Крипто пазарите изпадат в паника, шансовете за корекция се увеличават: Крипто пазарът ежедневно

Крипто пазарите видяха опустошителни спадове от четвъртък, 12 март, и продължиха да се спускат за една нощ.

Цената на биткойн (BTC) спадна от около 7300 $ до под 6000 $ в рамките на около час в четвъртък, падайки до под $ 4000 в ранните часове на 13 март.

Към петък сутринта BTC се стабилизира донякъде в диапазона от 5000 долара, като през последните 24 часа все още спадна с почти 15%.

Ether (ETH) също отчете внезапен спад вчера, губейки силата си от $ 200 и падайки под $ 100 за една нощ. По време на пресата втората по големина криптовалута се е възстановила до известна степен и е намаляла с относително лек 6%, за да търгува около 130 долара. 

BTC / USD вечен суап

1H диаграма BTC / USD Данни за вечен суап. Сус: okex.com

След дъмпинга до 3800 долара – 50 процента спад в стойността от началото на седмицата – снощи, цената на биткойните най-накрая се стабилизира и отново се върна до диапазона от 5000 долара. Сега краткосрочните позиции за съпротива са на ниво от 5 570 и 6 680 долара.

На теория тенденцията трябва да се коригира след голям краткосрочен спад. Въпреки че текущото състояние е свръхпродадено, то все още може да се запази, ако пазарната паника не бъде усвоена през уикенда.

Диаграмата за обем на биткойн показва намаляване на продажбите на средства. Тенденцията обаче може да се обърне неочаквано – както при сметището снощи. Сега е важно да изчакате по-дълъг период, за да можете да прецените дали тенденцията ще се стабилизира или не.

Преди двете линии на MACD (Mover Average Convergence Divergence) да преминат нулевата линия, рискът от по-нататъшно падане на цената винаги ще съществува. 

Търговците показват песимизъм, най-ниската цена може да бъде дори по-ниска

1D диаграма BTC / USD Непрекъснати суап данни. Сус: okex.com

BTC беше засегнат от продължаващото отслабване на основите вчера. След като монетата се плъзна под нивото на поддръжка от 7000 долара, тя не спря и продължи да освобождава обема на продажбите. В рамките на няколко часа цената падна обратно до около $ 4000 и сега за кратко се стабилизира на $ 5000.

Анализаторите на OKEx смятат, че въпреки че цената тази седмица показа слаб модел след неуспеха да се тества устойчивостта от 8 000 долара, все още рядко се наблюдава спад от близо 40% в рамките на един ден.

Този краткосрочен спад на водопада често се дължи на паника в резултат на огнището. Що се отнася до настоящата ситуация, признакът, че спадът ще спре, все още не е очевиден. „Долните“ фондове на часово ниво са ограничени, което доказва, че повечето инвеститори все още очакват по-лошо в бъдеще и желанието им да купуват не е силно.

В краткосрочен план препоръчваме да се обърне внимание дали цената може да достигне ново дъно. Ако падне под $ 3800, може да продължи да тества долната зона в началото на 2019 г. Стабилната страна, която се появява на дневното ниво, може да образува дъно и след това да се отскочи. Тъй като настроенията на пазара все още не са се стабилизирали, все още има съществен риск.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: 5570 $       
 • Средносрочна съпротива: $ 6 680
 • Краткосрочна поддръжка: $ 4,590
 • Средносрочна поддръжка: $ 3 800

ETH / USD вечен суап

1H ETH / USD вечни суап данни. Източник: okex.com

ETH падна под $ 100 вчера и беше близо до историческото дъно от $ 80. Биковете бързо се попълниха и изтеглиха цената обратно над 120 долара. По време на пресата монетата следва възходяща тенденция, търгувайки малко над 130 долара.

Има силна съпротива около $ 145. Активните продажби показаха очевидно свиване. Ако цената не се пробие под $ 100, вероятността за влизане в тенденция на консолидация е висока.

Анализаторите на OKEx напомнят на инвеститорите, че ако търговските дейности могат да се задържат на ниско ниво през следващите няколко дни, това е сигнал за спирането на сметището – стабилизирането само за няколко часа или дори на ден не може да гарантира, че мечият период е приключил.

Това е добър шанс да влезете в малка къса позиция, ако цената продължи да не успее да тества $ 145, като същевременно зададете безопасна стоп-загуба около $ 150. Прекъсването на $ 145 може да означава влизане в дълга позиция, ако първото обратно извикване се стабилизира върху нея.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 150
 • Средносрочна съпротива: $ 145
 • Краткосрочна поддръжка: $ 94
 • Средносрочна поддръжка: $ 86

Избор на търговеца: TRX / USD Perpetual Swap

4H TRX / USD вечни суап данни. Източник: okex.com

TRX създаде нов минимум около $ 0,006 и сега временно се възстановява до $ 0,01.

Първото ефективно ниво на съпротива е близо $ 0,01080, тъй като е относително слабо. Прекъсването на тази позиция не може да гарантира нищо, но покачването обратно до $ 0,01200 е стабилизиращ сигнал.

С намаляването на обема на търговията е трудно да падне под предишното дъно. Повече средства вероятно ще изградят позиции тук, тъй като новото дъно ще бъде подходяща цена за манталитет.

MACD показва, че a златен кръст ще се формира през следващите няколко часа. Това е добър сигнал за биковете, но инвеститорите трябва да се фокусират повече върху съпротивата нагоре – рискът от падане все още ще съществува, ако решаващата цена е нечуплива.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 0,01080
 • Средносрочна съпротива: $ 0,01200
 • Краткосрочна поддръжка: $ 0,0081
 • Средносрочна поддръжка: $ 0,068

Следвайте OKEx на:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner