Технически седмичник на OKEx: 30 март 2020 г.

Мечките се контролират, настроението се влошава.

Ключови продукти за вкъщи

 • – Ценовите действия на BTC през уикенда отслабиха доверието на крипто пазара, тъй като световните акции и петрол продължиха да се плъзгат.
 • – Данните показват, че средносрочните настроения са се изместили надолу.
 • – Техническите показатели предполагат, че нестабилността на цените на основните алткойни се дължи на увеличение.

Скоба за удар

Крипто мечките отново държат здраво на криптовалутните пазари в понеделник в Азия, тъй като случаите на глобален коронавирус достигнаха 720 000. Инвеститорите се фокусираха върху макроикономическите последици от пандемията и продължаващото блокиране на големите икономики засенчи перспективите за глобален растеж. В предишната ни публикация подчертахме, че биткойнът може да бъде добър хедж срещу девалвациите на фиатната валута, но не и срещу глобалната рецесия. Въпреки че централните банки и политиците предприемат агресивни действия, за да се опитат да ограничат щетите, разказът за рецесията изглежда все по-забележим и набира все по-голяма сила. Инвеститорите и търговците вероятно няма да искат да пропуснат как може да се развие това.

Цените на BTC са докоснали зоната 5800 преди леко да се възстановят до около 6000. Основните алткойни бяха предимно в червено, с BSV се отказаха от повече от 4% от стойността и докато ETH, XRP, и TRX са търгували с 2% до 4% по-ниско. Струва си да се отбележи това BTC и SPX остана във висока корелация, докато злато превъзхожда крипто и акциите. Вярваме, че корелацията най-вече ще остане непрекъсната, ако мащабният разпродажба на акции и петролни пазари продължи, тъй като рискът от ликвидност може да продължи да принуждава инвеститорите да продават своите биткойни, за да компенсират загубите си в други активи.

Фигура 1: BTC / SPX / GOLD От февруари – дневна графика (Източник: Tradingview) Фигура 2: Биткойн стратегическо пристрастие на Sentix (Източник: Sentix)

Освен това средносрочните настроения изглежда също се влошават. Биткойн стратегическото пристрастие на Sentix, което измерва 6-месечните очаквания на крипто актива от общите инвеститори и считано за водещ индикатор на пазара, падна с 12 процентни пункта тази седмица. Патрик Хъси, управляващ директор в Sentix, заяви, че „има много неща, които предполагат, че следващата вълна от продажби на биткойни е неизбежна“.

Анализ на цените

BTCUSDT – Нестабилност на цената, която скоро ще се повиши?

 • Пробив в посока надолу беше направен през уикенда след продажбата на акции в петък. BTCUSDT се приближава до 12-часовата долна лента на Болинджър и лентите са в натиск, което предполага, че нестабилността на цените може да се увеличи.
 • MACD създаде 12-часов мечи кросоувър. Това може да означава промяна в импулса в посока надолу.
 • Цените произвеждат по-ниски минимуми, RSI първоначално последва, но UO все още не е създал по-нисък минимум. Ако се види, може да се материализират още ниски нива на цената.

Очаквайки напред, тестът на 61,8% ремонта на Фибоначи изглежда неизбежен. Ако разпродажбата се ускори, може да бъде възможно повторно тестване на 38,2% нива на FR.

Фигура 3: BTCUSDT – 12-часова диаграма (Източник: OKEx; Tradingview)

ETHUSDT – Мечките могат да изпратят цената на 117?

 • ETHUSDT не е успял да напредне отвъд 12-часовата си съпротива, която остава непрекъсната за около три седмици.
 • Свиването на лентите на Болинджър предполага, че нестабилността на цените може да се дължи на увеличение. Ако съпротивлението остане валидно, което е по-вероятно предвид настоящите настроения, това може да засили случая на допълнителни корекции в цената.
 • 117 до 120 може да е първата зона за гледане, което е минимумите от миналата седмица. Ако такива нива бяха компрометирани, по-нататъшно плъзгане към областта 105 може да бъде все по-вероятно.

Фигура 4: 12-часова диаграма на ETHUSDT (Източник: OKEx; Tradingview)

TRXUSDT


 • TRON отново доведе до разминаване между цената и инерцията, като цената доведе до някои по-ниски върхове и RSI не се съгласи.
 • Въпреки че подобна дивергенция би могла да се счита за положителна при нормални пазарни условия, обаче, предвид настоящата песимистична обстановка, тук не бива да се изключва шансът да има фалшификат.
 • Независимо от посоката на очаквания пробив, вероятността от увеличаване на нестабилността на цените е сравнително висока, тъй като лентите на Болинджър стискат.
 • Първото ниво за гледане може да бъде 0.01007, което е най-ниското ниво от миналата седмица. Ако двойката може да пробие над зоната 0,01209, може да се потвърди краткосрочен обръщане.

Фигура 5: TRXUSDT 12-часова диаграма (Източник: OKEx; Tradingview)

OKBUSDT

 • OKB търгува близо до своето 38,2% корекция на Фибоначи и се доближава до двумесечната съпротива на трендовете.
 • Като се има предвид, че обменният токен може да бъде относително некорелиран с общия крипто пазар, индикаторите показват, че инерционният импулс остава непокътнат, увеличавайки шанса за положителен обрат, а седмицата може да бъде решаваща по отношение на развитието на бъдещите ценови действия.
 • Най-високият на 20 март от 4.83 може да е първото ниво за наблюдение. Ако се види, вероятността за достигане на 61,8% FR може да се увеличи. 20-MA в 3.9 може да бъде по-ниското ниво за гледане.

200-MA и 23,6% FR са близо до зоната 3.32.

Фигура 6: Дневна графика на OKBUSDT (Източник: OKEx; Tradingview)

Следвайте OKEx на:

 https://twitter.com/OKEx

 

https://www.facebook.com/okexofficial/

 

https://www.linkedin.com/company/okex/

 

https://t.me/OKExOfficial_English

 

https://www.reddit.com/r/OKEx/

 

https://www.instagram.com/okex_exchange

Уебсайт: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map