Конфликтът между САЩ и Китай оказва натиск върху рисковите активи – Crypto Market Daily

Рисковите активи обикновено са намалели през последните 24 часа поради ескалиращ конфликт между САЩ и Китай. След като първият поиска от втория да затвори генералното си консулство във Хюстън във вторник, Китай обяви в петък контрамерка, като нареди на САЩ да затвори консулството си в Ченгду.

Американските акции затвориха в четвъртък, главно поради спада на технологичните запаси. Nasdaq Composite Index падна с 244,71 пункта, или 2,2%, докато S&P 500 спадна с 40,36 пункта, или 1,23%. Трите основни индекса на китайския фондов пазар се сринаха колективно тази сутрин, като индексът Shanghai Composite се понижи с близо 4% – губейки марката от 3200 точки.

Междувременно цената на фючърсите на златото се доближава до най-високата си досега. Цената на августовските фючърси на Нюйоркската стокова борса се повиши с $ 24.90, или 1.3%, за да затвори на $ 1890 за унция. От месечната графика цената на златото е излязла от бичи потенциален модел на чаша и дръжка. Следващото ниво на съпротива може да бъде историческият връх от $ 1923.

Междувременно биткойнът не успя да продължи своя ръст и започна да отстъпва, след като достигна максимума от $ 9,678, според цената на индекса OKEx BTC. Ether (ETH), от друга страна, нарасна с още 3,14% поради оптимизма около крайната тестова мрежа на ETH 2.0.

Общата пазарна капитализация на криптовалутите остана на 289 милиарда долара. По същия начин, доминирането на Биткойн остава непроменено, според данни от CoinGecko.

Други криптовалути с голяма капитализация също навлязоха във фаза на отдръпване, като Bitcoin Cash (BCH) и EOS спаднаха съответно с 1,57% и 2,27%. ChainLink (LINK) не успя да сломи съпротивата от $ 8.00 и се върна на нивото от $ 7.70. Algorand (ALGO) е намалял с огромни 6.8% през последните 24 часа.

OKEx Token Index Board от 8:00 ч. UTC. Източник: OKEx

Общият отворен интерес за фючърси на BTC се е увеличил с още 0,57% до 4,5 млрд. Долара на основните борси, като OKEx притежава 910 млн. Долара на позиции. Продължаващият ръст на отворения интерес предизвиква нервност на пазара на криптовалути, тъй като историческите данни показват, че той обикновено завършва със срив, когато отвореният интерес е прекалено голям.

Борсови БТК фючърси отворена лихва (милиарда долара). Източник: изкривяване

Нови обяви в OKEx

Две горещи токени DeFi вече са изброени на OKEx.

Балансовите депозити (BAL) са активни от 7:00 ч. UTC днес. Спот търговията за BAL / USDT и BAL / BTC ще бъде достъпна в 2:00 ч. UTC. Алткойнът е нараснал с повече от 30% през последните седем дни.

Освен това протоколът за ликвидност на деривати Synthetix (SNX) отвори спот търговия срещу BTC и USDT в 7:00 сутринта UTC днес. SNX е нараснал с около 75% през последния месец, но през последната седмица не са настъпили допълнителни печалби.

Топ печеливши и губещи

  • DGB / USDT + 9,88%
  • ZEN / USDT + 9,32%
  • NULS / USDT + 6,34%
  • AERGO / USDT -9,28%
  • MITH / USDT -9,96%
  • BNT / USDT -10,58%

Алткоините с малка капачка не са се развихрили особено през последните 24 часа. Най-големият ръст беше DigiByte (DGB) – с още 9,88%, след като вчера нарасна с 11,55%.

Horizen (ZEN) и NULS са се увеличили съответно с 9,32% и 6,34%.

Най-големият губещ днес е DeFi жетонът Bancor (BNT). Той е спаднал с 10,58% и изтри печалбите си от тази седмица.

BTC технически анализ

Наблюдавахме продължаваща меча дивергенция на почасовия индекс на относителната сила, което оказва голям натиск върху поредното движение нагоре. Цената на BTC е във фаза на корекция през последните няколко часа, но все още е над 60-часовата си плъзгаща се средна стойност.

60-часовата пълзяща средна стойност е праг в днешната търговия. Пробивът под това ниво може да предизвика разпродажба. Средносрочният праг е около 9 420 долара.

Ако цената на BTC може да се стабилизира днес, има шанс за нов тест на нивата на налягане от $ 9 700 и $ 9 800 през уикенда.

За допълнителни данни за търговия с BTC търговците могат да разгледат статията на OKEx Insight’s Futures Friday, публикувана по-рано днес.

OKEx BTC Perpetual Swap 1h диаграма. Източник: OKEx, TradingView

Технически анализ на ETH

ETH е в бичи модел, излизайки от двумесечна консолидация тази седмица. Прагът в рамките на деня може да бъде преместен до $ 266, но ETH има потенциал да образува поредното мече отклонение по почасовия RSI индикатор.

OKEx ETH Постоянен суап 1h диаграма. Източник: OKEx, TradingView

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции, оригинални изследвания & подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner