Коефициентът на маржин кредитиране се изкачва до най-високата точка от средата на март Крах: Фючърси в петък

Фючърси в петък е седмичен преглед на тримесечните биткойн фючърси на OKEx.

През последните седем дни цената на биткойн (BTC) беше разделена на два различни диапазона за търговия. На 6 април той проби предишното си ниво на съпротива от 7100 долара за цената на тримесечните фючърси на BTC на OKEx, след рязкото нарастване на американските акции.

Биткойн работи в тесната зона за консолидация от 7 100 до 7500 долара през последните четири дни, но спадът в обемите на търговия все още е проблем за биковете.

Разглеждайки данните за търговия с OKEx, можем да намерим повече пазарни сигнали. Настроенията на къси продажби намаляват от 6 април, тъй като тримесечните фючърси продължават да показват положителни премии.

Също така коефициентът на маржин кредитиране се е повишил до 0,76, най-високият му показател от катастрофата в средата на март, което ясно показва умората от страстта към късите продажби в краткосрочен план.

Тримесечни фючърси на OKEx BTC (BTCUSD0626) Часова диаграма. Източник: OKEx

Отчитане на данни за търговия с OKEx

Посетете страницата с данни за търговия на OKEx, за да разгледате повече показатели.

BTC дълго / късо съотношение

Съотношението BTC Long / Short остава в диапазона от 0,8 до 1,07. Миналото уикенд беше за кратко над 1.0, рядко явление след катастрофата на 12 март, което показва възстановяване на доверието на пазара. Сега коефициентът е около 0.9, нормален брой, когато търговията с BTC е в диапазон на консолидация.

Време за събиране на данни: 4/3 00:00 ч. До 4/10 00:00 ч. (UTC)

Съотношението дълги / къси показва съотношението на общия брой потребители, отварящи дълги позиции спрямо отваряне на къси позиции за определен период от време. Съотношението се съставя от всички фючърси и вечни суапове. Дългата / късата страна на потребителя се определя от нетната му позиция в BTC.

На пазара на деривати, когато има отворена дълга позиция, трябва да има и отворена къса позиция, за да се балансира. Общият брой дълги позиции трябва да бъде равен на общия брой къси позиции. Когато съотношението е ниско, това показва, че повече хора държат къси панталони.

BTC основа

BTC Basis се покачи бързо до около $ 60, след като цената на биткойна проби през $ 7100 съпротива на 6 април. Положителната премия съществува от четири дни, отразявайки засилване на доверието на пазара. В момента тримесечните фючърси показват премия от $ 45.


Време за събиране на данни: 4/3 00:00 ч. До 4/10 00:00 ч. (UTC)

Този показател показва тримесечната фючърсна цена, цената на спот индекса, както и основната разлика. Базата на определено време се равнява на тримесечната фючърсна цена минус цената на спот индекса.

Цената на фючърсите отразява очакванията на търговците за цената на базовия актив, в този случай биткойн. Когато основата е положителна, това показва, че пазарът е оптимист. Когато основата е отрицателна, това показва, че общият пазар е песимистичен. Основата на тримесечните фючърси може по-добре да показва дългосрочната пазарна тенденция. Когато основата е висока (или положителна, или отрицателна), това означава, че има повече място за арбитраж.

Отворена лихва и обем на търговията

Отворената лихва (OI) нараства бавно, от 4,02 милиарда договора от миналия петък до текущи 4,69 милиарда договора (1 договор = 10 долара). Периодите на интензивна търговия бяха в понеделник, 6 април, и четвъртък, 9 април, придружени от натрупване на OI.

Въпреки че текущият OI все още е много по-нисък от февруарския си връх от 12,3 милиарда договора, OKEx надмина Bitmex в BTC OI в средата на седмицата, според доставчика на данни Косо. OKEx публикува 0,62 млрд. Долара в OI срещу 0,60 млрд. Долара на Bitmex.

Време за събиране на данни: 4/3 00:00 ч. До 4/10 00:00 ч. (UTC)

Отвореният лихвен процент е общият брой неизплатени фючърси / суапове. Обемът на търговията е общият обем на търговията с фючърси и вечни суапове за определен период от време.

Ако има 2000 дълги договора и 2000 отворени къси договора, отворената лихва ще бъде 2000. Ако обемът на търговията скочи и отворената лихва намалее за кратък период от време, това може да означава, че много позиции са затворени или са били принудени да се ликвидират. Ако както обемът на търговията, така и отворената лихва се увеличат, това показва, че са отворени много позиции.

Коефициент на заем на марж BTC

През последните седем дни коефициентът на маржин кредитиране на BTC се е повишил от най-ниското ниво от 3 април от 0,4 до сегашното ниво от 0,76. Заслужава да се отбележи, че 0,76 е най-високата цифра от катастрофата в средата на март, което ясно показва умората от късите продажби.

Време за събиране на данни: 4/3 00:00 ч. До 4/10 00:00 ч. (UTC)

Коефициентът на маржин кредитиране е данните за спот пазарна търговия, показващи съотношението между потребителите, заели USDT спрямо заемите BTC в USDT стойност за даден период. Това съотношение също помага на търговците да разгледат настроенията на пазара. Обикновено търговците, заемащи USDT, имат за цел да купят BTC, а заемащите BTC имат за цел да скъсят основната монета.

Когато коефициентът на маржин заеми е висок, това показва, че пазарът е възходящ. Когато коефициентът на маржин заеми е нисък, това показва, че пазарът е мечи. Екстремните цифри на това съотношение в исторически план показват обратното време.

Прозрения на търговците

Роби, инвестиционен анализатор на OKEx

Настроенията на пазара се затоплят, но трябва да внимаваме с оптимизма на инвеститорите на дребно, които често са в обратна посока на пазара. Не видях голямо подобрение от фундаментална гледна точка. И липсата на рали в обем често завършва със забележимо отстъпление на цените.

Спад под $ 7,050 може допълнително да изтласка цената обратно към ценната зона за подкрепа близо до $ 6700. Ако цената все още може да се задържи над 7100 долара, може да видим нов тласък към 8000 долара.

Xuanhaimmoer, TradingView Автор

Пазарът е предпазлив, когато се опитва да надмине прага от 7300 – 7400 долара. Биковете се опитват да пресекат съпротивата, но започват да се формират признаци на слабост. Мечките ще се появят по всяко време, когато има рязка продажба до 7 000 долара. Ако тази област бъде счупена, биковете ще трябва да преосмислят силата си, мечките ще премажат.

Цената на биткойн ще бъде свидетел на голям спад, ако не може да се задържи над психологическата цена от 7000 долара. И целевата точка на цената, ако се случи разпродажба, ще бъде 6500 долара. Ако биковете успешно защитят целта на 7000 долара, цената вероятно ще достигне 7600-7900 долара.

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map