Как да търгувате с опции: Реален случай на пазара на BTC

Да вземем пример за пазара на BTC на 17 декември 2019 г .:

Да кажем, че вярваме, че мечият тренд на пазара на BTC, продължил през последните няколко месеца, ще продължи. Търговците може да се окажат кратки като основна стратегия за търговия, вместо да продължават. Въпреки че краткосрочните / средносрочните пристрастия на BTC остават недостатъци, все още има малко доказателства, показващи, че корекцията от ноември ще бъде повторена в този момент, а 6400 нива изглеждат добра подкрепа за сега.

Как да търгувате с опции за банкомат (на пари)?

Тъй като очакваме низходящ тренд на BTC за кратко / средно, ето една проста стратегия, която можем да изпълним в нашата симулация за търговия с опции OKEx:

1. Продайте опция за повикване на банкомат. Пазарът на 17-ти все още е слаб и отскокът е по-малък от очакваното, така че продайте опцията в деня на упражнението и спечелете възвръщаемостта.

2. Като алтернатива можем да закупим опция за пускане на банкомат. Когато пазарът днес е все още мечи и се очаква по-нататъшен спад, увеличаването на вътрешната стойност на опцията ще покрие намаляването на стойността във времето. Цената на тази опция ще се увеличи съответно. По този начин, независимо дали го продаваме директно на по-висока цена или изчакваме до деня на упражнението, можем да спечелим от него.

Какви са опциите за банкомати?

At-the-money (ATM) означава, че цената на удара на опцията е идентична или много близка до цената на базовия актив, независимо от кол или пут.

По-долу е страницата за симулация на търговия с опции OKEx, която показва информацията за опцията за банкомат, включително:

Червено поле: Дата на упражняване на опциите, което означава период на изтичане на договора. Датата на упражнението, показана на екранната снимка, е този петък в 08:00 ч. (UTC)

Зелена кутия: Името на опцията. Първата част се отнася до основния продукт на опцията, „TBTCUSD“ означава виртуалната BTC, използвана в симулация на търговия. На пазара на живо това ще бъде BTCUSD, което означава биткойн. Във 2-ра част „191213“ се отнася до датата на упражняване – 13 декември 2019 г. Тя е същата като информацията, предоставена в червеното поле. В третата част „7000“ се отнася до цената на стачката, която се използва за сравнение с основната цена и за изчисляване на доходността и цената на принудителна ликвидация. В 4-та част „C“ (Call) означава опция за повикване. Ако е P (Put), това означава пут опция.

Синя кутия: Книга за поръчки. Подобно на фючърсите, червената част показва продажната цена, зелената част показва покупната цена. Дясната страна е броят на опциите.

Жълто поле: Показатели на опциите. Първият ред показва най-важната част: спот индекс и маркова цена. Индексът пряко влияе върху покупката & продажна цена на опцията. Когато изчислявате възвръщаемостта на датата на изтичане, трябва да сравните индекса и цената на удара, за да изчислите своята възвръщаемост и пазарната цена на BTC спота след принудителна ликвидация. Тук трябва да се съсредоточим върху цената на марката. Цената на марката, изчислена от системния алгоритъм на платформата, е относително справедлива цена на опциите, която се променя в реално време.


Защо трябва да се фокусираме върху цената на марката?

Установихме, че на пазара за симулация на търговия има значително разпределение между пазарната цена и цената на марката, което означава, че когато стойността на даден актив е 5 щатски долара, пазарната цена може да достигне до 15 долара, когато придобие свръх. Понастоящем най-добрият начин за търговия е да се продаде активът на пазарна цена, вместо да се купува.

Да вземем друг пример от историята на пазара на BTC.

Обратно към 15 декември видяхме, че индикаторите за обем и импулс на търговията не са силни и пазарът ще се колебае в краткосрочен план. Ние вярваме, че търговците не бива да използват дълго биткойн, освен ако цената му не надхвърли 7300.

Как да търгувате с опции за OTM (без пари)?

Ако пазарът е слаб и се колебае много, можете да изберете една от следните прости стратегии за търговия:

1. Продайте опция за повикване на OTM. Ако на пазара няма много трептения (няма енергично движение на цените), продайте опцията в деня на упражнението и получете пари.

2. Продайте опция за пускане на OTM. Ако цената не спадне толкова, колкото се очаква, и стойността на времето се консумира бързо, опционната цена ще бъде по-ниска. Дали да закупите актива на по-ниска цена, за да възстановите загубата, или да изчакате до изтичане на срока на годност, когато стойността на опцията стане нула, можете да спечелите от нея.

3. Ето малко усъвършенствана стратегия: комбинирайте стратегии 1 и 2. По този начин можете да удвоите възвръщаемостта без много рискове.

Какви са опциите за OTM?

За опция за кол на OTM (извън парите) това означава, когато основната цена е по-ниска от цената на стачка. За опция за пускане на OTM това означава, че основната цена е по-висока от цената на стачка. По-просто казано, опциите за OTM се отнасят до ситуацията, когато цената не е достатъчно висока или достатъчно ниска, за да отговори на цената на стачката.

Подобно на горното, на страницата за симулация на търговия с опции OKEx, тя показва информацията за последните опции за банкомати. За да намерите опциите за OTM, щракнете върху „All-Weekly“ и ще се покажат всички опции за седмицата:

По това време цената на BTC е около 7050. Според дефиницията опциите за кол OTM са тези, чиито стачки са по-високи от 7000, а пут опциите OTM са тези, чиито стачки са по-ниски от 7000 (Тъй като опцията с ударна цена от 7000 е най-близо до 7050, тук се разглежда като опция за банкомат), които са двете части, закръглени в червено на фигурата по-горе.

И така, коя опция за OTM трябва да изберете? Ето съветът: помислете за лоста на опциите. Първо щракнете върху „Настройки на списъка“ в горния десен ъгъл, след това поставете отметка в квадратчето „Leverage“ и щракнете върху потвърждение. Можете да видите лоста на всяка опция на страницата, както е показано в синия кръг на фигурата по-горе.

Моля, имайте предвид, че опциите са различни от фючърсите и вечния суап. Търговията с опции не включва ливъридж и потребителите не могат да избират нивото на лоста. Това е просто груба стойност, дадена от системата въз основа на изчисляване на разходите.

Ако се вгледате по-отблизо, ще откриете, че за опция кол, колкото по-голяма е цената на стачка, толкова по-висок е ливъриджът – изключения за последните няколко ливъриджа, които остават на 2000x, тъй като цените им са малки.

Ливъриджът ви позволява да вземете предвид и други фактори освен цените на стачка. Можете също така да се обърнете към нивата на ливъридж на договорите, за да разгледате свързаните рискове и колко средства трябва да вложите в търговията с опции.

И накрая, моля, имайте предвид, че коефициентът на ливъридж е право пропорционален на риска – колкото по-висок е коефициентът на ливъридж, толкова по-малка е вероятността за упражняване. Въпреки че вашият принос е по-малък, рискът от загуба на всички инвестирани средства също е по-висок.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map