Илон Мъск споменава, че биткойнът възвръща пазара с нов интерес на дребно

Фючърси в петък е седмичен преглед на тримесечните биткойн фючърси на OKEx.

В петък технологичният предприемач, инвеститор и най-богатият човек в света, Илон Мъск, актуализира своите Twitter био с думата #Bitcoin. Тъй като пазарът възприема това като бичи знак, биткойн незабавно вдига 15% в отговор, пробивайки деколтето на предишния модел с двойно дъно и опитвайки се да преодолее съпротивата от 38 000 долара.

Поглеждайки назад към последните седем дни, Биткойн показа слаба ефективност, тествайки два пъти поддръжката от 30 000 USDT, на 22 януари и 27 януари. Премията на тримесечния договор също е спаднала до нивото от 500 USDT до момента което показва липса на доверие на пазара. Въпреки това настроението срещу установяването, водено от Залози на Уолстрийт разтърси пазарите тази седмица.

Първо Dogecoin (DOGE) скочи с повече от 1000% само за един ден, а след това Bitcoin бе изтеглен с 15% за един час. Търговците ще направят добре да преразгледат предишни стратегии и да планират тези нови разработки.

Премията за тримесечните фючърси на BTC също скочи бързо до 1200 щатски долара, или 3,4%, днес, което показва, че пазарът възвърна възходящото си доверие. Отвореният интерес на BTC към OKEx също се върна над 2 милиарда долара, потвърждавайки, че е започнал нов кръг от дълго-късата битка.

Степента на финансиране на вечните суапове също беше увеличена до 0,1% тази сутрин, което показва, че има инвеститори на дребно, които са силно привлечени да преследват това рали.

По време на писането на документа, тримесечният договор BTCUSD0326 – изтичащ в края на март – се търгува на 36 500 USDT нива с премия от 1 200 USDT, или 3,4%, над индексната цена. 

Тримесечни фючърси на OKEx BTC (BTCUSD0326), от 10:00 ч. UTC на 29 януари. Източник: OKEx, TradingView

Отчитане на данни за търговия с OKEx

Посетете страницата с данни за търговия на OKEx, за да разгледате повече показатели. 

BTC дълго / кратко съотношение

Движението на съотношението дълъг / къс тази седмица беше почти идентично с цените, което показва, че инвеститорите на дребно нямат ясна представа как ще се движи пазарът. Но това, което е ясно е, че съотношението дълги / къси падна много бързо по време на спада в сряда, което показва, че много бикове са променили мнението си по това време. Този кратък капан може да е накарал много търговци да отворят нови шорти на по-ниски ценови нива.

Време за събиране на данни: 1/22 10:00 ч. UTC до 1/29 10:00 ч. UTC


Съотношението дълги / къси сравнява общия брой потребители, отварящи дълги позиции, спрямо тези, които отварят къси позиции. Съотношението се съставя от всички фючърси и вечни суапове, а дългата / късата страна на потребителя се определя от нетната му позиция в BTC.

На пазара на деривативи, когато се отвори дълга позиция, тя се балансира от къса позиция. Общият брой дълги позиции трябва да бъде равен на общия брой къси позиции. Когато съотношението е ниско, това показва, че повече хора държат къси панталони.

BTC основа

Премията за тримесечния договор се понижи много забележимо по време на спада в сряда, достигайки едва 500 USDT. Това напълно илюстрира липсата на доверие на биковете по това време.

През последните няколко часа тримесечната договорна премия беше изместена над 1200 USDT, или 3,4%, там, където беше в края на миналата седмица, и трябва да продължим да следим дали това ниво се запазва. Премия от $ 1000 или повече може да допринесе за укрепване на доверието на пазара.

Време за събиране на данни: 1/22 10:00 ч. UTC до 1/29 10:00 ч. UTC

Този показател показва тримесечната фючърсна цена, цената на спот индекса, както и основната разлика. Базата на определено време се равнява на тримесечната фючърсна цена минус цената на спот индекса.

Цената на фючърсите отразява очакванията на търговците за цената на биткойн. Когато основата е положителна, това показва, че пазарът е бичи. Когато основата е отрицателна, това показва, че пазарът е мечи.

Основата на тримесечните фючърси може по-добре да показва дългосрочната пазарна тенденция. Когато основата е висока (положителна или отрицателна), това означава, че има повече място за арбитраж.

Отворена лихва и обем на търговия

Отвореният лихвен процент е намалял от 2 милиарда долара през седмицата, което показва продължаване на затварянето на къси позиции. По време на вчерашното ценово нарастване обаче отвореният интерес отново се повиши и сега се върна около 2 милиарда долара, като обемът на търговията също експлодира през последните няколко часа.

Време за събиране на данни: 1/22 10:00 ч. UTC до 1/29 10:00 ч. UTC

Отворената лихва е общият брой неизплатени фючърси / суапове, които не са били затворени в даден ден.

Обемът на търговията е общият обем на търговията с фючърси и вечни суапове за определен период от време.

Ако има 2000 дълги договора и 2000 отворени къси договора, отворената лихва ще бъде 2000. Ако обемът на търговията скочи и отворената лихва намалее за кратък период от време, това може да означава, че много позиции са затворени или са били принудени да се ликвидират. Ако както обемът на търговията, така и отворената лихва се увеличат, това показва, че са отворени много позиции.

BTC коефициент на маржин кредитиране

За разлика от съотношението дълъг / къс, търговците на спот ливъридж пазара продължиха да добавят повече лостове по време на спада от седмицата и след това започнаха да затварят след възстановяването на цената. Коефициентът на маржин кредитиране достигна 21 в един момент тази седмица и сега отново е близо 16, което предполага, че някои търговци са взели печалби заедно с възстановяването на цената.

Време за събиране на данни: 1/22 10:00 ч. UTC до 1/29 10:00 ч. UTC

Коефициентът на маржин кредитиране е данните за спот пазарна търговия, показващи съотношението между заемите на USDT спрямо заемите на BTC в USDT стойност за даден период от време. 

Това съотношение също помага на търговците да разгледат настроенията на пазара. Обикновено търговците, заели USDT, имат за цел да купят BTC, а тези, които заемат BTC, целят да го скъсят.

Когато коефициентът на маржин заеми е висок, това показва, че пазарът е възходящ. Когато е ниско, това показва, че пазарът е мечи. Екстремните стойности на това съотношение показват исторически обрати на тенденциите.

Данни за търговеца

Роби, инвестиционен анализатор на OKEx

Бързото покачване през последните няколко часа направи голяма промяна в графиката. Първо, трябва да видим дали биткойн може да прекъсне линията на низходящ тренд, която се формира от началото на януари. Ако не, следващото ниво, което трябва да гледате, е деколтето в модела с двойно дъно, разположено близо до $ 35 000 от индексната цена или 36 000 USDT от тримесечното бъдеще.

Цялостните пазарни настроения обаче са положителни, като в пространството навлизат повече инвеститори на дребно.

Дахузи, Крипто търговец на TradingView

Днешното движение на биткойни е много критично за вторичния пазар. До този момент моделът с двойно дъно е конструиран успешно. От гледна точка на търговеца, в този момент съотношението риск / печалба е по-добре да продължи дълго. Ако обаче цената в крайна сметка се върне, което доведе до провала на модела с двойно дъно, пазарът ще започне да изглежда неперспективен.

Тримесечни фючърси на OKEx BTC (BTCUSD0326), 12ч. Източник: TradingView

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map