Фючърси петък: март 2020 г. беше най-лошият месец за биткойн от ноември 2018 г.

Фючърси в петък е седмичен преглед на тримесечните биткойн фючърси на OKEx – нашият продукт с най-голям обем.

Тъй като последният месец и тримесечие приключват, заслужава да се отбележи, че Bitcoin (BTC) е видял своето най-лошото месечно представяне от ноември 2018 г.. Март 2020 г. също се оказа най-лошото представяне на Биткойн през март за две години.

Водещата криптовалута намалява с 26,56 процента спрямо месеца на тримесечната цена на фючърсите на BTC на OKEx, отбелязвайки третата поредна тримесечна загуба на монетата.

През последните няколко дни Биткойн първо скочи до максимум от 6 932 долара, след което започна отстъпление, определяйки 7-дневно дъно от 5 802 долара на 30 март, преди да достигне нов връх от 7 327 долара само тази сутрин, 3 април. около 6 900 долара по време на пресата.

Тримесечни фючърси на OKEx BTC (BTCUSD0626) Часова диаграма. Източник: OKEx

Отчитане на данни за търговия с OKEx

Посетете данните за търговия на OKEx, за да разгледате повече показатели.

BTC дълго / късо съотношение

През последните седем дни съотношението дълги / къси остава в диапазона от 0,67 до 0,97, като постепенно пада от максимума в петък и сега се движи около 0,96, което означава, че продавачите на къси панталони все още изпреварват дълговете. В сравнение с историческите данни, текущият брой е нисък.

Време за събиране на данни: 3/27 8:00 ч. До 4/3 8:00 ч. Сутринта (UTC)

Съотношението дълги / къси показва съотношението на общия брой потребители, отварящи дълги позиции спрямо отваряне на къси позиции за определен период от време. Съотношението се съставя от всички фючърси и вечни суапове. Дългата / късата страна на потребителя се определя от нетната му позиция в BTC.

На пазара на деривати, когато има отворена дълга позиция, трябва да има и отворена къса позиция, за да се балансира. Общият брой дълги позиции трябва да бъде равен на общия брой къси позиции. Когато съотношението е ниско, това показва, че повече хора държат къси панталони.

BTC основа

През изминалата седмица тримесечната база на фючърсите беше постоянно отрицателна до четвъртък, 2 април. Отрицателната премия се увеличи до над 80 долара през последния уикенд. Отдавна не видяхме положителна премия по тримесечни договори, които в момента показват положителна премия от 20 долара. Този факт е показателен за възстановяване на пазарното доверие.

Време за събиране на данни: 3/27 8:00 до 4/3 8:00 (UTC)


Този показател показва тримесечната бъдеща цена, цената на спот индекса, както и основната разлика. Базата на определено време се равнява на тримесечната фючърсна цена минус цената на спот индекса.

Цената на фючърсите отразява очакванията на търговците за цената на базовия актив, в този случай биткойн. Когато основата е положителна, това показва, че пазарът е оптимист. Когато основата е отрицателна, това показва, че общият пазар е песимистичен. Основата на тримесечните фючърси може по-добре да показва дългосрочната пазарна тенденция. Когато основата е висока (или положителна, или отрицателна), това означава, че има повече място за арбитраж.

Отворена лихва и обем на търговията

Отвореният интерес (OI) се повиши до 4,5 милиарда в събота, 28 март, преди да се понижи до около 4 милиарда. OI остава на нивото от 4,06 милиарда по време на пресата, приблизително същото ниво от миналия петък. Периодите на интензивна търговия бяха в четвъртък и петък, придружени от спад в OI. В сравнение с историческите данни, текущата OI е ниска.

Време за събиране на данни: 3/27 8:00 ч. До 4/3 8:00 ч. Сутринта (UTC)

Отвореният лихвен процент е общият брой неизплатени фючърси / суапове. Обемът на търговията е общият обем на търговията с фючърси и вечни суапове за определен период от време.

Ако има 2000 дълги договора и 2000 къси договора, отворената лихва ще бъде 2000. Ако обемът на търговията скочи и отворената лихва намалее за кратък период от време, това може да означава, че много позиции са затворени или са били принудени да се ликвидират. Ако както обемът на търговията, така и отворената лихва се увеличат, това показва, че са отворени много позиции.

Обем на купувачи / продавачи

През последните седем дни обемът на продажбите (Sell Taker Volume) беше малко по-висок през първите два дни, а активният обем на покупките се появи в четвъртък. Все още можем да видим активен обем на покупки днес, както е показано на графиката по-долу.

Време за събиране на данни: 3/27 8:00 ч. До 4/3 8:00 ч. Сутринта (UTC)

Taker се отнася до сделки, които се изпълняват незабавно, известни също като пазарни поръчки. Това е противоположно на Maker, термин, използван за обозначаване на лимитирани поръчки, когато сделка влиза в книгата с конкретни цени и чака тя да бъде съчетана. 

Обем на купувачите е активният обем на покупките за определен период от време, показващ притока. Обем на продавача: активният обем на продажбите за определен период от време, показващ отлив.

Когато обемът на покупката е голям, това показва, че пазарът е бичи. Когато обемът на продажбите е голям, това показва, че пазарът е мечи. Като цяло търговците на дребно са склонни да правят повече поръчки за вземане. Обемът на покупките и продажбите може да се третира като индикатор за пазарната прогноза от търговците на дребно.

Прозрения на търговците

Xuanhaimmoer, TradingView Автор

Днес, 3 април, все още виждам агресивността на биковете, тъй като цената на биткойн продължава да се увеличава. Вчера зоната с $ 6,950 вероятно отказа биковете, когато се опитаха да отидат твърде далеч. Реакцията на мечките веднага изтласка цената на биткойн обратно до 6 650 долара.

Въпреки това сигналите на големите кадри все още поддържат биковете и днес те продължават да се опитват да се издигнат над психологическата зона от 7 000 долара.

Ако биткойн пресече перфектно и изцяло региона от 7000 долара, цената ще се доближи до целта от 7 500 до 7 900 долара. Но ако мечките потиснат биковете, е много вероятно да видим биткойн на $ 5,800 – $ 6,100.

Роби, инвестиционен анализатор на OKEx

Цената на биткойн се повиши над $ 7000 в четвъртък, но не успя да пробие силното ниво на съпротива от $ 7,200. С много натиск върху продажбите над 7000 долара е лесно да се фалшифицира пробив. Цената на биткойн е тествала $ 7000 три пъти подред, но не е успяла да пробие, така че трябва да избягваме сляпо преследване нагоре.

Но бичият модел в мини-цикъла не е приключил. Продажбата на кратко е опция, когато има явни признаци на мечешки разминаване близо 7 200 долара.

Поглеждайки назад, април има тенденция да бъде положителен месец за възвръщаемост за BTC, което е седем от девет пъти през последните девет години. Наистина е интересно да се види дали Биткойн ще следва този модел тази година.

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map