Основите на Ethereum се подобряват като биткойн сергии: Crypto Market Daily

Към момента на пресата (10:00 UTC), Bitcoin (BTC) се търгува на 8 839,11 долара и е нараснал с 0,93 процента през последните 24 часа, според цената на BTC Index на OKEx. Биткойн се стреми да върне инерцията си и да пробие нивото на съпротива от 9 000 долара.

В момента общата капитализация на криптовалутите се е увеличила с 0,5 процента. Доминирането на биткойн е нараснало с 0,3% до 65,4% според данните, получени от CoinGecko.

Криптовалутите с голяма капитализация са с недостатъчно представяне, като Ethereum (ETH) и Bitcoin Cash (BCH) все още са на червено – губейки съответно 0,05% и 0,42%. Cardano (ADA) продължи бика си и се представи най-добре сред основните алткойни, с 1,5 процента възвръщаемост през последните 24 часа.

OKEx Token Index Board (към 10:00 UTC). Източник: OKEx

Топ печеливши и губещи

  • EDO / USDT + 30,85%
  • THETA / USDT + 24,73%
  • ZIL / USDT + 21,93%
  • ПЪТ / USDT -4,14%
  • MITH / USDT -4,44%
  • ORBS / USDT -11,53%

Няколко криптовалути с малка и средна капитализация имат много добри резултати. Според данните на OKEx Spot, EDO е с най-голям печалба през последните 24 часа с възвръщаемост от 30,85%. Други най-добри печалби са THETA и ZIL. THETA наистина беше в бичи преднина Стартиране на Mainnet 2.0.

ORBS и MITH вчера бяха в списъка с най-добри печалби. Изглежда обаче търговците са взели печалба от тези двама. ORBS и MITH са най-големите губещи през последните 24 часа – загубили са съответно 11,53 и 4,44%.

ICO Анализ обобщава Топ 10 на най-добре представящите се алткойни с пазарни капачки над 10 милиона долара през последната седмица. Много от тези алткойни имат предстоящи големи подобрения, списъци или нови версии.

Топ 10 на най-добре представящите се алткойни през последната седмица. Източник: ICO Анализ

Подобряване на основите на Ethereum

Тъй като наближаваме Q3, времето на дългоочакваното стартиране на Ethereum 2.0, видяхме някои подобрения в основите, които биха могли да подкрепят цената на етера.

Общият газ, използван в мрежата Ethereum, достигна нов годишен връх. В момента той е 95 процента от максимално възможния газ, който се е увеличил с 25 процента от началото на тази година. Delphi Digital интерпретира това увеличение като резултат както от повече транзакции, така и от по-голяма изчислителна сложност. Когато на Ethereum работят все повече и повече стабилни монети и приложения DeFi, газта се превръща в твърдо изискване. Потребителите трябва да вдигнат таксите си за газ, за ​​да видят всякакви приоритети.

Използван газ срещу максимален възможен газ. Сус: Delphi Digital

Освен това Ethereum 2.0 ще премине от доказателство за работа консенсусен модел (PoW) към a доказателство за залог (PoS) механизъм. След преминаване към PoS, от участниците се изисква да поддържат баланс от 32 ETH, за да стартират валидационен възел. Това води до натрупване на поведение за тези инвеститори, които търсят пасивни доходи.

Според Glassnode диаграма, броят на адресите, съдържащи 32 ETH или повече, също нараства бързо – достигайки рекорд 116,351 до края на април. Това представлява 18 процента скок през тази година.

Ethereum: Адреси с баланс над 32 ETH. Източник: Glassnode

Технически анализ на биткойн

В момента Биткойн се стреми да върне инерцията си обратно. Образува се a модел с двойно дъно вчера и проби нивото на съпротива от $ 8 830, според цената на OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD20200626). Това ниво сега се превърна в краткосрочна подкрепа за днес.

От горната страна биткойн има за цел да тества нивото на съпротива от 9 000 долара. Ако обаче Биткойн не успее да задържи 8 830 долара, средносрочната поддръжка от 8 550 долара може да бъде тествана отново.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0626) 1H графика. Източник: OKEx

Технически анализ на Ethereum

Ethereum е отишъл по-странично от Bitcoin, тъй като неговата волатилност е спаднала. От известно време се търгува в диапазона от 190 до 211 долара – и изглежда, че може да не излезе от този диапазон в близко бъдеще.

Поддръжката в рамките на деня е близо $ 196, докато $ 206 е краткосрочното ниво на съпротива.

OKEx ETH Quarterly Futures (ETHUSD0626) 1H графика. Източник: OKEx

Отказ от отговорност: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти. Следвайте OKEx Insights на и.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner