Цена на биткойн, поддържана от MA (90) на ниво 1H, пробив под него може да означава тестване $ 7.4K

Вторник, 28 април: сред най-добрите криптовалути, Ripple’s XRP е забелязал най-много волатилност през последните 24 часа. Третата по големина крипто е нараснала с над 5 процента за деня, търгувайки над 0,20 долара по време на пресата.

Биткойн (BTC) продължава да търгува около 7 700 долара, изправени пред съпротива на 7 850 долара.

Ethereum (ETH) също не вижда почти никаква нетна промяна през деня, търгувайки около $ 197 по време на пресата.

MA на BTC (30), MA (60) за кратко

1H диаграма BTC / USD Данни за вечен суап. Източник: OKEx.com

Вчера, 27 април, BTC беше подкрепена след отстъпление над 7600 долара. Тази сутрин обаче не успя отново да тества съпротивата от 7 800 долара и сега се движи близо до 7 700 долара.

Анализаторите на OKEx отбелязват, че върхът на втория отскок е по-нисък от вчерашния, който е бил около 7 818 долара, а обемите са се свили значително. Ако отскокът не винаги е придружен от голям обем по-късно, вероятността биковете да могат ефективно да пробият е изключително ниска.

Според анализа на едночасовия индикатор за плъзгаща се средна цена за кратко проби 30-дневната пълзяща средна (MA (30)) и най-вече не е паднала под 60-дневната пълзяща средна (MA (60)) . Наблюдавайки последните тенденции, може да се установи, че тенденцията е падала веднъж под MA (60), но винаги е получавала подкрепа от 90-дневната пълзяща средна стойност (MA (90)).

Това показва ефективността на подкрепата на MA (90), която може да се използва като гаранция за продължаване на отскока. Пробивът под тази плъзгаща средна стойност може да доведе до по-нататъшно отдръпване и тенденцията може директно да тества възможността за подкрепа от 7 400 долара.

Инвеститорите трябва да отбележат, че дори ако тенденцията може да продължи да се стабилизира над MA (90), с текущия спад на обема, не е подходящо да се надценява вероятността за ефективен пробив в краткосрочен план.

Нивата на обем на BTC се свиват

1D диаграма BTC / USD Непрекъснати суап данни. Източник: OKEx.com

1-дневната диаграма на Биткойн показва, че тенденцията се приближава до съпротивлението на MA (90) и MA (180). Изглежда, че възходящата сила на трендата в момента показва отслабващ сигнал и зоната на съпротива може да бъде между $ 7,850 и $ 7,900.

Нивата на силата на звука все още не показват нарастваща тенденция – всъщност те продължават да намаляват. Опасно е да отворите дълга позиция в текущата зона, тъй като възможността за пробив постепенно намалява в краткосрочен план.

Трябва да се отбележат две ключови позиции, ако се случи отдръпване: горният ръб на предишната консолидираща зона около $ 7,400 и втората зона за силна подкрепа около $ 7,000. Стабилизирането на 7 400 долара означава, че силата на биковете е силна и можем да очакваме по-нататъшен отскок. Падането обратно до $ 7000 може да означава дълбоко отдръпване.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 7,800
 • Средносрочна съпротива: $ 7 900
 • Краткосрочна поддръжка: 7600 долара
 • Средносрочна поддръжка: 7500 долара

ETH’s MA (90) предоставя поддръжка

1H ETH / USD вечни суап данни. Източник: OKEx.com

ETH падна под $ 190 веднъж вчера. След бърз рикошет, в сравнение с предходните два дни, силата постепенно отслабва. Най-високата точка постепенно намаля от $ 200 на $ 199 на $ 197. Търговците трябва да бъдат бдителни, като се има предвид вероятността за ефективно падане под $ 190.


Както показва 1-часовата графика по-горе, ETH’s MA (90) успешно поддържа цената напоследък. Инвеститорите обаче трябва да отбележат, че тенденцията е спаднала под нея преди отскок – този факт е сигнал, че тази плъзгаща се средна може би не може да осигури ефективна подкрепа, ако мечи обеми се увеличат.

Сега е възможно ETH да формира модел на глава и рамо, ако тенденцията се консолидира на $ 190. Възможно е също след период на консолидация да се появят тежки бичи обеми и да увеличат цената директно до $ 200 или дори до $ 205.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 200
 • Средносрочна съпротива: $ 206
 • Краткосрочна поддръжка: $ 191
 • Средносрочна поддръжка: $ 186

XRP вижда възходящ скок на обема

1H XRP / USD данни за непрекъснат суап. Източник: OKEx.com

XRP търговията отчете големи бичи обеми през последните няколко часа и тази тенденция бързо се счупи над модела на конвергентния триъгълник.

XRP има тенденция да се движи по различен начин от другите алткойни в тенденция на консолидация. Тенденцията на XRP бързо ще се изпомпва или изхвърля, когато другите монети са стабилни. Но когато другите алткойни започнат да изпомпват, XRP може да влезе в зона на консолидация или дори да се върне обратно.

Днешният пробив е вероятно рационален, стига обемът да остане силен. За да потвърдим това обаче, трябва да изчакаме, за да видим дали отдръпването ще падне под $ 0,2. Ако цената се стабилизира на $ 0,2 или дори $ 0,25, можем да очакваме допълнителна помпа. В противен случай тази краткосрочна помпа може просто да се третира като действие на китове, привличащи дълги позиции, и цената бързо ще спадне до $ 0,19.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 0.2070
 • Средносрочна съпротива: $ 0,2100
 • Краткосрочна поддръжка: $ 0,2050
 • Средносрочна поддръжка: $ 0.2010

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търговията с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

Следвайте OKEx на:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map