Данните за фючърсите дават смесени сигнали, тъй като биткойнът следва високорискови активи: Фючърси в петък

Фючърси в петък е седмичен преглед на тримесечните биткойн фючърси на OKEx.

Биткойн (BTC) цената се търгуваше в тесни граници, между $ 9 500 до $ 10 000 през седмицата, преди рязък спад, който в четвъртък достигна $ 9 033, според OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925) цена. Оттогава обаче водещата цифрова валута се е възстановила до 9 400 долара по време на писането.

Големият отстъп вчера беше в съответствие с поведението на световния пазар по отношение на високорисковите активи. С икономическите перспективи, предоставени от Федерален резерв и две милионни случай на коронавирус отчетено в Съединените щати, индексът на волатилност (VIX) отново скочи. VIX се е преместил в исторически план противно на биткойните посока.

Междувременно данните за търговия с OKEx показват смесени сигнали. Премията за тримесечни фючърси от под $ 100 все още показва средносрочна увереност, но съотношението Long / Short под 1.0 и коефициентът на заем под маржа под 2.0 показват, че търговците на дребно са разтоварили своите притежания.

Спадът в отворената лихва (OI) също намеква за някакво взимане на печалба, но търговците може да искат да изчакат и да видят подход, докато пазарът избере посока.

BTC USD диаграмаOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 1D диаграма. Източник: OKEx

Отчитане на данни за търговия на OKEx

Посетете страницата с данни за търговия на OKEx, за да разгледате повече показатели.

BTC дълго / късо съотношение

Съотношението дълъг / къс беше под 1.2 през последните седем дни. След като падна под 1.0 във вторник, той отново се повиши за кратко, но отстъплението в четвъртък намали съотношението до 0.9, което предполага промяна към къси позиции.

Bitcoin Long Short RatioВреме за събиране на данни: 6/5 0:00 ч. До 6/12 г. 6:00 ч. (UTC)

Съотношението дълги / къси сравнява общия брой потребители, отварящи дълги позиции, спрямо тези, които отварят къси позиции. Съотношението се съставя от всички фючърси и вечни суапове, а дългата / късата страна на потребителя се определя от нетната му позиция в BTC.

На пазара на деривативи, когато се отвори дълга позиция, тя се балансира от къса позиция. Това означава, че общият брой дълги позиции трябва да бъде равен на общия брой къси позиции. Когато съотношението е под 1, това показва, че повече хора държат къси панталони и обратно.

BTC основа

Последните двумесечни фючърси стартираха днес, преминавайки от BTCUSD0925 да се BTCUSD1225, и видяхме висока премия от $ 140 по време на старта.

Бъдещето на тримесечния договор е сега BTCUSD0925 вместо BTCUSD0626, и неговата премия е спаднала от около $ 200 в средата на седмицата до по-малко от $ 100 сега. Това обаче все още показва известно доверие сред участниците на пазара в средносрочен план.

BTC основаВреме за събиране на данни: 6/5 0:00 ч. До 6/12 г. 6:00 ч. (UTC)

Този показател показва тримесечната фючърсна цена, цената на спот индекса, както и основната разлика между тях. Базата на определено време се равнява на тримесечната фючърсна цена минус цената на спот индекса.

Цената на фючърсите отразява очакванията на търговците за цената на биткойн. Когато основата е положителна, това показва, че пазарът е бичи. Когато основата е отрицателна, това показва, че пазарът е мечи.

Отворена лихва и обем на търговията

Отворената лихва (OI) достигна своя връх в четвъртък от 6,6 милиона договора (1 договор = 100 долара), но спадна значително до 5,8 милиона договора, тъй като цената спадна. Ходът показва, че някои китове с предварително отворени шорти са затворили позициите си, заедно с големи ликвидации.

Биткойн Отворена лихваВреме за събиране на данни: 6/5 0:00 ч. До 6/12 г. 6:00 ч. (UTC)

Отворената лихва е общият брой неизплатени фючърси / суапове, които не са били затворени в даден ден.

Обемът на търговията е общият обем на търговията с фючърси и вечни суапове за определен период от време.

Ако има 2000 дълги договора и 2000 отворени къси договора, отворената лихва ще бъде 2000. Ако обемът на търговията скочи и отворената лихва намалее за кратък период от време, това може да означава, че много позиции са затворени или са били принудени да се ликвидират. Ако както обемът на търговията, така и отворената лихва се увеличат, това показва, че са отворени много нови позиции.

BTC коефициент на заем на марж

Коефициентът на маржин кредитиране варира значително през седмицата, което предполага, че търговците не са много уверени. След спада в четвъртък коефициентът достигна наскоро най-ниското ниво от 1,94 и сега се търгува близо до 2,0, което отразява краткосрочните мечи настроения на спот пазара.

Съотношение на кредитиране на биткойн маржинВреме за събиране на данни: 6/5 0:00 ч. До 6/12 ч. 6:00 ч. (UTC)

Коефициентът на маржин заеми е данни за търговия на спот пазар, показващи съотношението между потребителите, заели USDT, спрямо тези, които заемат BTC в USDT стойност за даден период от време.

Това съотношение също помага на търговците да оценят пазарните настроения. Обикновено тези, които заемат USDT, имат за цел да купят BTC, а тези, които заемат BTC, целят да го скъсят.

Когато коефициентът на маржин кредитиране е висок, това показва, че пазарът е възходящ. Когато е ниско, това показва, че пазарът е мечи. Екстремните стойности на това съотношение показват исторически обрати на тенденциите.

Trader Insight

Роби, инвестиционен анализатор на OKEx

След катастрофата в четвъртък поддръжката от $ 9 300 стана важно ниво. Пробивът под това ниво най-вероятно ще тества 8 500. Бързият отскок в петък обаче затрудни търговците да бъдат прекалено песимистични. Сега, когато връзката на Биткойн с други високорискови активи отново е под светлината на прожекторите, търговците ще се възползват от това да следят различни пазари.

Отказ от отговорност: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търговията с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner