Постоянната икономическа несигурност наранява високорисковите активи, включително биткойн: Седмично наблюдение на пазара

Биткойн (BTC) нестабилността на цените беше много ниска в началото на миналата седмица, варирайки между тесен диапазон от 9 500 до 9800 долара до Сряда, 10 юни. След това водещата криптовалута се опита да пробие прага от $ 10 000 в сряда вечер, но беше отхвърлена на $ 9 999, според OKEx Спот цена.

На същия ден, Nasdaq постави рекордно високо ниво от 10 086, като за първи път проби нивото от 10 000. Печалбите обаче не бяха устойчиви, като на неотдавнашното си заседание Федералният резерв предупреди за средносрочни отрицателни рискове.

С нарастващата икономическа несигурност, корелацията на Биткойн с рисковите активи отново се ускори. Тъй като индексът на волатилност (VIX) отново скочи, Bitcoin направи огромна корекция, като спадна до $ 9 077 – спад с 6% в рамките на деня.

Исторически, след като Bitcoin започне да се движи в тандем с традиционните активи, той продължава известно време, въпреки че е трудно да се каже точно колко дълго корелацията продължава. На пазара с голяма капитализация, Кардано (ADA), най-спечелилият сред топ 10 алткойни през предходната седмица, отчете отрицателна възвръщаемост от 12,28 процента тази седмица.

Други монети с голяма капитализация са с по-нисък резултат от Bitcoin, с Ethereum (ETH) втората по големина цифрова валута, завършвайки седмицата с 5,21 процента загуба. Междувременно, EOS спадна с 8,55 процента за същия период.

представяне на монети седмичноСедмични връщания на основните криптовалути 6/8 – 6/15. Източник: Tradingview

Очаква се Bitcoin Hashrate да скочи

Според OKLink, броят на активните адреси в мрежата на BTC между 8 юни и 14 юни възлиза на 4 843 297, което е с 4.47 процента повече от предходната седмица, докато броят на транзакциите възлиза на 3 198 639.72 BTC, което е с 17.39 процента.

По време на писането, общият хешрейт на мрежата на BTC е около 113,36 EH / s, което е с 0,3 EH / s по-високо от средното ниво от миналата седмица. Предвид нарастването на хешрейта, предстоящата корекция на трудността утре се очаква да доведе до повишение от над 10 процента, като нивото достигне най-високото си ниво от януари 2018 г., тъй като посочен от Coinmetrics.

Обемът на търговията с биткойн фючърси спадна до новия минимум за 2020 г.

На 13 юни обемът на търговията с биткойн фючърси на борсите е спаднал до ново годишно дъно от около 5 милиарда долара според данните на Косо. Трите водещи борси в рамките на Intraday бяха OKEx, Huobi и Binance, като обемът на търговия беше съответно 1,4 млрд., 1,3 млрд. И 1,1 млрд. Долара. Въпреки това, общата отворена лихва се върна на 4 милиарда долара миналия понеделник, което беше най-високото ниво от срива в средата на март.

Лихва за BTC фючърсиBTC фючърси – обобщени дневни обеми. Източник: Косо

Междувременно отвореният интерес към BTC опциите достигна рекордно високо ниво, достигайки 1,5 млрд. Долара миналата седмица. Както отбелязахме на 10 юни Crypto Market Daily, пазарът на опции е много бичи за бъдещето на биткойн, а отвореният интерес към опциите CME е почти изцяло съставен от обаждания.

Технически анализ на биткойн

В момента няма много покупки поради възстановяването през уикенда. Можем да видим, че съотношението Long / Short на OKEx е спаднало до наскоро ниското ниво от 0.9, заедно с много ниския коефициент на Margin Lending на спот маржин пазара.


Сега, когато биткойнът загуби подкрепата от $ 9 300, възстановяването може да бъде изправено пред значителен натиск върху продажбите. Цената вероятно ще тества в края на май най-ниската стойност от $ 8 750 за тримесечни фючърси на OKEx (BTCUSD0925).

BTC USD 15 юниOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 4H графика. Източник: OKEx

Поглед напред тази седмица

Втората вълна на Covid-19 има удари Пекин през уикенда и предизвика последващо блокиране. Традиционните активи за безопасно убежище отново могат да бъдат в полза, тъй като златото се е повишило до над 1730 долара и ако връзката на Биткойн с рисковите активи остане висока, вероятно ще се наблюдава натиск върху продажбите.

В крипто, VSYS ще има излизане на интелигентни договори този месец. KNC е на път да завърши надстройката на Katalyst, докато Zilliqa (ZIL) ще завърши поддръжката за залагане този месец.

Отказ от отговорност: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map