OKEx Technical Weekly: Последният танц … засега? (27 април 2020 г.)

Ключови продукти за внос

 • Позитивните настроения, които се изграждат наоколо BTC наполовина може да натисне BTC цените са незначително по-високи. Данните обаче показват, че партията може скоро да свърши.
 • ETH набори за тестване на многогодишни съпротивления по времето, когато на пазарите се провеждат повече разговори с Ethereum 2.0.
 • Мечките държат здраво ВРЪЗКА тъй като ралито изглежда уморено.

Преглед на пазара

Настроенията на пазарите на криптовалути обикновено бяха положителни в Азия в понеделник, тъй като цените на BTC достигна 7700 нива през уикенда. Ценовите действия бяха в съответствие с нашите очаквания, както последното ни издание на Технически седмичник посочи, че деколтето на предишната глава и рамене е едно от критичните нива за водещата крипто, за да възстанови биковете, за да продължи да работи.

Тъй като биткойнът се намалява наполовина след около две седмици, данните предполагат това BTC биковете все още могат да имат надмощие в краткосрочен план. Но мечките постепенно се издигат от средносрочна перспектива. Проучване от Sentix показва че индексът на свръх увереност в биткойни е скочил до +7, което е близо до района, който може да предизвика разпродажба.

Манфред Хъбнър, управляващ директор в Sentix, каза, „основната увереност все още нараства с настроението. Описаният риск все още не е остър. Но това може да се промени в рамките на 1-2 седмици. “

Фигура 1: Индекс на свръхдоверие на биткойн Sentix

Източник: Sentix

Фигура 2: Подразбираща волатилност на BTC ATM

Източник: Косо

Интересното е, че BTC Пазарът на опции също изглежда сочи в същата посока. Данните от Skew показват това BTC1-месечната предполагаема волатилност е забележимо по-ниска от 3-месечната и 6-месечната предполагаема волатилност от април и тенденцията продължава по този начин.

Подразбиращата се волатилност е един от определящите фактори, що се отнася до ценообразуването на опциите. По-високата подразбираща се волатилност води до по-висока премия на опциите и обратно. В този случай изглежда, че търговците на опции предпочитат 3-месечен / 6-месечен (по-дългосрочен) BTC опции за 1 месец (по-краткосрочни).

Ние вярваме, че този краткосрочен бик в BTC е силно свързано с предстоящото наполовина. OKEx, ръководител на количествения стратег Томас Це, предположи, че книгата за игра на половина може да бъде „много преди наполовина, кратко на датата на наполовина и да размотае крайната позиция три дни след наполовина." Прочети <Арбитраж на събитие: Как да търгувате халвинг> за още.

На други места сме виждали, че пространството на altcoin е било предимно в зелено, с ETH и XRP се търгуваха с 2% по-високо, докато ADA скочи повече от 10%. Нарастваха дискусии около ETH цени на пазарите, тъй като втората по големина крипто се приближава към своята многогодишна съпротива в същото време Ethereum 2.0 се очаква да стартира през юли. Това може да бъде следващият голям фокус за по-широкия пазар на криптовалути след наполовина биткойн.

Анализ на цените

BTCUSDT – Ограничено място за бикове, мечките може скоро да поемат?

 • В предишното ни издание на Технически седмичник на OKEx, подчертахме, че едно от условията за BTC за повторно тестване на 7700 нива е цената трябва да се стабилизира над последното деколте на главата и раменете. Сега двойката търгува над деколтето. Подкрепата на деколтето обаче остана непроверена и това може да е мястото, където търговците трябва да гледат с приближаването на наполовина.
 • Импулмът очевидно трябва да се забави, тъй като RSI се променя в сравнение с предишния възходящ тренд. Ако индикаторът не е в състояние да доведе до някои по-високи върхове в краткосрочен план, това може да засили пристрастието към недостатъка.
 • Стохастичният осцилатор също предполага, че биковете могат да започнат да изглеждат уморени, тъй като както бързите, така и бавните линии вече са в зоната на свръхкупност, където цената е имала някои краткосрочни корекции преди това.
 • По време на писането, въпреки че 7700 нива изглежда не са напълно осигурени, бичието зад половината все още може да кара BTC цените към нивата от 8100. Ние вярваме, че първата реална значителна съпротива може да бъде близо до 8140. Такива нива бяха, когато долната граница на часовата разлика на фючърсите на CME намаля на 9 март (не е показана тук), както и 250-дневната пълзяща средна.
 • И все пак краткосрочна корекция оттук не бива да се изключва напълно. 7400 може да бъде първата зона за гледане. Ако се види, това може да увеличи вероятността за повторно тестване на деколтето близо до 6900.

Фигура 3: BTCUSDT дневна графика

Източник: OKEx; Tradingview

ETHUSD – Постигнете многогодишна съпротива преди надстройката 2.0

 • Етер наближава 200-те марки, удряйки своята дългосрочна седмична съпротива, която остава непокътната от февруари 2018 г..
 • От по-дългосрочна перспектива импулсът изглежда остава здрав, което стохастичният осцилатор и крайният осцилатор се издигат над предишните върхове. Също така, MACD произвежда седмичен бичи кросоувър и кросоувърът изглежда се разширява.
 • На гърба на предстоящия ъпгрейд на Ethereum 2.0, който пазарите се считат за бичи фактор, двойката може да успее да пробие над първата съпротива. Ако се види, това може да увеличи пристрастието при достигане на зоната 220.
 • Въпреки това остава твърде рано да се определи дали двойката ще успее да пробие втората линия на тренд.

Фигура 4: Седмична диаграма на ETHUSD


Източник: Tradingview

ADAUSDT – Време е да се обърнеш?

 • Кардано е един от спечелвателите на алткойни в сесията в Азия в понеделник, търгувана с 10% по-високо спрямо USDT, обаче оттук виждахме завой.
 • Осцилаторът Stochastic произвежда ежедневно мечи кросоувър в зоната на свръхкупност. Последният път, когато се случи подобно събитие, следва тежка разпродажба. Бихме могли да видим това и от тук, ако историята се повтори.
 • ADA наблюдателите могат също така да следят отблизо развитието на RSI. Въпреки че изглежда в състояние да поддържа по-висок максимум, все пак изглежда неспособен да надвиши 80-те нива. Това може да е още един знак за забавяне на инерцията.
 • Първата зона за гледане: 0,041. Ако се види, не трябва да се изключва повторното тестване на корекцията на Фибоначи от 38,2% близо до 0,0385.

Фигура 5: Дневна диаграма на ADAUSDT

Източник: OKEx; Tradingview

LINKUSDT – Мечките държат здраво

 • Chainlink може да се сблъска с повече недостатъци в краткосрочен план, тъй като множество индикатори предполагат, че мечките държат здраво.
 • Инерционните показатели отдавна не са съгласни с ценовите действия през последните седмици, тъй като RSI доведе до четирикратно мече отклонение. С други думи, тъй като цената доведе до някои по-високи върхове, RSI не последва.
 • Обемът на търговията също предполага същото мече отклонение. Тъй като двойката се търгуваше по-високо, обемът намаля.
 • Изглежда, че се създава ежедневен мечи кросоувър на MACD. Ако бъде потвърдено, това може да е друг мечи сигнал.
 • Разумно е да се очаква голям ход в цената в близко бъдеще, тъй като лентите на Болинджър стискат.
 • Първата зона за гледане може да бъде около 2,94 до 2,97, което е минимумите по-рано този месец.

Фигура 6: Дневна графика на LINKUSDT

Източник: OKEx; Tradingview

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map