OKEx Technical Weekly: 17 февруари 2020 г.

Настроенията на по-широкия пазар на криптовалути се смесиха, след като цените на биткойните се понижиха от 10400 нива до около 9800 в понеделник по време на азиатската сесия. Данните показват, че участниците на пазара са били разделени по отношение на средносрочната перспектива за водещата криптовалута. Ново проучване на Sentix показва, че институционалните инвеститори поддържат леко песимистичен поглед върху биткойните, докато инвеститорите на дребно са относително положителни. Разделението на настроенията обаче може скоро да доведе до увеличаване на нестабилността на цените.

Патрик Хъси, управляващ директор в Sentix, каза, „когато се появи такава голяма разлика в мненията, впоследствие стана вълнуващо. Това е така, защото една от групите инвеститори имаше по-голяма нужда от корекция в ретроспекция. В крайна сметка частните инвеститори често поеха водещата роля, когато разликата в пристрастията се увеличи. “

Фигура 1: Sentix Bitcoin Strategic Bias – Inst. Срещу. Rtl. (Източник: Sentix) Фигура 2: 1-часова диаграма на CME Bitcoin Futures (Източник: Tradingview)

Търговците няма да искат да пропуснат развитието на часовата разлика на CME биткойн фючърсите. CME биткойн фючърсите се отвориха с едночасова разлика в понеделник и разликата се намира между 10460 до 10080. В нашите минали публикации ние посочихме, че високата тенденция на запълване на празнините на CME биткойн фючърсите. Ако се види, BTC може да се възстанови до близо 10500 преди следващото развитие.

На други места сме виждали почти червено навсякъде, като ETH се е отказал с повече от 7%, докато XRP е спаднал с около 10%. По-малките имена като TRX и ATOM намаляват с повече от 10%. Искаме да подчертаем общата крипто бивша BTC диаграма на пазарната капитализация по-долу, което може да притесни някои от наблюдателите на altcoin. Диаграмата не успя да възстанови първите нива на съпротива близо до 120B. Въпреки че е твърде рано да се нарече обрат, но продължаването на корекцията може да постави под въпрос устойчивостта на по-широкото рали на altcoin.

Фигура 3: Обща пазарна капитализация на крипто Ex-BTC (Източник: Tradingview)

Анализ на цените

BTCUSDT

 • В последното ни издание на Технически седмичник, посочихме, че ралито на BTCUSDT може да се наложи да направи краткосрочна почивка, преди да възстанови октомврийския връх от 10500.
 • Вярваме, че долната поддръжка на текущия канал трябва да е добра, а корекцията на Фибоначи от 38,2% близо до 9300 ще бъде друго ниво на подкрепа.
 • Изглежда, че ежедневният златен кръст е в процес на създаване, като 50-дневната пълзяща средна стойност ще се издигне над 200-дневната пълзяща средна. Последният златен кръст от такива доведе до масивен митинг от май до юли.
 • Въпреки това съотношението OKEx BTC Long / Short остава на висок процент от началото на годината, което може да означава, че някакъв по-голям капитал е бил на къси позиции и потенциалната им печалба може да бъде значително по-висока от дълговете.

Фигура 4: Дневна графика на BTCUSDT (Източник: OKEx; Tradingview) Фигура 5: OKEx BTC Long / Short Ratio (Източник: OKEx)

LTCUSDT

 • LTCUSDT може да започне да се стабилизира, тъй като двойката отново тества своята 4-часова поддръжка на трендова линия.
 • Отчитането на RSI предполага, че двойката е можела да бъде препродадена в краткосрочен план. През изминалия месец цената се възстанови, когато 4-часовият RSI спадна под 30.
 • Освен това 200-MA (лилава линия) не е компрометирана от началото на януари и това може да е друго ниво на подкрепа.

Фигура 6: 4-часова диаграма на LTCUSDT (Източник: OKEx; Tradingview)

BSVUSDT

 • BSVUSDT се приближава до критичното ниво на подкрепа, тъй като двойката спадна с повече от 17% в понеделник, търговия в Азия.
 • Предишното най-ниско ниво от 235 може да бъде критично ниво за наблюдение, което също е близо до 200-MA. Ако бъде компрометиран, могат да се видят допълнителни корекции.
 • MACD също е отишъл по-далеч в отрицателната зона, като мечият кросоувър се е разширил, ботът се смята за мечи знак.
 • Оттеглянето на отворения интерес на фючърсите на BSV също може да означава, че цената е можела да започне да се забавя.

Фигура 7: BSVUSDT 6-часова диаграма (Източник: OKEx; Tradingview) Фигура 8: OKEx BSV Futures Open Interest & Обем на търговията (Източник: OKEx)

XLMUSDT

 • XLMUSDT може да види още един недостатък, след като тройна формация отгоре потвърди мечи настроения.
 • Въпреки че първоначално цената може да се стабилизира при 20-дневна пълзяща средна, RSI предполага, че двойката все още не е свръхпродала, което показва, че може да има и допълнителен недостатък.
 • 200-MA близо до 0,06 може да бъде първото ниво за гледане, ако е компрометирано, предишното най-ниско ниво при 0,0549 може да бъде следващото ключово ниво.

Фигура 9: Дневна диаграма на XLMUSDT (Източник: OKEx; Tradingview)

Следвайте OKEx на:

Уебсайт: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner