Цената на BTC, подкрепена от SUSHI и обновен DeFi Surge

За една нощ на пазара на криптовалути отново се наблюдава нарастване на общата капитализация, тъй като търсенето на децентрализирани финансови токени нараства. Показателят се е увеличил със значителни 3,2%, за да премине над 400 милиарда долара, според данните от CoinGecko. В същото време делът на Bitcoin (BTC) от общия пазар е спаднал до 54,8%.

Докато всички се впускаха в различни проекти за отглеждане на добив, търсенето на Ether (ETH) нарасна – нарасна с 8,85% за една нощ. Ether беше основният двигател, който движеше пазара тази седмица, като тласна цената на биткойните с 2,02% до около 11 900 долара. Обаче, други основни алткойни очевидно не са предпочитани от участниците на пазара и значително се представят по-слабо от ETH, като EOS и Litecoin (LTC) нарастват съответно само с 2,21% и 1,82%.

OKEx Token Index Board е в зелено от 7:00 ч. UTC на 1 септември. Източник: OKEx

Според DeBank, общата стойност, заключена в DeFi, вече надхвърли 11 милиарда долара – и SushiSwap (SUSHI) е най-горещата в менюто. На 28 август вилката на Uniswap беше пусната в експлоатация и общата й заключена стойност надхвърли над 270 милиона долара за по-малко от 12 часа. В момента SushiSwap е събрал над 1,5 милиарда долара токени, или около 80% от общите активи на Uniswap, според Сушиборд.

Общата стойност, заключена в DeFi, продължава да нараства. Източник: DeBank

Sushiswap добавя символен стимул към Uniswap, като разпределя част от своите такси за търговия на притежателите на SushiSwap токена SUSHI, които могат да се продават на вторичния пазар. Поради изгодната икономика на SUSHI токени и пулове с висока доходност, SUSHI е най-горещото име сред DeFi жетоните в наши дни. Освен това конкуренция за които пуловете на ликвидност трябва да бъдат включени в SushiSwap е ожесточено, което бързо увеличи търсенето на SUSHI вчера. Дори виждаме някои проекти да купуват гласове на SushiSwap, за да имат по-голям шанс да бъдат включени в проектите им. Настоящите лидери в това състезание включват YAMV2-ETH, SRM-ETH, REN-ETH, sUSD-BASED и други.

Важно е да се отбележи, че всяка незначителна грешка в кода може да има неизчислими последици за тези децентрализирани платформи и да се превърне в банкомат за хакери. Към момента SushiSwap не е завършил официален одит.

Серумът (SRM) също се търсеше вчера и е нараснал с 27% за една нощ, поради голямата вероятност да бъде включен в следващия кръг на SushiSwap. Други DeFi токени с над 20% за една нощ са Compound (COMP), Curve (CRV) и UMA. TRON ще пусне своя проект за добив на ликвидност, SUN, на 2 септември и е с 15%.

SushiSwap / Пулове и процент на Uniswap ликвидност. Източник: Сушиборд

Нови обяви

OKEx има удоволствието да съобщи, че SushiSwap (SUSHI), YFValue (YFV) и PowerPool Concentrated Voting Power (CVP) вече са включени в OKEx.

Всички горепосочени токени могат да бъдат депозирани незабавно в сметките на OKEx. Двойките за търговия SUSHI / USDT, YFV / USDT и CVP / USDT ще бъдат налични в 10:00 ч. UTC днес. SUSHI / ETH, YFV / ETH и CVP / ETH ще бъдат достъпни днес в 11:00 ч. UTC.

Топ алткойн печалби и губещи

  • TCT / USDT + 87,09%
  • XUC / USDT + 36,63%
  • CRV / USDT + 31,21%
  • ORS / USDT -11,51%
  • ДА / USDT -12,10%
  • YFII / USDT -25,01%

Алткоините с малка капачка продължават да излитат. Exchange Union (XUC) влезе в списъка с най-големи печалби за втори пореден ден и е с 36.63%. Днес най-големият победител стана TokenClub (TCT), който се повиши с 87,09% за една нощ.

BTC технически анализ

BTC се повиши силно тази сутрин, след като направи корекция до нивото от $ 11,550, прагът в рамките на деня, споменат вчера. Ясно е да се види, че BTC се засилва от големи алткойни като ETH и TRX.

В момента BTC работи на критичното ниво от $ 11 900. Ако това ниво може да се задържи, то може да продължи да оспорва предишните върхове близо 12 200 долара.

OKEx BTC Perpetual Swap 1h диаграма – 9/1. Източник: OKEx, TradingView

Технически анализ на ETH

Цената на Ether беше силна, след като отстъпи поддръжката от $ 430 и след това веднага постави нов местен връх от $ 467. Поради бързото рали, подкрепата от $ 445 вече е по-далеч.

Ако манията около DeFi може да бъде поддържана тази седмица, търсенето на ETH вероятно също ще остане устойчиво. Значителна корекция би била по-малко вероятна.

График на цените на Ethereum - 9/1OKEx ETH Perpetual Swap 1h диаграма – 9/1. Източник: OKEx, TradingView

Не сте търговец на OKEx? Научете как да започнете да търгувате!

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции, оригинални изследвания & подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner