Технически седмичник на OKEx: 2 март 2020 г.

Пазарите на криптовалути първоначално се стабилизират, след като цените на биткойните спаднаха от 10000 нива до около 8500 през уикенда. В последното ни издание на Technical Weekly подчертахме свръх ентусиазма в BTC пазарът може да застраши ралито и да окаже отрицателно въздействие върху цената в краткосрочен план. От тогава, BTC се отказа от около 14% от стойността за една седмица и не успя да поддържа подкрепата си на 200-дневна пълзяща средна.

Въпреки че пазарите като цяло останаха положителни BTC поради предстоящото наполовина, ние вярваме, че пристрастието все още може да се наклони към неутрално / леко отрицателно в краткосрочен план, тъй като апетитът за късо съединение изглежда относително висок. Видяхме, че съотношението OKEx BTC Long / Short се е отклонило от последните максимуми, но все още е на сравнително високи нива (2,34) в сравнение с показанията в началото на януари (1,06 ~ 1,33).

Фигура 1: OKEx BTC Long / Short Ratio (Източник: OKEx)

Това чувство на нерешителност се отразява и в отворения интерес и обема на търговията. Забелязахме, че нашите BTC отвореният интерес спада от средата на февруари, което показва, че по-малко нови пари се вливат на пазара. Това обаче може също да означава, че настоящата ценова тенденция може да приключи. Освен това обемът на търговията започна да намалява и това може да означава, че търговците задържат позициите си и биха могли да разглеждат като знак за стабилност на цената.

Фигура 2: OKEx BTC Futures Open Interest и обем на търговията (Източник: OKEx)

Пазарите също се подготвиха за мек старт в пространството на altcoin, с ETH и XRP спадна с около 2%, докато XTZ и ВРЪЗКА се отказаха от над 6% в ранната азиатска търговия. Видяхме също първоначален признак за стабилност в пространството на алткойн, тъй като Total Ex-BTC Crypto Market Cap изглежда може да поддържа подкрепата си на 365-дневна пълзяща средна. Наблюдателите на Altcoin вероятно искат да запазят тази диаграма под своите радари.

Фигура 3: Обща криптовалутна пазарна капитализация Ex-BTC (Източник: Tradingview)

Анализ на цените

BTCUSDT – Краткосрочно прозрение за отскок?

 • BTCUSDT не успя да поддържа подкрепата на критичната 200-дневна пълзяща средна през последната седмица; индикаторите обаче показват, че настоящото състояние може да подпомогне краткосрочно възстановяване.
 • Виждали сме положителен дневен свещник при направата му, ако бъде потвърден, той ще бъде първият след седем последователни отрицателни свещника. От гледна точка на модела, той може да се превърне в модел на сутрешна звезда, подобен на случилото се в края на ноември и средата на декември (червени кутии). И двата случая показват краткотраен отскок, настъпил след сутрешен модел на звезда.
 • Показателите за импулса също нарисуват същата картина. Както RSI, така и върховният осцилатор бяха достигнати дъното в свръхпродадената зона през ноември и декември. Подобна ситуация беше забелязана и наскоро, като 9-дневният RSI беше на 29, а UO достигна 40.
 • Въпреки че е възможен краткосрочен отскок, обаче средносрочното възстановяване на цените все още може да бъде под въпрос и е твърде рано да се нарече истински обрат.
 • 200-SMA може да бъде първото ниво за гледане, което е около средата на 8700 дръжки. Ако се види, корекцията на Фибоначи от 38,2% може да види по-голяма съпротива. По-ниската подкрепа при 8220 би била друга референция.

Фигура 4: Дневна графика на BTCUSDT (Източник: OKEx; Tradingview)

ETHUSDT – пробив в процес на създаване?

 • ETHUSDT все още е сравнително в по-добра форма от биткойните и някои други основни алткойни, тъй като двойката все още остава над 200-дневната си пълзяща средна.
 • Въпреки това, скорошната корекция на цените изглежда поставя двойката в модел на дневен низходящ триъгълник и пробивът се появява незабавно и вероятно е в посока надолу. Ако се види, това може да определи цената да тества ноемврийските върхове от 195-198 нива. Очакваният пробив също е настроен да тества поддръжката на тенденцията от януари до февруари.
 • Инерционните показатели предполагат, че двойката все още не е свръхпродадена. Също харесвам BTC, Дългото / късото съотношение на OKEx ETH остана на относително високо ниво. Двата фактора засилиха мечи за ETH.
 • Височината от ноември 195-198 г. може да бъде първата област, която трябва да се разгледа.

Фигура 5: Дневна графика на ETHUSDT (Източник: OKEx; Tradingview) Фигура 6: OKEx ETH Long / Short Ratio (Източник: OKEx)

XRPSDT – Повече място за слизане?

 • XRPUSDT вече е под 200-дневната си плъзгаща се средна за повече от пет дни, сравнително по-ниска производителност от ETH.
 • Изглежда, че двойката е формирала модел на глава и рамене, което може да е знак за средносрочен бичи към мечи обрат.
 • Моделът може да позволи на двойката да се оттегли до около 0,175 нива, което се изравнява с минимума от средата на декември. Ако се види такова ниво, това може да изпари печалбите за 2020 г..
 • Въпреки че не очакваме цената да спадне до такива нива за кратък период и дори в краткосрочен план е разрешен някакъв краткосрочен отскок. Ние вярваме, че 0,213 до 0,216 би било ключова област за гледане.

Фигура 7: Дневна диаграма на XRPUSDT (Източник: OKEx; Tradingview)

Следвайте OKEx на:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/


https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Уебсайт: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map