Принципи и стратегии за крипто опции OKEx III: Delta и Delta-Neutral

Тази серия обхваща опция гръцки, Delta и свързани с тях идеи за търговия.

Аз. Делта

Сега въвеждаме опцията на гръцки, което е „частично производно на цената на опциите по отношение на всеки ценови фактор (основна цена, променливост, време до изтичане, безрисков лихвен процент)“. И в тази статия ще разгледаме Delta, което е първо частичен дериват по отношение на цената на базовия актив, и представен като

За да се доближите до концепцията, например, ако има промяна на цената на BTC опция за повишаване с увеличение от $ 50, когато BTC спот цената се увеличи $ 100, делтата е 0,5 (: = 50/100). За пут опциите това се случва по обратния начин, тъй като цената на BTC се покачва, а след това цената на пут опцията ще спадне, така че да речем, BTC се повиши от $ 9000 на $ 9200 и пусна цената на опцията със $ 100, след това делтата на пут опцията е -0,5 (: = -100/200).

Освен това, при опцията за парите, делта се премества съответно около 0,5 и -0,5 за кол и пут, тъй като вероятността да бъдете в парите е 50/50 (в действителност делтата на обажданията е пристрастена до малко по-висока 0,5, и моля, обобщете кой докоснете първо, когато за първи път сте влезли в пазара на опции). И дълбоко в парите, делтата ще бъде много близо до 1 за опция за кол, тъй като с повишаване на спот цената, изплащането на опцията ще бъде осигурено като „S – K“. По този начин делтата на опцията кол ще бъде в диапазона между 0 до 1, а делтата на пут опцията ще бъде в диапазона от -1 до 0.

въпреки това, OKEx BTC опция Delta се определя като [Делта на Блек-Скоулс – Марка Цена на опцията] за перфектен хедж и ще видите, че обхватът и номерът сами по себе си са различни с общоизвестното определение, посочено в началото, но не далеч от вашето разбиране и още по-лесно, ефективно! Приложихме този подход, тъй като опцията BTCUSD се различава от традиционните опции, цени и се търгуват въз основа на BTC. Вярваме, че това внедряване ще задържи потребителите ни в по-добра ситуация, идеално перфектна и печеливша, когато реално хеджирате позицията си. Нека обсъдим това по-нататък в следващия раздел.

И накрая, преди да преминете към следващата стъпка, ако напишете (продадете) опция за кол, делта ще бъде обърната.

II. Делта-неутрална?

Чували сме за делта неутрален портфейл, който премахва риска от основното движение на цените. Просто работи така.

Да предположим, че притежавате 1 BTC. Вие сте положително настроени към дългосрочната цена на BTC, но не сте сигурни или дори притеснени от предстоящото събитие наполовина. Така че, решете да изградите делта-неутрална позиция за известно време, така че купете 20 опции за пут с делта -0,5 и теоретично сте сигурни. Как?

Ако обаче приложите тази идея, тя работи само за кратък период от време, защото делтата се основава на безкрайно малки промени и ще осъзнаете, че е трудно да управлявате всяка минута промяна на колебанията на цените на BTC. Да, подход на учебника! Така че перфектният хедж трае само за кратък период от време (или в рамките на много малка промяна в цената) и няма да работи ефективно при действителната крипто търговия, където индексът е в щатски долари, но се оценява и търгува в BTC. По този начин бихме искали да представим нашите нова делта дефиниция.

Ще проверим съответната ефективност на хеджирането по отношение на PnL, като изградим делта неутрален портфейл с нашите фючърси на BTC, който се основава на същия базисен индекс и по-евтин инструмент в сравнение с спот, също и падеж.

Успение Богородично

Текущият индекс на BTCUSD е $ 10 000, а вие дългите 10 пут опции със стачка от $ 15 000, изтича след два месеца. Ще видите опционната цена като $ 5400 (еквивалентно, 0,54 в BTC) с BS делта като -0,7899. За да се хеджира перфектно обаче, OKEx предоставя Delta като -1,3299 (: = -0,7899–0,54), вместо -0,7899. Защо?

Сценарий 1. PnL резултат от хеджиране на базата на BS Delta

Като се има предвид, че същият матуритетен фючърсен договор (изтича след два месеца), делтата на фючърсите е 0,01 (: = 100/10000).

Така необходимият брой фючърсни договори за копнеж на 10 пут опция с BS delta Hedge се изчислява по следния начин:

При подхода на хеджирането на BS Delta са необходими 79 фючърсни договора, така че изградихме портфолиото си с 10 пута и 79 фючърса.

След известно време цената се премести, да речем, индексът BTCUSD достигна $ 12000. Как се променя стойността на портфейла?

Като оставим всички останали условия непроменени, с изключение на цената, нараснала с $ 2000, можем да проверим, че стойността на опцията Put е променена на $ 3 970 (: = 0,3309 BTC). И фючърсите PnL променени на 0,1316 (: = (100 / 10000–100 / 12000) * 79)

Така че Общо PnL = (0,3309–0,54) + 0,1316 ≈ -0,08 BTC

Сценарий 2. PnL резултат от хеджиране въз основа на PA Delta

С PA Delta, чрез прилагане на същия подход отгоре,

По този начин изграждате делта-неутралното си портфолио с 10 пута и 133 фючърса.

Прилагайки същия подход, посочен в сценарий 1, можете да получите Общия PnL, както следва,

Промяна на стойността на фючърсната позиция 0,2216 (: = (100 / 10000–100 / 12000) * 133)

Общо PnL = (0,3309–0,54) + 0 2216 ≈ 0,01 BTC

Заключение

Проверихме горните случаи, за да проверим ефективността на хеджирането със съществуващите Delta Hedge и новите Delta Hedge. Трябва да има проблем със закръгляването и поради нелинейност на стойността на опцията, комбинирана с BTC цена и търговски имоти, направени малки отломки, над PA Delta хеджиран PnL се сближава до 0. Освен това, ако симулирате сами с други движения на цените, или нагоре, или надолу, нашата идея PA Delta поставя портфолиото ви в перфектен хедж в момента на транзакцията и предпазва портфолиото ви от всякакви колебания на цените, независимо дали навътре или навън. И дори по-добре завършва с малка печалба, почти сигурно, тъй като е оформена като наклонена-сплескана парабола, оседлен жив плет!

Поради всички горепосочени причини търговците на опции OKEx ще се възползват от разчитането нашата ориентирана към потребителя услуга за параметри, PA Delta, и вместо теоретична идея, засягаща търговските решения. Също така, други гърци и параметри са обсъдени в следващите серии, така че, моля, следете и се насладете на нова година на търговия.

Следвайте OKEx на:

Уебсайт: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner