Слуховете за PayPal стимулират цената на биткойн, но изтичащите опции са настроени да увеличат нестабилността: Технически вторник

Накратко

  • Цената на биткойн (BTC) се възстанови до площта от 9600 долара поради слухове за интегриране на крипто в PayPal
  • Очаква се пазарната нестабилност да се увеличи преди изтичането на основните договори за BTC опции
  • Данните показват, че текущата оценка на BTC има по-голям потенциал за увеличаване и възможност за растеж

Преглед на пазара

Настроенията на пазарите на криптовалути се подобриха рано сутринта във вторник в Азия (UTC 20:00 – 21:00), тъй като Биткойн си възвърна нивата от 9600 до 9800 долара първоначално преди кратка корекция. Отскокът дойде след доклади подчерта Paypal обяви за работа търсят крипто инженери, подхранващи слуховете за възможна интеграция на биткойн.

Очаква се обаче пазарната нестабилност да остане висока тази седмица въпреки слуховете за Paypal заради юнските договори за BTC опции, които изтичат. Струва си да се отбележи, че спот пазарите са по-нестабилни преди и по време на изтичането на основните опции.

Междувременно данните от Glassnode показват, че съотношението на пазарната стойност на BTC към реализирана стойност (MVRV) остава на относително ниски нива въпреки скорошния скок на цените.

Биткойн MVRVBitcoin MVRV съотношение (7d-MA); Източник: Glassnode

Съотношението MVRV показва дали BTC е търгувала над или под справедливата си стойност спрямо реализираната му цена. Когато съотношението е между 1 и 2, това означава, че BTC може да бъде подценено, когато съотношението е по-високо, това отразява свръх-оценката. При сегашното съотношение на MVRV от 1,6 потенциалът за повишаване на биткойна остава голям, въпреки че пазарните цени нарастват близо до 10 000 долара.

На друго място, DigiByte (DGB), Онтология (ОНТ) и биткойн диамант (BCD) бяха сред най-добрите спечелили в пространството на алткойн, докато Hycon (HYC) и Orbs Hybrid Blockchain (ORBS) се отказа между 6% – 9% в ранната сесия във вторник.

Анализ на цените

BTC / USDT – Все още няма обръщане на тенденцията?

Инерцията се оказа положителна за BTC / USDT, тъй като двойката намери непокътнати долните опори в модела на триъгълника. Този импулс нагоре се отразява и в RSI и DMI. Въпреки че MACD остава червен, разликата между двете линии се стеснява. RSI обаче излезе от скорошната си тенденция, докато + DI напредна над -DI и ADX. И двата показателя намекват за положителна промяна.

Въпреки тази положителна промяна в настроението обаче е трудно да наречем ценовите действия във вторник началото на обръщане на тенденцията. Това е така, защото двойката все още се търгува в рамките на модела на триъгълника и е необходим пробив, за да потвърди определен обрат.

Ако положителните настроения останат непокътнати, двойката може да провери отново зоната от 9 800 до 10 000 долара, което все още е значително ниво на съпротива.

Подкрепата от 9 200 долара може да бъде долната зона за наблюдение, което, ако бъде тествана, може да увеличи вероятността от преразглеждане на едногодишната тенденция на насочена към съпротива близо 8 850 долара.

BTC USDT диаграма BTC / USDT намери подкрепа в долната част на триъгълника; Източник: OKEx, Tradingview

ETH / USDT – падаща звезда в процес на създаване?

ETH / USDT отразява инерционен пробив, подобен на този на BTC / USDT; обаче не сме виждали достатъчно покупателна способност близо до максимума от вторник от около 246 долара. При този сценарий двойката може лесно да произвежда ежедневно "Падаща звезда" модел, който обикновено е мечи свещник с дълга горна сянка.

Двойката също почти е достигнала горната лента на Болинджър, което може да се счита за ранен признак на свръхзакупеност, въпреки че RSI остава под 70. Освен това, обемът на търговията не се е увеличил значително заедно с цената, допълнително засилвайки случая за краткосрочна корекция. Диапазонът от 227 до 251 долара, който подчертахме в нашия последна публикация остана валиден и това все още може да бъде ориентир за тази седмица.

ETH USDT диаграмаETH / USDT всеки ден „Падаща звезда“ в процес на създаване; Източник: OKEx, Tradingview

XRP / USDT – Дължи се краткосрочен отскок?

В предишния ни технически вторник подчертахме как мечките XRP са останали под контрол миналата седмица и оттогава XRP / USDT докосна долната подкрепа на триъгълника, както се очакваше.

Първоначалните признаци показват, че биковете може да започнат да се връщат скоро, като стохастикът произвежда бичи кросоувър и RSI започва да пробива. Въпреки това, дори ако се осъществи краткосрочен отскок, горното съпротивление на триъгълника, близо 0,198, остава валидно. Отново, обръщане на тенденция в този момент не може да бъде потвърдено.

XRP USDTXRP / USDT може да се отскочи от тук; Източник: OKEx, Tradingview

ONT / USDT – Получаване на прекомерна покупка?

ONT / USDT беше един от най-ефективните алткойни на платформата за търговия OKEx този вторник, като спечели 5% по време на сесията.

Двойката е направила пробив в посока нагоре от скорошния модел на триъгълник и този инерция нагоре също може да се види на MACD. Тъй като обаче се търгува по-високо, той също се приближава до 365-дневната пълзяща средна стойност, която изглежда е силно ниво на съпротива.

$ 0.7 може да бъде първата зона за гледане, след което видяхме, че двойката достига до $ 0.76. Недостатъкът е, че $ 0.63 остават активни.

ONT USDT диаграмаONT / USDT произвежда ежедневно пробив; Източник: OKEx, Tradingview

Отказ от отговорност: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner