Принципи и стратегии за крипто опции OKEx IV: Търговия с Vega и нестабилност

Изправени пред невидими общи усвоявания на пазара и исторически висока волатилност, не само на крипто, но и на акции и стокови пазари, дори професионалисти с опит в индустрията преминаха през нежелано изместване. Несигурността на пазара относно COVID19 и неговите последици, безкрайната игра за хегемония на петрола и чакълестите икономически превозни средства (изплуващи или заровени сега, така че ще дойде) генерират нова криза и възможности. Както видяхме от историята, раждането на легендарни инвеститори, придържайки се към принципа и обосновката, както и позволявайки гъвкав и наистина креативен начин на мислене, може да бъде от полза за спечелването през този сезон.

За да се възползваме от пазарната нестабилност, нека започнем с нашето продължаващо проучване на OKEx Crypto Option Principle and Strategy, този път Vega и Volatility Trading.

Част 1. Вега

Vega е a първо частично производно на стойността на опцията по отношение на волатилността на базовия инструмент, и представен като

Vega може да ви помогне да разберете чувствителността на колебанията на цената към очакваната цена на опцията, да речем, че по-високата волатилност може да постави крайната стойност на опцията по-висока, както за кол, така и за пут. Обикновено най-високата при опция за банкомат с по-дълъг падеж.

Ако някога сте опитвали да търгувате със стратегията на предишната статия, Straddle и Strangle, може да изпитате дори внимателно хеджирана позиция, като стойността се променя, особено по отношение на волатилността. И ние вярваме, че някои получават огромна сума (всъщност, челюстна) печалба само чрез изграждане на една от двете стратегии, повече за удушаване, с дълга страна страна. И ако сте следвали дисциплината, без да сте крака с паника или развълнувани с краткосрочна печалба, най-новото възстановяване на цената ви осигурява още една добра възвръщаемост от страна на дългите обаждания, или.

В допълнение, дори изградената пазарно неутрална позиция, какво можем да направим, за да увеличим нашата прогнозна сила на пазара? Защо опцията се търси от много търговци на деривати?

(Подразбира се) Волатилността разказва и опашката размахва кучето.

Част 2. Търговия с променливост

Разбирането на опцията може да не е лесно, но ще ви компенсира дали търгувате на пазара или котирате за търговия на място и фючърси. Не само за диверсификация и максимизиране на печалбата, но и перспектива за управление на риска, това е ефективен инструмент.

И преди сме учили за нестабилността. Нека да влезем в подробности.

Волатилността, за която обикновено се отнасяме, най-често се споменават две породи: Реализиран том & Подразбиращ се бр.

Реализирана волатилност е действителното движение на цената на базисния баланс за дадени периоди (най-вече на годишна база), така че квадратният корен на дисперсията, докато предполагаемата волатилност е изчислена обратно волатилност от цената на опцията. По този начин трябва да има пропаст между текущата базисна цена и очакваната стойност на базисната цена, от ретро към бъдеща перспектива. От този момент можем да грабнем идеята за нашата търговия. Ако подразбиращата се волатилност започне да се променя, докато няма определена промяна в реализираната, какво ще се появи в последствия? Особено на спот и фючърси или на вечен суап пазар? Можем да проверим тази част в хода на скорошните сътресения.


Източник: Skew.com

Както виждаме отгоре, BTCUSD Имплицирана волатилност от 3 месеца на ден нарасна на 12 март, преди осъзнатата променливост да последва и ние си спомняме петък 13-ти. Освен това, с по-внимателен поглед, имаше индикативно-паралелно изместване на 8 март и също така комбинирахме алтернативни източници на движение на китове / миньори, депозиране на големи борси, със сигурност сигурен, за да се подготви и изгради позиция за теглене от традиционния спад на финансовите / стоковите пазари. Това също по някакъв начин е свързано с броячатака относно общата инвестиционна идея, „наполовина биткойн ще доведе до увеличаване на стойността, така че заемете&задръжте ”. (Бихме обхванали алтернативната част източник отделно с подробности.)

Опциите и най-общо казано дериватите имат прогностична сила върху базовите цени, дори ако те са „ПРОИЗВОДЕНИ“. Това е доказано в много пазари и академични изследвания и е използвано като източник за откриване на цените на пазара на акции. И може би знаете, скорошните прекъсвачи на пазара на деривати се задействаха преди задействания на фондовия пазар и също така видяхме много ефект върху датата на падежа на опциите и / или фючърсите. И прекомерните вълни на опашката изкълчват кучето и да, болезнено и трудно е да го повдигнете за известно време.

И така, какво да правим? Какво да напомня?

Може да се използва Strangle, за който да залагате на подразбиращи се vol. увеличаване, докато пресичането може да покрие както реализираното увеличение на нестабилността с гама ефект, така и абсолютното въздействие на подразбиращата се нестабилност поради vega част. И изграждането на това дълга позиция на променливост преди каквото и да е актуализиране на пазара трябва да бъде ефективно, както беше споменато от самото начало, икономическите превозни средства сега започват да се чупят, така че предстоят нови пейзажи.

Обратно, късо съединение на об., a.k.a.продажбата на една от тези две стратегии може да се възползва от висока премия на текущия пазар, залагайки на намаляването на волатилността с всяко правителствено действие за спасяване на традиционните пазари и икономика и последващ ефект на Crypto, пандемични облекчения и възстановяване, физически и емоционално. В допълнение, стойността на парите във времето играе голяма роля в продажбите на нестабилност и трябва да признае изцяло проблемния отрицателен риск. По този начин, ако е възможно и най-вече на разположение, изчислете точната теоретична стойност на опцията и трябва да се следва пренастройка на позиция.

И накрая, моля, използвайте най-добре нашите Опции калкулатор и Откриване на опции за вашите цели и задачи и не се колебайте да се свържете с нас ([email protected]), тъй като ние винаги сме готови за специализирана поддръжка при търговия с опции и свързани пазари на OKEx.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map