Технически седмичник на OKEx: 24 февруари 2020 г.

Основни продукти за вкъщи

 • Пазарите на криптовалути са в режим на риск, след като биткойнът не успя да осигури ключовите 10000 нива.
 • Данните предполагат, че общото настроение за криптоактивите е достигнало рекорд за всички времена, но прекаленият ентусиазъм може да бъде мечи по отношение на цената.
 • ETH изглежда в режим на изчакване; LTC все още има място за работа; ADA показва бича дивергенция.

В понеделник това беше рискова сесия в криптовалутното пространство, тъй като цената на биткойните спря на ниво от 9700. Това се случи, след като биткойн за кратко се търгуваше близо до ключовата зона 10000 през уикенда. Изглежда обаче, че търговците вече са очаквали тази корекция, тъй като фючърсите на CME са произвели часова разлика в началото на сесията.

Въпреки че положителните очаквания за намаляване наполовина все още са непокътнати, ентусиазмът на пазарите в BTC може да се превърне в претъпкана търговия, която може да увеличи рисковете от продължително изстискване или да има отрицателно въздействие върху цената в краткосрочен план.

Фигура 1: Sentix Crypto Asset Class Sentiment (Източник: Sentix)

Фигура 2: Пропуск в фючърсите на CME Bitcoin (Източник: Tradingview)

Фигура 1 показва Sentix Cryptocurrency Asset Class Sentiment Index. Индексът току-що достигна рекордното ниво от -11,5. Въпреки че отрицателната стойност означава, че много инвеститори все още имат песимистично отношение към крипто като актив, но тенденцията върви нагоре. Въпреки това, Манфред Хъбнър, управляващ директор в Sentix, вярва, че повишаването на цените на биткойните може да се забави, ако такова "инвеститорски ентусиазъм" продължава.

Фигура 3: Резюме на CME CoT (Източник: CME Group)

Заслужава да се отбележи, че сметката с ливъридж увеличава техните къси позиции в биткойн в фючърси и опции CME в продължение на три последователни седмици. Това може да засили и краткосрочния мечи случай на BTC.

На други места сме виждали корекции на цените в основните алткойни след това BTC не успя да възстанови критичните нива от 10000. По време на писането, ETH спадна с 1,5%, докато XRP се отказаха от повече от 3%. Наскоро надминалите имена като АТОМ и XTZ и двете намалиха над 8%.

Анализ на цените

BTCUSDT – Все още има място за отскок, преди да направите завой?

 • BTCUSDT е постигнал някои по-ниски върхове в 4-часовата графика за повече от седмица и е формирал краткосрочен низходящ канал.
 • Докато цената се движи близо до средната лента на Болинджър, индикаторът за импулс предполага, че все още е имало място цената да се отскочи в краткосрочен план. Отскокът обаче може да срещне първата си съпротива близо до 9950.
 • Горният край на скорошния канал надолу около 10050 може да бъде друга значителна съпротива.
 • Ако цената не е в състояние да пробие съпротивлението на канала, това може да засили мечия случай на повторно тестване на корекцията на Фибоначи от 38,2% близо до 9320.

Фигура 4: BTCUSDT 4-часова диаграма (Източник: OKEx; Tradingview)

ETHUSDT – Изчакайте и вижте режим след масивното рали?

 • ETHUSDT е в рамките на 6-часов обхват и лентите на Болинджър се свиват много бавно, което предполага, че нестабилността на цените може да се увеличи, но може би по-късно.
 • Изглежда, че двойката формира модел на триъгълник, което също показва, че търговците напоследък използват подход на изчакване.
 • Показателите на инерцията обаче показват известно мече отклонение.
 • Горното съпротивление близо до 285 може да бъде първото ниво за наблюдение, а долният край на 260 може да бъде друга референция.

Фигура 5: 6-часова диаграма на ETHUSDT (Източник: OKEx; Tradingview)

LTCUSD – Биковете все още не са уморени?

 • Неотдавнашното рали на LTCUSDT изпрати цената на двойката от 38 на над 80 тази година, което я направи един от най-големите печалби сред основните алткойни.
 • Въпреки че възходящият тренд през 2020 г. остава до голяма степен непрекъснат, неотдавнашните ценови действия можеха да разтревожат някои LTC бикове, тъй като не успяха да пробият 84 нива.
 • Изглежда възходящ модел на триъгълник и пробивът нагоре може да позволи на двойката да тества отново 84-те нива. По-високите максимуми на RSI също засилиха краткосрочния LTC бичи случай.
 • Ако се види мечи случай, зоната на 70 е първото ниво за наблюдение.

Фигура 6: 6-часова диаграма на LTCUSDT (Източник: OKEx, Tradingview)

ADAUSDT – Бичи дивергенция след хард форк

 • ADAUSDT набира скорост от миналата седмица, тъй като RSI е в бичи разногласия. В същото време възходящият тренд в William% R остана непокътнат, което предполага, че може да се очаква повишение на цената.
 • Стискането в лентите на Болинджър изглежда в процес на създаване. По-нататъшното свиване може да бъде друг признак за потенциално увеличение на нестабилността на цените.
 • Предишният връх от 0,063 може да бъде първото ниво за наблюдение, а по-ниската подкрепа близо до 0,055 изглежда прилична в този момент.

Фигура 7: 6-часова диаграма на ADAUSDT (Източник: OKEx; Tradingview)

Следвайте OKEx на:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Уебсайт: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner