Крипто пазарите са нерешителни, тъй като биткойн биковете се забавят: Технически вторник

Накратко

  • Пазарите на криптовалута остават нерешителни като Bitcoin (BTC) цената варира в тесни граници.
  • Данните показват, че текущата краткосрочна консолидация може да бъде добра настройка за по-нататъшно покачване на цените на BTC.
  • Етер (ETH) биковете изглеждат уморени, тъй като 250 долара остават значително ниво на съпротива, докато Litecoin (LTC), Tron (TRX) и Kyber Network (KNC) присъединете се към прожекторите.

Преглед на пазара

Криптовалутните пазари бяха нерешителни във вторник сутринта в Азия, тъй като цените на BTC продължиха да се търгуват настрани, сменяйки ръцете си близо до дръжките от 9 700 долара, докато Bitcoin Cash (BCH) и Ripple (XRP) бяха леко в зелено.

Краткосрочната нерешителност на BTC в настоящия диапазон може да намекне за потенциал за по-нататъшно поскъпване. Проучване на Sentix показва, че индексът на свръх увереност в биткойни се е увеличил до +7, което може да обясни защо биковете на BTC изглежда са се забавили. Патрик Хъси обаче, управляващ директор в Sentix, казах че основното убеждение е твърдо и консолидацията за 1-2 седмици може да помогне на цените на BTC да се повишат отново.

Биткойн настроениеИндекс на прекомерна самоувереност на Sentix Bitcoin. Източник: Sentix

Индексът на свръх увереност на Sentix измерва вероятността за случая, че последователно нарастващи или спадащи цени водят до повишено самодоволство сред инвеститорите. Показанията под -7 или над +7 обикновено са знак, че консолидации или корекции предстоят.

Можем да очакваме пазарното господство на BTC да бъде отново на фокус, тъй като исторически е достигнало дъно около 65 процента, където е в момента. Ако се отскочи от тук, това ще отразява нарастващото търсене на пазара за биткойни спрямо алткойни.

Доминиране на биткойнДоминиране на пазара на BTC (%). Източник: Tradingview

В пространството на altcoin вярваме, че Tron (TRX) ще остане на фокус, тъй като очакваме новините около надстройката му 4.0 да останат основният ценови двигател. Основен знак за внимание (ЛЕПЕЩО), от друга страна, продължи ралито си до почти 0,26 нива, въпреки че според съобщенията браузърът Brave пренасочва потребителите си към връзките на компанията при навигация към различни платформи.

Анализ на цените

BTC / USDT – препроверете поддръжката, преди да се качите?

BTC / USDT останаха във форма на триъгълник, тъй като през изминалата седмица цената се движеше настрани. Въпреки това, BTC може да тества по-ниската подкрепа на триъгълника, преди да произведе пробив, особено след като RSI е произвел по-нисък максимум (спрямо цената) тази седмица, което се счита за мечо отклонение.

Стохастиката също се движи по-ниско и въпреки вероятността бързата линия да премине над бавната линия, двата индикатора по време на писането показват, че инерцията нагоре е намаляла до известна степен.

както и да е Краен осцилатор е отбелязано в началото на тази седмица и може да означава, че пристрастието надолу е ограничено.

По ниво долната опора на триъгълника е между $ 9,300 и $ 9,200 – всичко по-долу, което може да увеличи импулса надолу. Макар и в посока нагоре, максимумът от миналата седмица от около 10 400 долара остава таванът.

BTC USDT диаграмаBTC / USDT дневна графика. Източник: OKEx; Tradingview


ETH / USDT – биковете се уморяват

Корекция може да бъде на път за ETH / USDT, тъй като биковете изглежда се уморяват и мечките може скоро да поемат властта. Въпреки многобройните опити за пробив над $ 250, той остава силна съпротива за ETH и множество индикатори на импулса също намекват за краткосрочна корекция. Индикаторът MOM доведе до мечешки разминаване, докато MACD се стеснява.

Недостатъкът е, че 78,6-процентовата корекция на Фибоначи близо 223 долара може да бъде първото ниво за гледане. След това може да видим допълнителна корекция към $ 210. От друга страна, ако подкрепата на $ 250 бъде потвърдена, това може да положи основата за тестване на февруарския връх от $ 288, въпреки че изглежда малко вероятно в краткосрочен план.

ETH USDT ежедневноETHUSDT дневна графика. Източник: OKEx; Tradingview

LTC / USDT – направете го или го прекъснете?

LTC / USDT се търгуваше настрани след поредния неуспешен опит за пробив на нивото от $ 50 миналата седмица. Седмата по големина криптовалута може да се нуждае от непосредствен отскок, преди мечките да поемат властта.

Понастоящем цената лежи върху средната линия на лентите на Болинджър и преминаването към дъното може да подкрепи случая за обръщане. RSI също почива на подкрепата на скорошния канал и пробивът може да подкопае положителния импулс.

Като минус, $ 44 може да бъде първото ниво за гледане, последвано от $ 41.

LTC USDT ежедневноLTC / USDT дневна графика. Източник: OKEx; Tradingview

TRX / USDT – може да се дължи корекция

Техническите индикатори предполагат, че TRX / USDT може да остане свръхзакупен и корекцията може да тласне цената обратно към по-ниската подкрепа на канала.

RSI флиртува със свръхкупената зона през последните няколко дни, докато Williams% R остана над -20%. И двете показания показват, че двойката е свръхкупена, а мечовият кросоувър Stochastic потвърждава сигнала. $ 0,01620 остава ниво за гледане.

TRX USDT ежедневноTRXUSDT дневна графика. Източник: OKEx; Tradingview

KNC / USDT – вероятно ще тества съпротивителна подкрепа след пробив

KNC / USDT е един от най-добре представящите се алткойни на платформата за търговия OKEx във вторник, нараствайки с над 16 процента.

Скокът доведе до пробив от скорошния модел на триъгълника и също така изтласка цената по-нататък в зоната на свръхкупност, както RSI и William% R потвърждават.

Въпреки че двойката изглежда прекупена, тя може да не претърпи неизбежна ценова корекция. KNC вероятно първо ще тества района между $ 0.753 до $ 0.757, за да види дали може да се превърне от съпротива в ниво на подкрепа.

Обемът на търговията обаче може да притесни биковете, тъй като отразява мече отклонение от цената.

KNC USDT ежедневноДневна графика на KNCUSDT. Източник: OKEx; Tradingview

Отказ от отговорност: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търговията с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map