BTC продължава да се бори близо до $ 10K, но биковете не се отказват: Watch Watch Weekly

Крипто пазар седмично

Въпреки че започна миналата седмица с $ 10 000 в картите, Bitcoin (BTC) цените останаха нерешителни, тъй като в понеделник скокът беше напълно отменен във вторник, последван от обвързана търговия до края на седмицата.

Затварянето в неделя от $ 9,746, според цената на OKEx Spot, беше най-високото седмично затваряне от средата на февруари, отбелязвайки 3,3% печалба за водещата цифрова валута, въпреки силния натиск върху продажбите, посочен от дългия фитил отгоре.

Междувременно, Кардано (ADA) бе най-големият спечелващ сред топ 10 алткойни по капитализация, като отчете възвръщаемост от 17,39 процента. На $ 0,086 ADA е близо до своя 52-седмичен връх от 0,098 долара, в очакване на положителен резултат Актуализация на Shelley Testnet Development.

Ethereum (ETH), втората по големина дигитална валута, завърши седмицата с увеличение от 5,48% в цената. The ETH / BTC двойката е спечелила 17 процента през последните три седмици, показвайки възходящ импулс, водещ до превключването й за доказателство за залог, очаквано през Q3. EOS се повиши с повече от 3,4 процента в петък благодарение на новината, че EOSIO захранва социалната мрежа ГЛАС ще бъде пуснат официално на 4 юли. VOICE има получени поне 150 милиона долара инвестиции от Block.one, компанията, която стои зад EOS.

седмични крипто връща 7 юниСедмични връщания на основните криптовалути 6/1 – 6/7. Източник: Tradingview

Биткойн Hashrate скокове след корекция на затрудненията

The Биткойн (BTC) мрежата претърпя още една корекция на трудността в блок 633 025 миналата седмица. Трудността сега е намаляла до 13,73T – спад от 9,29% според Bitinfocharts данни. Както отбелязахме в петък Market Daily актуализация, корекции на предишни затруднения и движение на цените показват, че спада от девет или повече процента обикновено сигнализира за дъното.

Биткойн хешрейт и трудностBitcoin означава средна скорост и трудност. Източник: Коинметрика

Въпреки това, след корекцията на трудността, хешрейтът се покачи до почти всички рекорди, което доведе до биткойн блокове, които се произвеждат в 7-минутни интервали, в сравнение с 10-минутното целево време. Ако тази тенденция се запази, ще видим скок на трудността до следващия период на корекция, девет дни по-късно.

В момента не е ясно дали този скок на скоростта на хеширане е пряко свързан с настъпването на сезона на наводненията в Югозападен Китай, но се очаква разходите за електроенергия през сезона на наводненията да паднат с 40% от 0,25 юана (0,035 долара) за KWH на 0,15 Юан ($ 0,021) според BeatleNews данни.

Биткойн Outlook

Забелязахме в последната седмица Market Watch Weekly това настроение се превърна в възходящо на пазара на опции, тъй като обажданията са по-скъпи от путовете, а рискът от нестабилност е по-скоро нагоре – тази тенденция продължава и досега.

Биковете влязоха ол-ин и успешно защитиха критичното ниво на подкрепа от 9 300 до 9 400 долара в неделя вечерта (UTC). Седмичното затваряне на $ 9,746 е над предходния по-висок връх на седмичното затваряне на 17 май, което е добър индикатор, че бичият импулс може да продължи.

Ако обаче можем да видим затваряне на ден над годишния връх от 10 502 долара, това ще даде на Биткойн много място от горната страна. Но в краткосрочен план силната съпротива от 10 200 долара многократно е играла важна роля за потискане на всяко възходящо действие.

OKEx BTC SpotOKEx BTC Спот цена. 1Н диаграма. Източник: OKEx

Поглед напред тази седмица

The Nasdaq достигна рекорд за всички времена в петък, счупвайки предишния рекорд от 9 838 точки, успешно постигайки обрат във формата на v. С&Фючърсите P 500 също скочиха по-високо при откриването в понеделник.

Федералният резерв ще обяви резултатите от своите Среща на FOMC в сряда. Въпреки широко разпространените очаквания, че лихвените проценти ще останат непроменени, решението на Фед може да повлияе на пазара.

В крипто, Tron (TRX) има обява за проект в понеделник, заедно с Производител (MKR) да са включени в Coinbase Pro. The Ефект от списъка на Coinbase може да повиши цената на MKR по-висока тази седмица. Междувременно, Zilliqa (ZIL) ще завърши поддръжката за залагане този месец.

Отказ от отговорност: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner