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map