Корелацията Bitcoin-SPX може да застраши възстановяването на Bitcoin: Технически вторник

Накратко

  • Пазарите на криптовалути бяха най-вече на зелено във вторник, тъй като цените на BTC постепенно се върнаха до нивата от 9 100 долара.
  • Данните показват, че корелацията между BTC и SPX отново се увеличава, което може да бъде подновена загриженост за крипто трейдърите.
  • Токените DeFi са забелязали забележителни ценови действия, като KNC скочи с повече от 8%.

Преглед на пазара

Криптовалутните пазари се възстановяваха много бавно в Азия във вторник, след като цената на биткойн (BTC) за кратко докосна нивата от 8 800 долара през уикенда. Докато цената на BTC се възстанови до площта от 9 100 долара в ранната сесия, обемите бяха значително по-ниски. Отскокът също така върна BTC към обхвата на търговия, където прекара по-голямата част от изминалия месец.

Междувременно корелациите между SPX и BTC може да са нова загриженост за търговците. Данните от The Block Research показват, че връзката между двамата се е върнала до нивата от март, около 0,31. Въпреки че показанията все още са сравнително ниски в сравнение с нивата от април, нарастващият брой нови случаи на COVID-19 в ключови щати на САЩ нараства загрижеността за пазарите на акции. Като се има предвид неотдавнашната корелация, ръководената от COVID корекция в SPX може бързо да се развихри през пазарите на криптовалути.

Корелацията на подвижния SPX / BTC 1M се възстанови. Източник: The Block Research

От друга страна, пазарите на BTC опции изглежда отразяват пазарните настроения с леко пристрастие към положителната страна. Данните от изкривяване показват, че съотношението BTC Put / Call остава в зоната между 0,40 и 0,49 през юни, което означава, че по-малко от половината от общите опции, отворени за интерес, са били в путове. Въпреки че съотношението постепенно се увеличава, текущото отчитане все още е значително по-ниско от периодите преди / след половината. Заслужава да се отбележи, че самото съотношение не показва цялостната картина на пазарите на опции – можете да разгледате повече данни в раздела OKEx Options Trading Data.

Съотношение BTC Put / Call. Източник: Косо

На други места пространството на altcoin беше смесена чанта във вторник, като Bitcoin SV (BSV) и Dogecoin (DOGE) бяха малко на червено, докато Ether (ETH) и Litecoin (LTC) спечелиха около 1%. Токените DeFi са забелязали значителна ценова активност, като Kyber Network (KNC) нараства с над 8% след Новини че е добавен като опция за обезпечение в платформата за заем DAI на Maker.

Анализ на цените

BTC / USDT – 50d-MA ключово ниво за бикове

В последното ни издание на „Технически вторник“ подчертахме вероятността BTC / USDT да преразгледа едногодишната линия на тенденция за съпротива, насочена към подкрепа, близо до 8 850 долара – подкрепата в тази област вече е потвърдена отново.

Положителният импулс леко се засили със стохастичното производство на бичи кросоувър. Въпреки това RSI остава относително равен, което показва, че биковете все още не са в пълен контрол.

Въпреки че едногодишната подкрепа на линията на тренд е потвърдена отново, BTC все още се търгува под линията на подкрепа от предишния модел на триъгълника.

50-дневната плъзгаща се средна близо 9 400 долара остава ключово ниво за наблюдение на бикове от BTC. Възстановяването на цената на това ниво може да постави основата за реално обръщане на тенденцията, което позволява на Биткойн да тества отново нивата от 10 000 долара.

В посока надолу, потвърдената едногодишна тенденция на подкрепа за устойчивост от 8 700 до 8 800 долара остава активна.

BTC / USDT 50d-MA на фокус. Източник: OKEx, TradingView

ETH / USDT – Носи контрол?

ETH / USDT се оттегли до 78,6% Фибоначи корекция близо 223 долара. Подкрепата на такива нива изглежда първоначално потвърдена, но това не означава, че от тук ще се види обрат.

Индикаторите на инерцията показват, че ETH мечките са останали под контрол, като OBV остава в скорошния низходящ канал, а MACD вероятно няма да произведе бичи кросоувър в краткосрочен план.

Въпреки че изглежда възходящ кросоувър в процес на създаване на стохастиката, няма достатъчно доказателства, които да покажат, че обръщане на тенденцията може да се случи скоро.

Долната опора на предишния модел на триъгълник в близост до $ 238 до $ 240 сега вероятно ще се превърне в зона на съпротива, докато най-ниското ниво от $ 215 е активно в посока надолу.

Мечките продължават да контролират ETH / USDT. Източник: OKEx, TradingView

LTC / USDT – Изграждане към обрат?

LTC / USDT до голяма степен се търгуваше в тесни граници през последните три месеца, като бавно пълзеше към долната подкрепа на канала.

Индикаторите сега отразяват натрупването на положителен импулс, като MOM формира ежедневен възходящ канал през последните две седмици, а стохастичният формира дъно наскоро. RSI обаче все още не е потвърдил това разминаване.

Неотдавнашната низходяща линия на тенденции, около $ 41 – $ 42, може да бъде ключово ниво за биковете, които да наблюдават. Преминаването нагоре от тази тенденция може да постави началото на $ 50, докато $ 39 остава нивото, което трябва да наблюдавате отдолу.

Време е да промените посоката в LTC / USDT? Източник: OKEx, TradingView

KNC / USDT – Още един флаг входящ?

KNC / USDT е един от най-добрите алт изпълнители във вторник. Двамата създадоха два бичи флага през последните два месеца. Възможността за трети флаг е жива, но индикаторите показват, че двойката може да се нуждае от допълнителна консолидация първо.

Междувременно лентите на Болинджър отново се стесняват, сигнализирайки, че нестабилността на цените може да се повиши скоро. Виждали сме подобни импулсни модели, които се развиват в RSI и MACD – и ако историята се повтори, пазарите могат да видят трети бичи флаг след консолидацията.

Най-ниското ниво от неделя от $ 0,9922 може да бъде долното ниво за гледане, докато $ 1,3 може да бъде горната зона, върху която да се съсредоточите.

Два флага, виждани в дневната графика на KNC / USDT. Източник: OKEx, TradingView

ADA / USDT – Възможности за търговия с обхват?

ADA / USDT се движи по възходящ канал от средата на март и двойката се приближава към по-ниската подкрепа на канала през последните дни.

Индикаторите на инерцията показват обнадеждаващи знаци, като RSI произвежда някои по-високи минимуми, а MACD произвежда бичи кросоувър. Тези сигнали могат да подкрепят случая за повторно тестване на устойчивостта на канала нагоре в близост до $ 0.105.

Стискането на Bollinger Bands също предполага, че скоро може да се види потенциален пробив. Изглежда, че двойката е намерила валидна поддръжка на 78,6% Fibonacci Retracement близо до 0,0726 долара, което може да е долната зона за гледане.

ADA / USDT на ежедневен възходящ канал. Източник: OKEx, TradingView

Отказ от отговорност: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner